Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Endpoint Protection, the next generation

Wij helpen u graag met Endpoint Protection. Heeft u controle over alle apparaten die toegang hebben tot uw data? Heeft u een geïntegreerde cybersecurity aanpak ten aanzien van BYOD? Tesorion maakt het makkelijk.

Meer informatie

Bescherm alle apparaten tegen elke vorm van cyberdreiging met Endpoint Protection

Voordat we over endpoint protection spraken hadden we het vooral over antivirusprogramma’s. In beide gevallen ligt de focus op het beschermen van apparaten tegen misbruik en aanvallen van buiten. Vandaag de dag heeft u echter meer nodig dan alleen bescherming tegen virussen. U moet ook rekening houden met meer extremere vormen van malware, zoals ransomware. Cybercriminelen passen hun technieken steeds aan en zijn continu op zoek naar mogelijke kwetsbaarheden. Een veranderende omgeving waar uw cybersecuritymaatregelen constant op dienen te worden afgestemd.

Naast endpoint protection is de firewall de meest gebruikelijke preventieve beveiligingsmaatregel. Vrijwel elke organisatie heeft deze in gebruik. Tesorion kan deze maatregelen zelfs in samenhang inzetten om zo uw infrastructuur nog beter te beschermen dan de bescherming die de losse producten afzonderlijk bieden.

Welke beveiligingsaspecten passen bij uw organisatie?

Tesorion helpt uw organisatie op basis van de situatie en geeft advies dat is afgestemd op de wensen, eisen en het budget van uw organisatie. Daarbij is ons portfolio zo opgebouwd dat de oplossingen innovatief zijn en goed op elkaar aansluiten.

Samen met onze partners helpt Tesorion u bij het beschermen van alle apparaten, ook die van de thuiswerkende medewerker, uiteraard met een pragmatische aanpak. Zo monitoren en onderhouden we alle endpoints en optimaliseren we de configuratie.

Lees over de Managed Firewall-dienst

Of wilt u meer informatie over onze E-mail Security oplossingen?

Endpoint Protection biedt complete bescherming

icoon beschermd tegen

Bescherm uw werkplekken waar ze ook zijn

De laptop heeft de PC al enige tijd ingehaald als meest gebruikt apparaat. Een laptop maakt flexibel werken mogelijk, wat zeker in de huidige tijd een noodzaak is. Nu de werkplekken vaker thuis zijn, moet ook de beveiliging hierop aangepast worden. Alleen een traditionele antivirusscanner is voor een goede beveiliging niet voldoende. Next Generation AntiVirus (NGAV) gaat verder en detecteert op basis van ongewenst gedrag. Met geïntegreerde firewall en intrusion prevention functionaliteit kunnen hackers en malware gestopt worden.

Voorkom virus- en andere malwareinfecties

Virussen en andere malware kunnen hun eigen code herschrijven. Dit maakt het onmogelijk om ze te detecteren op basis van traditionele antivirusdefinities. Om die reden wilt u onwenselijk gedrag detecteren. Dergelijk gedrag manifesteert zich via ‘normale’ tools. Denk aan Powershell, een command prompt en meer. Hackers en malware maken graag gebruik van deze tools, net als uw eigen IT-afdeling.

automated recovery icoon

Krijg zicht op endpoints

Elk antivirusprogramma heeft een agent nodig om zijn werk te doen. Moderne Endpoint Protection oplossingen zetten deze agent slimmer in om dreigingen te detecteren. Zo kunnen ze ook overzichten geven van alle software die geïnstalleerd is. Dit stelt u in staat om te zien welke software op de werkplekken is geïnstalleerd. Informatie die nodig is voor compliancyrapportages, maar die ook voor het interne beleid waardevol is. Zo kunt u actief bijsturen indien het organisatiebeleid niet nageleefd wordt.

SIEM icoon

Inzicht in kwetsbaarheden

Met inzicht in alle softwareassets wordt nog een beveiligingsfeature mogelijk gemaakt. Van zowel het besturingssysteem als de software daarop, kan getoetst worden of deze kwetsbaar is. Hiermee krijgt u inzicht in die werkplekken die niet (voldoende) gepatcht zijn, maar ook inzicht in welke software kwetsbaar is. Daar kan weer actie op worden ondernomen. De ernst van de kwetsbaarheid (CVE) wordt aangevuld met de mate waarin deze uitgebuit kan worden. Dat totaal levert een CVSS-score. Zo zijn ook de prioriteiten waarin ze opgelost moeten worden helder.

Automatisch herstel bij infectie

Het stoppen en verwijderen van een virus helpt de verspreiding voorkomen. Deze basistaak is echter onvoldoende om geavanceerde aanvallen af te slaan. Belangrijke onderdelen van een besturingssysteem worden door aanvallers en malware gewijzigd en achterdeurtjes worden gemaakt om zo weer binnen te kunnen komen. Ook deze wijzigingen moeten worden teruggedraaid om de aanval volledig en definitief af te slaan.

thuiswerken icoon

Integratie met SIEM oplossingen

Endpoint Protection verzamelt enorm veel informatie over de werkplekken en servers. Door deze informatie te combineren met logs uit bijvoorbeeld firewalls, Active Directory en Office365 krijgt u een compleet dreigingsbeeld. Zo worden de geavanceerde aanvallen op uw organisatie zichtbaar. Deze zichtbaarheid zorgt er voor dat u ook gericht actie kunt ondernemen op de aanval en u niet veel tijd verliest aan symptoombestrijding. Het Tesorion SOC  kan dit voor u realiseren.

Waarom kiezen voor Tesorion?

klok

24/7 Monitoren en leren

Voorkom digitale inbraken in uw netwerk. Het 24/7 Network Operations Center (NOC) van Tesorion monitort uw netwerk continu. Daarbij gaat het Tesorion SOC nog een stap verder. We zetten alles op alles om patiënt zero te identificeren en onschadelijk te maken.

experts

Naadloze implementatie

Onze experts zorgen voor een perfecte implementatie en een inrichting die past bij uw organisatie. Hiermee is Tesorion een one-stop-shop voor uw organisatie. Daarnaast blijven we optimaliseren zodat we constant de beste oplossing bieden voor uw organisatie.

geld

Voorspelbaar abonnement

Voor een vast maandelijks bedrag zorgen wij voor voorspelbaarheid en een volledig benutte netwerkbeveiliging. Dit doen wij voor ruim 500+ klanten in de industrie, het onderwijs, zorg, transport en de financiële dienstverlening.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Onze pragmatische aanpak en heldere rapportage bieden u inzicht in wat er is gebeurd, welke pogingen zijn geëlimineerd en waar we kunnen optimaliseren.

Kunt u Endpoint Protection zelf doen?

Waar antivirus met ‘signature based’ herkenning werkt, gaat Endpoint Protection verder. Er wordt dan ook naar actieve processen van het besturingssysteem en de applicaties gekeken. Bovendien wordt er gecontroleerd op basis van kennis van gedrag en technieken van cybercriminelen. Zo worden ook zogenaamde ‘zero-day’ bedreigen gedetecteerd.

Malware wordt slimmer en steeds lastiger te detecteren op basis van signatures. Ook hackers worden steeds beter in het ontwijken van de traditionele virusscanner. Daarom is er een noodzaak tot slimmere bescherming van uw servers en werkplekken; een cybersecuritymaatregel die zich continu aanpast aan de veranderende omgeving.

Kortom: bij de inrichting van Endpoint Protection komt het nodige kijken en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. U kunt de migratie naar of de inrichting van Endpoint Protection helemaal zelf regelen. Mocht u toch twijfelen, dan doen we graag een assessment om de configuratie te testen. Onze verbetervoorstellen geven dan aan hoe u verder kan. Heeft u toch liever iemand die de volledige inrichting uit handen neemt? Dan is Tesorion er graag voor u.

endpoint protection overzicht

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
19 juni 2024

WakeUp Wednesday

Tesorion geeft u elke woensdag in een post een kort overzicht over kwetsbaarheden of hacks die nationale of internationale aandacht hebben gekregen. Natuurlijk berichten we direct over belangrijke kwetsbaarheden en mogelijkheden om deze te mitigeren. Onze #WakeUpWednesday is een soort terugblik.
CERTSOCKwetsbaarheid
11 juni 2024

PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden onderaan…
CERTSOCKwetsbaarheid
12 april 2024

PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden…
Bekijk alle publicaties

Wij bieden bescherming aan

Close Menu