Met deze tips krijg jij de cybersecurity basis ook op orde

Je moet iets doen tegen die cybercriminelen. Maar waar begin je dan precies? Tesorion helpt je de cybersecurity-basis op orde te krijgen.

Maak een afspraak

Verstevig en toets doorlopend je verdediging

Cybersecurity is een manier van werken

Cybercriminaliteit ontwikkelt zich en mensen zijn vergeetachtig. Dat zijn de twee belangrijkste redenen waarom cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst van elke IT-manager zou moeten staan. Data is altijd en overal toegankelijk, hoe zorg jij dat deze data veilig is en blijft?

Nu het thema cybersecurity op de directie-agenda staat is de vraag: Waar begin je dan? Om je op weg te helpen heeft Tesorion drie thema’s en een aantal beginpunten gedefinieerd die je helpen om de basis op orde te krijgen en te houden.

Ontdek waar de basis op orde begint

Bescherm de medewerker

Cyberrisico’s komen vaak voort uit menselijk handelen. Als je medewerkers geen cybersecurity mindset hebben is het dweilen met de kraan open. Wapen medewerkers tegen deze risico’s.
Meer informatie

Technologie inzetten

De groeiende complexiteit van cyberaanvallen  vragen om een pragmatische aanpak. De cybercrimineel wordt steeds slimmer. Technologie kan helpen om deze risico’s te stoppen.
Meer informatie

Processen optimaliseren

Om datalekken te voorkomen stellen organisaties een informatie- beveiligingsbeleid op. Dat is essentieel voor de omgang met data in de breedste zin van het woord. Wij noemen dat data-governance.
Meer informatie

1
1. Maak medewerkers weerbaar
2
2. Splits je netwerk op in segmenten
3
3. Beveilig apparaten, e-mail en monitor logging van applicaties
4
4. Versleutel belangrijke data
5
5. Maak betrouwbare back-ups
6
6. Regel toegang tot bedrijfsmiddelen
7
7. Houd je software en apparaten up-to-date

Cybersecurity: groeien lukt alleen op een solide basis

Balans tussen mens, technologie en proces

Om de basis op orde te krijgen (en te houden) zorg je eerst dat informatiebeveiliging een vaste plaats inneemt op de directie-agenda. Het gaat daarbij niet alleen over technologie: de basis op orde binnen cybersecurity gaat over mensen, technologie én bedrijfsprocessen.

Zo heb je te maken met autorisatie en authenticatie, security awareness, firewalls en endpoint protection. Vlak ook interne risico’s, bijvoorbeeld fraude niet uit en denk aan zaken als: hoe wapen je je tegen externe invloeden, zoals ransomware?

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij de cybersecurity basis op orde
hebben voor jouw organisatie?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Voor welke ondernemers is dit ideaal?

logistics

Transport en logistieke sector

Jouw organisatie is een belangrijke schakel in een keten. Je klanten zijn van jou afhankelijk en veel systemen zijn met elkaar geïntegreerd. Real-time inzichten zijn nodig. Hoe borg je dat allemaal?

Meer informatie
financial

Financiële dienstverleners

Je werkt met strategische tot financiële data. Je medewerkers werken op wisselende locaties. Hoe borg je de veiligheid en privacy van de klant en de medewerker en hoe voorkom je fraude?

Meer informatie
health

Zorgverleners

Alle data is privacygevoelig en moet aan extra wet- en regelgeving voldoen, zoals de NEN 7510, BIO en NTA 7516. Toch moet je samenwerken en data delen met verschillende ketenpartners. Waar begin je?

Meer informatie

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer over de Basis op Orde in onze blogs

Blog
5 augustus 2021

Analyse van de BlackMatter ransomware

Eind juli beweerde BleepingComputer dat de beruchte ransomwarebende DarkSide zijn naam had gewijzigd in BlackMatter. Na de geruchtmakende aanval op Colonial Pipeline verdween DarkSide eerder dit jaar van de radar,…
BlogNetwerk beveiliging
21 juli 2021

Het maken van back-ups is niet belangrijk

Je wordt geraakt door een ransomware-aanval. Een groot gedeelte van je bestanden is versleuteld en je bedrijf ligt stil. Medewerkers kunnen niet meer inloggen, de afhandeling van bestellingen uit de…
Terug naar kantoorBlog
12 juli 2021

Bereid je voor op terug naar kantoor

Na anderhalf jaar gedwongen thuiswerken, maken veel organisaties zich op om medewerkers weer op kantoor te laten werken. Nu de laptops, tablets en smartphones vrij massaal weer aangesloten gaan worden…