Door een cyberincident getroffen? CERT staat 24/7 ter beschikking

Het Tesorion Computer Emergency Response Team (T-CERT) helpt jouw bedrijf weer veilig door te gaan na een securityincident. Zo kan je weer met vertrouwen ondernemen.

Tesorion CERT helpt bij een cyberincident

Erkend CERT

Het Tesorion Computer Emergency Response Team biedt 24/7 gespecialiseerde ondersteuning. In noodgevallen doen wij telefonisch direct een eerste inventarisatie (triage). We zetten alles op alles om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Uiteraard zorgen wij zo snel mogelijk voor een expert ter plaatse.

Multidisciplinaire aanpak

Na de eerste triage gaan we je met alle benodigde disciplines helpen. Denk hierbij aan het verrichten van digitaal forensisch onderzoek naar de oorzaak en de omvang van het incident. Onze Incident Handlers zorgen voor een passend advies en helpen om zo snel mogelijk grip te krijgen op de situatie.

Frontlinie tot boardroom

Het T-CERT is in staat om op alle lagen van de getroffen organisatie te ondersteunen en te communiceren. Van systeembeheerders tot juridisch experts. Van directeur tot een compleet gevulde boardroom.

Waarom kiezen voor Tesorion?

klok

24/7 Beschikbaar

De cybercrimineel slaapt niet, daarom is het T-CERT altijd bereikbaar in geval van een calamiteit. Tesorion staat 24/7 klaar voor je.

experts

Pragmatisch

Onze experts gaan direct voor je aan de slag. Na de eerste triage weten we welke stappen we daarna moeten zetten.

Transparantie

We houden je continu op de hoogte van wat we doen en welke stappen er moeten worden genomen. Juist in gevallen van een crisis is transparante communicatie essentieel.

Heldere rapportage

Onze pragmatische aanpak leidt uiteindelijk tot een helder en leesbaar rapport. We brengen onze bevindingen, waargenomen risico’s en adviezen bij elkaar.

In welke gevallen kan Tesorion CERT jou helpen?

Uiteraard hoeft er niet altijd sprake te zijn van een urgente inzet. Misschien heb je een onderbuikgevoel of wil je zekerheid dat er niet al iemand “bij je binnen zit”. T-CERT kan je ook ondersteunen bij het uitvoeren van forensisch onderzoek naar sporen van historische of actieve hackingactiviteit op servers en werkstations.

T-CERT bereikt dit door indicatoren van malafide activiteit bloot te leggen met specialistische software. Deze software onderzoekt verschillende forensisch relevante systembronnen op onder meer: (sporen van) malware, systeemmanipulaties, potentieel malafide systeemprocessen en andere abnormale bestanden.

Dit kan zinvol zijn als er sprake is van het samenvoegen van twee bedrijven, zoals bij een overname. Zo kan er voor de daadwerkelijke samenvoeging onderzoek worden verricht. Door vooraf een scan te doen krijg je inzage in de stand van zaken. Zo voorkom je dat je onbewust infecties meeneemt van het oude, naar het nieuwe netwerk.

Tot slot kan T-CERT je ook ondersteunen bij:

  • Reverse engineering van malware
  • Netwerk monitoring
  • Threat intelligence
  • Crisismanagement
  • Media en PR-ondersteuning

Onze klanten

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

BlogCERTSOCTesorion Immunity
28 januari 2021

Keuzehulp voor cybersecuritymaatregelen – deel 1

Het maken van keuzes is voor veel mensen een moment van stress. Variërend van wat ga ik eten, wat trek ik vandaag aan en hoe houd ik grip op mijn…
BlogCERT
23 januari 2021

Analyse van de ransomware Judge

Ransomware blijft voor zowel bedrijven als consumenten nog altijd een van de grootste cyberdreigingen. Ook al zijn er in ransomware-land al vele grote namen bekend, er duiken nog altijd regelmatig…
BlogCERTDigital Risk Protection
17 december 2020

Wie heeft mijn inloggegevens?

Weet jij wie in het bezit is van JOUW inloggegevens? Diefstal van vertrouwelijke gegevens door hackers is aan de orde van de dag. Maar wat kunnen zij hiermee en wat…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion cybersecurity whitepaper