Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Zicht op kwetsbaarheden in uw IT-landschap

We vinden allemaal dat we goed inzicht hebben in kwetsbaarheden van onze IT-infrastructuur.
U toch ook? Maar doet u dat ook gestructureerd? Tesorion maakt het makkelijk voor uw organisatie.

Hoe? We helpen u graag.

Meer informatie

We digitaliseren sneller dan ooit, inzicht is cruciaal.

Vulnerability Management monitort uw ICT-infrastructuren automatisch op allerlei kwetsbaarheden. Daarnaast wordt u actief en blijvend op de hoogte gehouden van nieuwe en bestaande kwetsbaarheden. Belangrijke informatie, die ervoor zorgt dat u tijdig passende maatregelen kunt nemen. Zo signaleert Vulnerability Management kwetsbaarheden die ontstaan door bijvoorbeeld programmeerfouten of configuratiefouten. Dit ziet u vervolgens terug in onze heldere rapportage.

Vulnerability Management geeft inzichten

vulnerability management, kwetsbaarheden vinden

Kwetsbaarheden vinden

Er worden doorlopend updates beschikbaar gesteld die kwetsbaarheden verhelpen. Die updates moeten dan wel geïnstalleerd worden om effect te hebben. Dat gebeurt helaas niet overal consequent. Met Vulnerability Management helpt Tesorion je dat probleem te tackelen. Volgens een afgesproken ritme scannen wij het netwerk op bekende kwetsbaarheden zodat u daar actie op kunt ondernemen.

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Doorlopend scannen

Microsoft kent zijn patch Tuesday, maar ook andere leveranciers brengen periodiek updates uit. Omdat het uitbrengen van updates een continu proces is, is het van belang te weten welke systemen in aanmerking komen voor een update. Dan kunt u ze patchen voordat een ander ze misbruikt. Zonder die updates zijn ze vaak kwetsbaar, dus inzicht hebben in die kwetsbaarheden is essentieel.

Risicobeperking inzicht in applicaties en apparaten

Inzicht in applicaties en apparaten

Naast dat software gepatcht moet worden geldt dat ook voor apparaten. Denk aan switches, firewalls, printers en camera’s. Het patchen van het hele IT-landschap kan daardoor een onoverzichtelijke klus worden. Met Vulnerability Management prioriteren wij de acties op basis van eventuele kwetsbaarheden in relatie tot het belang van het apparaat voor uw infrastructuur.

rapportage helder dashboard tbv vulnerability management

Helder dashboard

Een totaalbeeld van kwetsbare systemen en een trendanalyse van kwetsbaarheden in uw infrastructuur. Dat leveren we via onze portal. De kwetsbaarheden worden geprioriteerd weergegeven, deze prioriteiten bepalen we op basis van de kwetsbaarheid (hoe ernstig is deze) en het belang van het desbetreffende apparaat (hoe belangrijk is deze server voor uw bedrijfsvoering). Zo ontstaat er een actielijst die uw werk een stuk makkelijker maakt.

gedrag en bewustzijn

Gedrag & Bewustzijn

Als nieuwe kwetsbaarheden ontdekt worden zijn cybercriminelen er snel bij om deze te misbruiken. Meer dan eens wordt hierbij getracht uw medewerkers te misleiden om de eerste stap te zetten. Denk aan het klikken op een link of het onbewust afgeven van inloggegevens. Met diverse soorten trainingen en simulaties helpen we u om uw medewerkers bewust te maken van signalen die wijzen op dergelijke risico’s.

ethisch hacken

Ethisch hacken

Soms blijven er kwetsbaarheden overeind. Denk hierbij aan configuratiefouten, kwetsbaarheden in zelfgeschreven programmatuur of er is simpelweg geen bedrijfseconomische mogelijkheid om een upgrade door te voeren. U treft ook tegen dit soort dreigingen maatregelen. Maar zijn die effectief? De ethical hackers van Tesorion toetsen uw weerbaarheid door het uitvoeren van een pentest.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Beveiligen is een continu proces

Vulnerability Management van Tesorion levert uw continu inzicht in uw beveiligingsupdates. Zodat getoetst kan worden of de juiste zaken worden aangepakt en dat deze de juiste aandacht krijgen. Zo worden risico’s beperkt.

Persoonlijk aanspreekpunt

Niets werkt prettiger dan wanneer je elkaar kent. Daarom krijgt u bij Tesorion uw persoonlijke aanspreekpunt. Samen zorgen we voor een optimale beveiliging van uw organisatie.

geld

Voorspelbaar abonnement

Voor een vast maandelijks bedrag zorgen wij voor voorspelbaarheid en een volledig benutte netwerkbeveiliging. Dit doen wij voor ruim 300+ klanten in verschillende branches.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Onze pragmatische aanpak en heldere rapportage bieden u inzicht in kwetsbaarheden. Bovendien maken we het beheer eenvoudiger omdat u zo gericht actie onderneemt.

Druk kwetsbaarheden zo snel mogelijk de kop in

Met Vulnerability Management brengen we kwetsbaarheden in kaart. Dit is een prima opstap binnen de roadmap naar een volledige cybersecuritystrategie.

Inzicht in de systemen die aangesloten zijn op uw netwerk is vereist binnen ISO en NEN-normen. Het “in control zijn”, dus het bewust wel of geen actie nemen, zorgt dat u goed invulling geeft aan risicomanagement. Juist door regelmatig te scannen naar kwetsbaarheden dragen we actief bij aan een relevant beveiligingsbeleid.

Onze geautomatiseerde scanners geven u een volledig inzicht in de staat van uw IT-landschap. Denk hierbij aan scans op webapplicaties, maar ook op uw lokale netwerk, uw cloud netwerk, firewalls, endpoint beveiliging en zo verder.

Maximaliseer uw cybersecuritystrategie

Dankzij endpoint protection oplossingen kunt u via een software-agent ook naar kwetsbaarheden op werkplekken en servers scannen. Op die manier ziet u bijvoorbeeld het updateniveau van Windows, gebruikte software die extern niet zichtbaar is en meer. Via de endpoint protection oplossing bent u bovendien ook direct beschermd tegen misbruik van deze kwetsbaarheden. Al is het natuurlijk nog steeds verstandig om deze te verhelpen.

vulnerability management geillustreerd met touw

Wist u dat malware en andere potentiële gevaren op uw netwerk gebruik maken van bekende kwetsbaarheden? Meestal zelfs kwetsbaarheden waar al een update voor beschikbaar is? Tesorion helpt u met het signaleren en managen van kwetsbaarheden. Kortom continu inzicht en controle.

Daarnaast bieden we automatische detectie en isolatie met Tesorion Immunity.

Wij bieden bescherming aan

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
17 juli 2024

WakeUp Wednesday

Tesorion geeft u elke woensdag in een post een kort overzicht over kwetsbaarheden of hacks die nationale of internationale aandacht hebben gekregen. Natuurlijk berichten we direct over belangrijke kwetsbaarheden en mogelijkheden om deze te mitigeren. Onze #WakeUpWednesday is een soort terugblik.
CERTSOCKwetsbaarheid
11 juni 2024

PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden onderaan…
CERTSOCKwetsbaarheid
12 april 2024

PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper
Close Menu