Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Veilig informatie delen met iedereen

Niet veilig e-mailen is nog steeds de grootste veroorzaker van datalekken. Onderzoek wijst uit dat
in 40% van de gevallen e-mails worden gestuurd naar het verkeerde e-mailadres.

Dit is gemakkelijk te voorkomen. Wilt u hier meer over weten? We helpen u graag.

Meer informatie

Hoe zorgt u dat u veilig gaat communiceren via e-mail?

Én dat uw medewerkers het ook echt willen gebruiken?

Hoe verstuurt u nu grote bestanden? Gebruikt u die applicatie ook als het gaat om privacy- of bedrijfsgevoelige informatie? Vaak hebben we daar intern wel beleid voor geschreven en misschien zijn er technisch een aantal aanbieders geblokkeerd. Stel nou dat u het zo veilig heeft gemaakt dat medewerkers gratis cloud-chat tools gaan gebruiken? U heeft dan geen idee wat er met uw bestanden gebeurt en waar ze worden opgeslagen. Of stel de ontvanger stuurt uw e-mail bericht door. Dan heeft u onbewust toch een datalek gecreëerd.

Binnen bijvoorbeeld de privacywet en verschillende normenkaders zijn er regels opgenomen over e-mailcommunicatie. Zo moet privacygevoelige informatie altijd versleuteld worden verzonden. Binnen de zorg en de overheid is dit verder uitgewerkt in de NTA 7516 en WvGGZ-normen. Echter kan het ook zijn dat u binnen uw ISO of NEN-normering of in het informatiebeveiligingsbeleid van uw organisatie dergelijke voorschriften hebt vastgelegd.

Stel: uw gebruikers gaan voor het gemak en vinden e-mail security lastig. Een van de redenen waarom Tesorion u helpt bij de inrichting van dit proces. Niet alleen op technisch vlak, maar ook door het betrekken van uw gebruikers bij zo’n verandering. Zo slaan we twee vliegen in één klap. De oplossing is eenvoudig te gebruiken en integreert naadloos met bijvoorbeeld Microsoft Outlook. Bovendien zijn uw medewerkers daarna ook volledig geïnformeerd en worden ze continu online getraind.

Hoe helpt E-mail Security uw gebruikers?

email protection icoon

Encryptie van e-mail

Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin het belangrijk en begrijpelijk is dat we onze e-mail versleutelen. Op die manier weten we zeker dat alleen de verzender en de ontvanger toegang hebben tot het bericht. Zo voorkomt u dat berichten worden doorgestuurd.

eenvoudig icoon

Makkelijk in gebruik

Eenvoud dient de mens. We willen liever geen ingewikkelde procedures volgen of complexe handelingen moeten uitvoeren om veilig een e-mailbericht of bestand te versturen. Daarom is het ideaal wanneer u de vertrouwde applicaties kan blijven gebruiken. Net zoals u nu al gewend bent.

attachement icoon

Veilig bestanden delen

U wilt een aantal grote bestanden delen met een leverancier, een klant of een ketenpartner. Het e-mail limiet is niet toereikend, wat nu? Dikwijls zult u dan terugvallen op bestandsoverdracht tools die u online vindt. Creëert u daar niet onbewust een datalek mee?

Adviseren

Wanneer is data gevoelig en in welke gevallen wilt u dat medewerkers extra alert zijn? Het begint bij het vormgeven van uw informatiebeveiligingsbeleid. Onze experts helpen u daar graag bij. Denk aan bepaalde praktijkvoorbeelden of kennis uit het veld.

gedrag en bewustzijn

Gebruikers aanhaken

Mijn medewerkers doen niet wat ik zeg. Dit zou zo maar een titel van een boek kunnen zijn. Vaak heeft dit niet met onwil te maken, maar met oplossingen die te ingewikkeld zijn of niet makkelijk te gebruiken. Wij geloven niet in verbieden, maar in bewustzijn.

ethisch hacken

Compliancy

Het voorkomen van een datalek moet u sowieso al vanuit de privacywetgeving. Echter er zijn ook normen en brancheregelgeving die voorschrijven dat bepaalde e-mailberichten versleuteld moeten zijn. Daarnaast kan het zijn dat er nog interne regels zijn die zaken als informatiedeling via gratis cloud aanbieders verbieden.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Tesorion Immunity - schild

Bescherm je e-mail

Help uw gebruikers aan een gebruiksvriendelijk alternatief voor de gratis cloudoplossingen en maak het veilig versturen van documenten gewoonweg makkelijker. Dat voorkomt automatisch schaduw-IT.

Naadloze implementatie

Onze experts zorgen voor een perfecte implementatie en een inrichting die past bij uw organisatie. Hiermee is Tesorion een one-stop-shop voor uw organisatie.

geld

Voorspelbaar abonnement

Voor een vast bedrag zorgen wij voor voorspelbaarheid en het volledig benutten van de mogelijkheden. Net als voor onze andere ruim 500+ klanten.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Onze pragmatische aanpak en heldere rapportage bieden u inzicht in wat er is gebeurd, welke pogingen zijn geëlimineerd en waar we kunnen optimaliseren.

Makkelijk én veilig delen van e-mail en bestanden

Als u er zeker van wilt zijn dat de informatie in een e-mail veilig is van afzender tot aan de mailbox van de ontvanger, dan moet de e-mail worden versleuteld. Dat zorgt ervoor dat de inhoud van de e-mail tijdens de verzending niet door derden kan worden gelezen.

Kortom: u heeft een oplossing nodig. In veel gevallen zijn mailversleutelingsmethoden technisch ingewikkeld en tijdrovend om te implementeren. Door de pragmatische aanpak van Tesorion helpen wij uw organisatie. Denk daarbij aan aanverwante processen, advies bij de technische en menselijke kant en tenslotte zorgen wij voor een naadloze implementatie en de training van uw gebruikers.

Hoe werkt het?

1. U verstuurt een vertrouwelijk bericht.
2. De sleutel wordt op een veilige plaats opgeslagen.
3. De ontvanger kan het bericht openen met de sleutel.

werking crypsthare uitgelegd

Wij bieden bescherming aan

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
19 juni 2024

WakeUp Wednesday

Tesorion geeft u elke woensdag in een post een kort overzicht over kwetsbaarheden of hacks die nationale of internationale aandacht hebben gekregen. Natuurlijk berichten we direct over belangrijke kwetsbaarheden en mogelijkheden om deze te mitigeren. Onze #WakeUpWednesday is een soort terugblik.
CERTSOCKwetsbaarheid
11 juni 2024

PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PHP CGI Argument Injection kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden onderaan…
CERTSOCKwetsbaarheid
12 april 2024

PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper
Close Menu