Met deze tips krijgt u de cybersecurity basis ook op orde

U moet iets doen tegen die cybercriminelen. Maar waar begint u dan precies? Tesorion helpt u de cybersecurity-basis op orde te krijgen.

Maak een afspraak

Verstevig en toets doorlopend uw verdediging

Cybersecurity is een manier van werken

Cybercriminaliteit ontwikkelt zich en mensen zijn vergeetachtig. Dat zijn de twee belangrijkste redenen waarom cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst van elke IT-manager zou moeten staan. Data is altijd en overal toegankelijk, hoe zorgt u dat deze data veilig is en blijft?

Nu het thema cybersecurity op de directie-agenda staat is de vraag: Waar begint u dan? Om u op weg te helpen heeft Tesorion drie thema’s en een aantal beginpunten gedefinieerd die u helpen om de basis op orde te krijgen en te houden.

Ontdek waar de basis op orde begint

Bescherm de medewerker

Cyberrisico’s komen vaak voort uit menselijk handelen. Als uw medewerkers geen cybersecurity mindset hebben is het dweilen met de kraan open. Wapen medewerkers tegen deze risico’s.
Meer informatie

Technologie inzetten

De groeiende complexiteit van cyberaanvallen  vragen om een pragmatische aanpak. De cybercrimineel wordt steeds slimmer. Technologie kan helpen om deze risico’s te stoppen.
Meer informatie

Processen optimaliseren

Om datalekken te voorkomen stellen organisaties een informatie- beveiligingsbeleid op. Dat is essentieel voor de omgang met data in de breedste zin van het woord. Wij noemen dat data-governance.
Meer informatie

1
1. Maak medewerkers weerbaar
2
2. Splits je netwerk op in segmenten
3
3. Beveilig apparaten, e-mail en monitor logging van applicaties
4
4. Versleutel belangrijke data
5
5. Maak betrouwbare back-ups
6
6. Regel toegang tot bedrijfsmiddelen
7
7. Houd je software en apparaten up-to-date

Cybersecurity: groeien lukt alleen op een solide basis

Balans tussen mens, technologie en proces

Om de basis op orde te krijgen (en te houden) zorgt u eerst dat informatiebeveiliging een vaste plaats inneemt op de directie-agenda. Het gaat daarbij niet alleen over technologie: de basis op orde binnen cybersecurity gaat over mensen, technologie én bedrijfsprocessen.

Zo heeft u te maken met autorisatie en authenticatie, security awareness, firewalls en endpoint protection. Vlak ook interne risico’s, bijvoorbeeld fraude niet uit en denk aan zaken als: hoe wapent u zich tegen externe invloeden, zoals ransomware?

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u de cybersecurity basis op orde
hebben voor uw organisatie?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Voor welke ondernemers is dit ideaal?

logistics

Transport en logistieke sector

Uw organisatie is een belangrijke schakel in een keten. Uw klanten zijn van u afhankelijk en veel systemen zijn met elkaar geïntegreerd. Real-time inzichten zijn nodig. Hoe borgt u dat allemaal?

Meer informatie
financial

Financiële dienstverleners

U werkt met strategische tot financiële data. Uw medewerkers werken op wisselende locaties. Hoe borgt u de veiligheid en privacy van de klant en de medewerker en hoe voorkomt u fraude?

Meer informatie
health

Zorgverleners

Alle data is privacygevoelig en moet aan extra wet- en regelgeving voldoen, zoals de NEN 7510, BIO en NTA 7516. Toch moet u samenwerken en data delen met verschillende ketenpartners. Waar begint u?

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan u dit inzicht al hebben, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer over de Basis op Orde in onze blogs

Blog
4 januari 2022

Wat u moet weten over stoppen met faxen

KPN stopt definitief met ISDN. Daarmee komt er een einde aan de traditionele fax uit de jaren 80. Wat betekent dit en wat is het alternatief?
Blog
15 december 2021

Phishing: alles wat u als IT-professional moet weten

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waar elke organisatie mee te maken krijgt. Lees wat u kunt doen om securityproblemen door phishing te voorkomen.
Blog
8 december 2021

Checklist: wat kunnen organisaties doen tegen phishing?

Phishing is een veelvoorkomende kwaal in het digitale tijdperk. We kennen ze allemaal wel, de mails, sms’jes of appberichten waarin cybercriminelen ons naar valse websites proberen te leiden zodat ze…