Informatiebeveiliging
in de zorg

In de zorg staat één aspect voorop: de beste zorg voor elke patiënt of cliënt, 365 dagen per jaar, 24/7.

De werkdruk in de zorg is al tijden ongekend hoog. Om elke patiënt of cliënt de maximale zorg te bieden, innoveert en digitaliseert de sector in aanzienlijk tempo. Dat betekent onder andere digitale communicatie, digitale zorg, digitale gegevensuitwisseling en het verwerken van data met verschillende partners. Eén geïnfecteerd apparaat kan daardoor een gevaar opleveren voor de continuïteit van de zorgverlening.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een goede cybersecurityoplossing sluit naadloos aan bij de processen binnen de zorginstelling. De eerste stap is echter zorgen dat medewerkers zich bewust zijn van een veilige manier van werken en omgaan met patiëntgegevens. Tesorion heeft (online) trainingen beschikbaar om medewerkers een basisniveau bij te brengen. Bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van wachtwoorden, het delen van accountgegevens, het onbeheerd achterlaten van een werkplek of het delen van patiëntgegevens. Bovendien kunnen we het samen ook eens testen onder de medewerkers. Samen vergroten we de mate van informatiebeveiliging in de zorg.

Het zicht hebben op de apparaten die je netwerk betreden en verlaten, ervoor zorg dragen dat alle apparatuur is voorzien van de laatste software updates en patches. Daarnaast de noodzaak om te voldoen aan normeringen zoals NEN 7510. Deze zaken veroorzaken een grote druk op de IT-organisatie en zorgen voor een spagaat tussen korte termijn oplossingen en beleidsmatige aanpassingen op lange termijn.

Meer dan 93% van de organisaties in de zorg hebben in de afgelopen 3 jaar te maken gehad met een datalek

T-Core: Orde in de chaos van de regels scheppen

Vanuit de overheid en branche instellingen zijn er voorschriften, richtlijnen en normeringen waar een ziekenhuis of zorginstelling aan moet voldoen. Zo schrijft de inspectie gezondheidzorg voor dat de NEN 7510 een vereiste is. Deze norm is zowel van toepassing op de individuele zorgverlener, grote zorginstellingen als op de ketenpartners. Immers, ook derden, zoals verzekeraars, stellen eisen op het gebied van informatiedeling of het aanleveren van gegevens; bijvoorbeeld als eis om gedeclareerde behandelingen of medicatie te vergoeden. Uiteraard moet er in alle gevallen worden voldaan aan de AVG-wetgeving. Dit kunnen absoluut hoofdpijndossiers zijn of worden.

Tesorion begrijpt dat en heeft hier een standaard aanpak voor ontwikkeld. Speciaal voor de zorg hebben wij T-Core.

Tesorion is er voor de zorg; met het gemak van standaardoplossingen en met de service van maatwerk. Samen met onze technologiepartners zorgen wij ervoor dat je cybersecurityomgeving beveiligd is en klaar voor de toekomst blijft.

Tesorion Immunity

Nachtrust voor iedereen, doordat Immunity geautomatiseerd detecteert en isoleert

Net zoals thuis wil je geen ongenodigde gasten binnen. Datzelfde geldt voor ongewenste toegang tot je computernetwerk. Zo heb je thuis een goed slot op de deur en wellicht een alarmsysteem, misschien zelfs aangevuld met camera’s. Tesorion Immunity zorgt ervoor dat als er ongenodigde gasten binnenkomen, deze geautomatiseerd worden gedetecteerd en geisoleerd.

Tesorion Immunity laat niemand toe die een bedreiging voor je data vormt. Zelfs bij al vertrouwde apparaten let Tesorion Immunity op afwijkend gedrag en reageert onmiddellijk op bedreigingen door geïnfecteerde apparaten te isoleren. Zo hoort beveiliging van je belangrijkste assets geregeld te zijn.

Gaat het toch mis? Blijf kalm en bel 088 27 47 800

Wordt jouw organisatie of instelling toch doelwit van hackers of slachtoffer van malware? Dan is Tesorion er voor je om het risico op schade te minimaliseren of zelfs te voorkomen. We beschikken daarvoor over een eigen T-CERT team.

Voor een proactieve oplossing om je bedrijfsprocessen- en data te beschermen heeft Tesorion twee oplossingsrichtingen. Je hebt daarbij de keuze tussen een oplossing in eigen beheer, Tesorion Immunity, of het uitbesteden van je cybersecurity aan ons Security Operations Center (SOC).

CERT

Tesorion beschikt over een specialistisch Computer Emergency en Response Team (CERT). Dit team staat 24/7 voor je klaar om te assisteren in geval van digitale calamiteiten. Tesorion is bovendien onderdeel van Z-CERT, het Emergency en Response Team specifiek voor de zorgsector. Daarnaast was Tesorion als een van de eerste partijen aangesloten bij het initiatief Wij helpen Ziekenhuizen.

Meer informatie over CERT

Ons SOC neemt u het werk uit handen

Onze cybersecurityspecialisten van het SOC bewaken en monitoren continue je bedrijfsnetwerk, infrastructuur en applicaties. Aan de hand van verschillende gebeurtenissen kan Tesorion een cyberaanval tijdig detecteren en uitschakelen. Zo is de continuïteit van je bedrijfsvoering gewaarborgd.

Meer informatie over SOC

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper