ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Tesorion en Compumatica bundelen de krachten

Door 22 februari 2021 juni 23rd, 2023 Nieuws
Tesorion en Compumatica bundelen de krachten

LEUSDEN / UDEN – De Nederlandse cybersecurityspecialisten Tesorion en Compumatica gaan de krachten bundelen om samen Nederland digitaal veiliger te maken. Door de samenwerking tussen deze twee 100% Nederlandse bedrijven, ontstaat er een sterke partij die een belangrijke bijdrage levert aan het beschermen van haar klanten tegen cyberdreigingen. Voor Tesorion is deze krachtenbundeling de volgende stap in de uitvoering van haar groeistrategie, zij heeft daarom een meerderheidsbelang in Compumatica verworven.

Compumatica blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren vanuit Uden en Würselen (Duitsland). Het bedrijf heeft een volwaardig productportfolio van hoogwaardige beveiligingsoplossingen ontwikkeld en staat in de markt bekend vanwege haar expertise op het gebied van cryptografie. Daarmee biedt zij een mooie aanvulling op het cybersecurityportfolio van Tesorion. Tesorion levert oa. Managed cybersecurityoplossingen, Security Consultancy en heeft een hoogwaardig 24/7 Security Operating Center en een eigen CERT.

Martijn Hakstege, CEO Tesorion: “Ik ben trots op het feit dat Tesorion en Compumatica de krachten gaan bundelen. Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten, zoals de Nederlandse oorsprong en een sterke technologische achtergrond. Daarnaast sluiten onze markten mooi op elkaar aan. Deze bundeling van krachten is voor ons een logische stap. Zo bouwen we verder aan een mooie en veilige toekomst voor onze klanten.”

“De markt is op zoek naar relevante totaalaanbieders die een volledig en gemanaged security portfolio kunnen bieden. Door de krachtenbundeling wordt aan deze behoefte voldaan, aldus Martijn.”

Petra van Schayik, CEO Compumatica: “In Tesorion hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons in staat stelt om onze klanten een bredere dienstverlening te bieden. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om ons verder te positioneren binnen het OT-domein. Mede dankzij deze krachtenbundeling kunnen we die verder vorm gaan geven, zodat we nu gezamenlijk kunnen bouwen aan een schaalbaar ecosysteem.”

Na de krachtenbundeling blijft Compumatica een 100% Nederlands bedrijf, waardoor samen met Tesorion, een groep van 160 cybersecurity experts ontstaat.

Over Compumatica

Compumatica is een toonaangevende Nederlandse cybersecurity fabrikant met een volwaardig en modern productportfolio van beveiligingsoplossingen op basis van de nieuwste technieken. Haar expertise en kracht ligt op het gebied van cryptografie, netwerkbeveiliging en emailversleuteling.

De oplossingen van Compumatica hebben certificeringen van zowel de Nederlandse overheid, de Europese Unie als de NATO. De producten zijn breed inzetbaar en worden dagelijks gebruikt door overheden, multinationals en MKB-bedrijven ter beveiliging tegen cyberspionage en cybercrime.

Compumatica heeft vestigingen in Uden (hoofdkantoor), Würselen (Duitsland) en de HSD (The Hague Security Delta). Tijdens de ontwikkeling van de producten staat veiligheid centraal, met in het achterhoofd snelle implementatie en integratie, eenvoudig beheer en gemak voor de eindgebruiker.

Over Tesorion

Tesorion is een 100% Nederlands bedrijf met primaire focus op cybersecurity. Wij helpen overheidsinstanties en bedrijven bij het bestrijden van de meest uiteenlopende vormen van cybercriminaliteit en het minimaliseren van bedrijfsrisico’s. Onze doelstelling is om Nederland veiliger te maken, waarbij wij ons richten op Managed Cybersecurity dienstverlening. Dit doen wij onder andere met SOC dienstverlening, Gedrag & Bewustzijn, Digital Risk Protection en Offensive Security. Daarnaast biedt Tesorion 24/7 specialistische ondersteuning bij een cyberincident. Bijvoorbeeld wanneer een organisatie getroffen is door een cybersecurity-incident. Onze specialisten op het gebied van digitaal forensisch bieden dan ondersteuning, namens het T-CERT.

Dagelijks worden meer dan vier miljoen apparaten beschermd bij onze klanten in de zorg, onderwijs, transport en logistiek, zakelijke dienstverlening, financiële sector en industrie. Tesorion zorgt dat organisaties zich kunnen concentreren op de kerntaken en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.

Tesorion is een Nederlandse cybersecurity expert. Binnen het Microsoft Active Protections-programma (MAPP) is Tesorion de enige partner uit continentaal Europa die de status van Threat Indicator Top Contributor heeft bereikt. Daarnaast is Tesorion associate partner van het NoMoreRansom project.

Martijn Hakstege (CEO Tesorion)
(Babet Hogervorst Fotografie)

Download persfoto »

Petra van Schayik (CEO Compumatica)
(eigen foto)

Download persfoto »


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Ernst Veen, Tesorion Marketing Manager op 033 456 3663.
Zie ook www.tesorion.com en www.compumatica.com.

Close Menu