Processen zijn cruciaal bij cybersecurity

Jarenlang zijn we al bezig met het automatiseren van processen door de inzet van IT. Om deze digitale processen te beschermen is er een noodzaak tot cybersecurity.

Maak een afspraak

Procesdenken gaat over ketens, niet over schakels

Bewaak het totaal

De keten bewaken heeft tot doel te zorgen dat een proces doorgang vindt. Als een medewerker uit dienst gaat levert deze zijn sleutels in, maar ook de digitale sleutels? En ook die digitale sleutels in cloud systemen?

Onze procesaanpak helpt jouw risico’s te minimaliseren, te voldoen aan wet- en regelgeving en het behalen van certificeringen. Dit als onderdeel van jouw informatiebeveiligingsbeleid.

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

proces icoon

Integraal risicomanagement

Er is altijd een kans dat je door een cyberincident wordt getroffen. Daar wil je op voorbereid zijn. Je wilt weten welke data, systemen en applicaties voor jouw bedrijfsprocessen cruciaal zijn. Wat moet je beschermen? Hoe groot is de kans op een incident en wat is de impact daarvan? Wij helpen je deze risico’s inzichtelijk te krijgen.

Processen testen

Het in kaart brengen en beschrijven van de bedrijfsprocessen is belangrijk. Net als met een ontruimingsplan wil je niet alleen een plan dat bestaat op papier. Je wilt deze ook in de praktijk testen of getest hebben. Datzelfde geldt voor cybersecurity. Hoe ga je om met kwetsbaarheden? Zijn de back-ups na terugzetten ook bruikbaar?

assessments icoon

Bouwen aan vertrouwen

Cybersecurity is een snel veranderende wereld. Voor veel organisaties is het ondoenlijk om op alle vlakken up-to-date te blijven, zeker als cybersecurity niet je core business is. De experts van Tesorion werken als een verlengstuk van je eigen organisatie, als volledige managed cybersecurity dienst, of juist als expert op een deelgebied, bijvoorbeeld AVG of ISO27001.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij mensen en technologie met elkaar
verbinden en processen optimaliseren?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of je deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Toegang tot bedrijfsmiddelen

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet je dat het die persoon ook echt is? Wat deel je met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houd je controle op je data en heb je zicht op wijzigingen. Bovendien zorg je ervoor dat je data veilig met externe partijen deelt.

Meer informatie

Houd je software up-to-date

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot jouw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wil je deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en processen

Blog
5 augustus 2021

Analyse van de BlackMatter ransomware

Eind juli beweerde BleepingComputer dat de beruchte ransomwarebende DarkSide zijn naam had gewijzigd in BlackMatter. Na de geruchtmakende aanval op Colonial Pipeline verdween DarkSide eerder dit jaar van de radar,…
BlogNetwerk beveiliging
21 juli 2021

Het maken van back-ups is niet belangrijk

Je wordt geraakt door een ransomware-aanval. Een groot gedeelte van je bestanden is versleuteld en je bedrijf ligt stil. Medewerkers kunnen niet meer inloggen, de afhandeling van bestellingen uit de…
Terug naar kantoorBlog
12 juli 2021

Bereid je voor op terug naar kantoor

Na anderhalf jaar gedwongen thuiswerken, maken veel organisaties zich op om medewerkers weer op kantoor te laten werken. Nu de laptops, tablets en smartphones vrij massaal weer aangesloten gaan worden…