Processen zijn cruciaal bij cybersecurity

We communiceren steeds vaker via digitale middelen met elkaar. Dit maakt cybersecurity en dataprivacy relevanter dan ooit. Hoe borg jij de processen?

Maak een afspraak

Technologie kan niet al onze fouten voorkomen

De mens blijft een belangrijke schakel

Samen werken we aan technologische oplossingen om de cybersecurity te vergroten. Daarbij spelen mensen verschillende rollen. Technologie kan echter niet alle fouten voorkomen, zo hebben we middelen nodig die mensen helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Soms zijn mensen de oorzaak van een cybersecurityprobleem. Het menselijke aspect ontbreekt vaak in het denken over digitale veiligheid. Toch is de mens een belangrijke schakel in je informatiebeveiligingsbeleid. Hoe regel jij dat?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

proces icoon

Integraal risicomanagement

Er is altijd een kans dat je door een cyberincident wordt getroffen. Daar wil je op voorbereid zijn. Je wilt weten welke data, systemen en applicaties voor jouw bedrijfsprocessen cruciaal zijn. Wat moet je beschermen? Hoe groot is de kans op een incident en wat is de impact daarvan? Wij helpen je deze risico’s inzichtelijk te krijgen.

Processen testen

Het in kaart brengen en beschrijven van de bedrijfsprocessen is belangrijk. Net als met een ontruimingsplan wil je niet alleen een plan dat bestaat op papier. Je wilt deze ook in de praktijk testen of getest hebben. Datzelfde geldt voor cybersecurity. Hoe ga je om met kwetsbaarheden? Zijn de back-ups na terugzetten ook bruikbaar?

assessments icoon

Bouwen aan vertrouwen

Cybersecurity is een snel veranderende wereld. Voor veel organisaties is het ondoenlijk om op alle vlakken up-to-date te blijven, zeker als cybersecurity niet je core business is. De experts van Tesorion werken als een verlengstuk van je eigen organisatie, als volledige managed cybersecurity dienst, of juist als expert op een deelgebied, bijvoorbeeld NEN7510.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij mensen en technologie met elkaar
verbinden en processen optimaliseren?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt jouw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. Je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of je deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Toegang tot bedrijfsmiddelen

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet je dat het die persoon ook echt is? Wat deel je met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houd je controle op je data en heb je zicht op wijzigingen. Bovendien zorg je ervoor dat je data veilig met externe partijen deelt.

Meer informatie

Houd je software up-to-date

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot jouw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wil je deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en processen

BlogNetwerk beveiliging
21 juli 2021

Het maken van back-ups is niet belangrijk

Je wordt geraakt door een ransomware-aanval. Een groot gedeelte van je bestanden is versleuteld en je bedrijf ligt stil. Medewerkers kunnen niet meer inloggen, de afhandeling van bestellingen uit de…
Terug naar kantoorBlog
12 juli 2021

Bereid je voor op terug naar kantoor

Na anderhalf jaar gedwongen thuiswerken, maken veel organisaties zich op om medewerkers weer op kantoor te laten werken. Nu de laptops, tablets en smartphones vrij massaal weer aangesloten gaan worden…
BlogCERT
25 juni 2021

Lorenz ransomware: analyse en gratis decryptor

BleepingComputer heeft laatst geschreven over een nieuwe ransomwarefamilie die organisaties over heel de wereld als doelwit heeft: Lorenz. Net zoals vele andere bekende ransomwarefamilies, breekt Lorenz ook in op de…