Zicht op kwetsbaarheden in je IT-landschap

We vinden allemaal dat we goed inzicht hebben in kwetsbaarheden van onze IT-infrastructuur.
Jij toch ook? Maar doe je dat ook gestructureerd? Tesorion maakt het makkelijk voor jouw organisatie.

Hoe? We helpen je graag.

Meer informatie

We digitaliseren sneller dan ooit, inzicht is cruciaal.

Vulnerability Management monitort jouw ICT-infrastructuren automatisch op allerlei kwetsbaarheden. Daarnaast word je actief en blijvend op de hoogte gehouden van nieuwe en bestaande kwetsbaarheden. Belangrijke informatie, die ervoor zorgt dat jij tijdig passende maatregelen kunt nemen. Zo signaleert Vulnerability Management kwetsbaarheden die ontstaan door bijvoorbeeld programmeerfouten of configuratiefouten. Dit zie je vervolgens terug in onze heldere rapportage.

Vulnerability Management geeft inzichten

vulnerability management, kwetsbaarheden vinden

Kwetsbaarheden vinden

Er worden doorlopend updates beschikbaar gesteld die kwetsbaarheden verhelpen. Die updates moeten dan wel geïnstalleerd worden om effect te hebben. Dat gebeurt helaas niet overal consequent. Met Vulnerability Management helpt Tesorion je dat probleem te tackelen. Volgens een afgesproken ritme scannen wij het netwerk op bekende kwetsbaarheden zodat je daar actie op kan ondernemen.

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Doorlopend scannen

Microsoft kent zijn patch Tuesday, maar ook andere leveranciers brengen periodiek updates uit. Omdat het uitbrengen van updates een continu proces is, is het van belang te weten welke systemen in aanmerking komen voor een update. Dan kan jij ze patchen voordat een ander ze misbruikt. Zonder die updates zijn ze vaak kwetsbaar, dus inzicht hebben in die kwetsbaarheden is essentieel.

Risicobeperking inzicht in applicaties en apparaten

Inzicht in applicaties en apparaten

Naast dat software gepatcht moet worden geldt dat ook voor apparaten. Denk aan switches, firewalls, printers en camera’s. Het patchen van het hele IT-landschap kan daardoor een onoverzichtelijke klus worden. Met Vulnerability Management prioriteren wij de acties op basis van eventuele kwetsbaarheden in relatie tot het belang van het apparaat voor jouw infrastructuur.

rapportage helder dashboard tbv vulnerability management

Helder dashboard

Een totaalbeeld van kwetsbare systemen en een trendanalyse van kwetsbaarheden in je infrastructuur. Dat leveren we via onze portal. De kwetsbaarheden worden geprioriteerd weergegeven, deze prioriteiten bepalen we op basis van de kwetsbaarheid (hoe ernstig is deze) en het belang van het desbetreffende apparaat (hoe belangrijk is deze server voor jouw bedrijfsvoering). Zo ontstaat er een actielijst die het werk voor jou een stuk makkelijker maakt.

gedrag en bewustzijn

Gedrag & Bewustzijn

Als nieuwe kwetsbaarheden ontdekt worden zijn cybercriminelen er snel bij om deze te misbruiken. Meer dan eens wordt hierbij getracht jouw medewerkers te misleiden om de eerste stap te zetten. Denk aan het klikken op een link of het onbewust afgeven van inloggegevens. Met diverse soorten trainingen en simulaties helpen we jou om je medewerkers bewust te maken van signalen die wijzen op dergelijke risico’s.

ethisch hacken

Ethisch hacken

Soms blijven er kwetsbaarheden overeind. Denk hierbij aan configuratiefouten, kwetsbaarheden in zelfgeschreven programmatuur of er is simpelweg geen bedrijfseconomische mogelijkheid om een upgrade door te voeren. Je treft ook tegen dit soort dreigingen maatregelen. Maar zijn die effectief? De ethical hackers van Tesorion toetsen je weerbaarheid door het uitvoeren van een pentest.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Beveiligen is een continu proces

Vulnerability Management van Tesorion levert jouw continu inzicht in je beveiligingsupdates. Zodat getoetst kan worden of de juiste zaken worden aangepakt en dat de juiste aandacht krijgen. Zo worden risico’s beperkt.

Persoonlijk aanspreekpunt

Niets werkt prettiger dan wanneer je elkaar kent. Daarom krijg je bij Tesorion je persoonlijke aanspreekpunt. Samen zorgen we voor een optimale beveiliging van jouw organisatie.

geld

Voorspelbaar abonnement

Voor een vast maandelijks bedrag zorgen wij voor voorspelbaarheid en een volledig benutte netwerkbeveiliging. Dit doen wij voor ruim 300+ klanten in verschillende branches.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Meten is weten en met inzichten kan je sturen. Onze pragmatische aanpak en heldere rapportage bieden je inzicht in kwetsbaarheden. Bovendien maken we het beheer eenvoudiger omdat je zo gericht actie onderneemt.

Druk kwetsbaarheden zo snel mogelijk de kop in

Met Vulnerability Management brengen we kwetsbaarheden in kaart. Dit is een prima opstap binnen de roadmap naar een volledige cybersecuritystrategie.

Inzicht in de systemen die aangesloten zijn op je netwerk is vereist binnen ISO en NEN-normen. Het “in control zijn”, dus het bewust wel of geen actie nemen, zorgt dat je goed invulling geeft aan risicomanagement. Juist door regelmatig te scannen naar kwetsbaarheden dragen we actief bij aan een relevant beveiligingsbeleid.

Onze geautomatiseerde scanners geven je een volledig inzicht in de staat van je IT-landschap. Denk hierbij aan scans op webapplicaties, maar ook op je lokale netwerk, je cloud netwerk, firewalls, endpoint beveiliging en zo verder.

Maximaliseer je cybersecuritystrategie

Dankzij endpoint protection oplossingen kan je via een software-agent ook naar kwetsbaarheden op werkplekken en servers scannen. Op die manier zie je bijvoorbeeld het updateniveau van Windows, gebruikte software die extern niet zichtbaar is en meer. Via de endpoint protection oplossing ben je bovendien ook direct beschermd tegen misbruik van deze kwetsbaarheden. Al is het natuurlijk nog steeds verstandig om deze te verhelpen.

vulnerability management geillustreerd met touw

Wist je dat malware en andere potentiële gevaren op je netwerk gebruik maken van bekende kwetsbaarheden? Meestal zelfs kwetsbaarheden waar al een update voor beschikbaar is? Tesorion helpt je met het signaleren en managen van kwetsbaarheden. Kortom continu inzicht en controle.

Daarnaast bieden we automatische detectie en isolatie met Tesorion Immunity.

Wij bieden bescherming aan

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
24 november 2021

WakeUp Wednesday

Welkom bij #WakeUpWednesday. We willen zoveel mogelijk mensen wakker schudden en bewust maken van eventuele risico's op het gebied van cybersecurity. Ons doel is om Nederland digitaal veilig en weerbaar maken.…
Echange november vulnerabilitiesCERTSOCKwetsbaarheid
23 november 2021

Proof of Concept beschikbaar voor nieuwe Exchange Kwetsbaarheden

Proof of Concept Code Beschikbaar voor nieuwe Microsoft Exchange Kwetsbaarheden
CERTSOCKwetsbaarheid
11 november 2021

Palo Alto Networks GlobalProtect kwetsbaarheid

Apache HTTP server kwetsbaarheden
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper