Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Weet u wat er buiten uw zicht gebeurt?

Met Tesorion Intelligence Driven Protection wordt u automatisch gewaarschuwd als er zich activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor uw bedrijf.

Kortom: zou u het willen weten?

Download de whitepaper

Bescherm uw organisatie en zet de cybercrimineel schaakmat.

Ken uw aanvaller en weet welke methoden er worden gebruikt.

Met Tesorion Intelligence Driven Protection (IDP) zien wij potentiële bedreigingen. We krijgen de cybercriminelen in het vizier die het specifiek op uw organisatie hebben voorzien. Met onze oplossing krijgt u inzicht in zichtbare en niet zichtbare gemeenschappen die zich online manifesteren. Bovendien detecteren wij activiteiten die duiden op aanstaande aanvalscampagnes.

Tesorion Intelligence Driven Protection in de praktijk

Aanvalsindicaties

Staat uw organisatie plots in de “digitale spotlight”? Wordt er op hackerfora gepraat over “digitale open-deuren” die ook bij uw organisatie van toepassing zijn? Mogelijk dat zich hier activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor uw bedrijf. Daarom zoeken wij naar aanwijzingen om dergelijke indicaties in een vroegtijdig stadium te kunnen melden.

Datalekken

Zijn er onbedoeld gevoelige (inlog)gegevens van uw organisatie openbaar geworden? Zou het fijn zijn als dergelijke lekkage vroegtijdig geïdentificeerd kan worden? Op die manier kunt u bijvoorbeeld proactief wachtwoorden opnieuw instellen of uw klanten en ketenpartners informeren.

Phishing

Proberen cybercriminelen gegevens bij uw werknemers of klanten te ontfutselen? De registratie van domeinnamen met gelijkenissen aan uw bedrijfsnaam kan een signaal zijn van een aanstaande phishing-aanval. Door dit continue te monitoren wapent u zichzelf proactief tegen deze aanvalsvormen.

Merkbeveiliging

Proberen anderen uw merknaam online na te bootsen of te misbruiken? Door bijvoorbeeld sociale media te monitoren, kunt u bij misbruik snel schakelen en fraude wellicht voor zijn.

VIP-beveiliging

Digitale VIP-beveiliging

Doen cybercriminelen zich regelmatig voor als directieleden en andere bestuurders van uw organisatie? Detectie van bijvoorbeeld imitatieprofielen op sociale media kunnen ondersteunen bij het tijdig detecteren van aankomend misbruik.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Beveiliging is een continu proces

Het is van belang om continu te focussen op preventie, detectie en response. IDP voegt hier “voorspellen” aan toe. Daardoor kunt u nog eerder ingrijpen of zelfs een incident voorkomen.

risicobeoordeling

Risicobeoordeling

De consultants van Tesorion helpen u om IDP in te richten voor uw organisatie. Samen wordt bepaald welke zorgen u heeft en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen u zich wilt beschermen.

risicobeperking

Beperken van risico’s

De informatie die IDP levert kan ingezet worden om beveiligingsmaatregelen veel nauwkeuriger te bepalen en in te zetten. Hiermee kan ook getoetst worden of het beveiligingsbeleid wel focus heeft op de meest belangrijke zaken. Zo worden risico’s beperkt.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Onze experts brengen continu advies uit over gevonden dreigingen en bepalen wat de juiste aanpak is om de dreiging (voor zover mogelijk) weg te nemen. Zo kan bijvoorbeeld via partners getracht worden om informatie te laten verwijderen, denk hierbij aan een imitatie domeinnaam.

Hoe zetten wij IDP effectief in?

Het Tesorion IDP platform monitort continu duizenden bronnen op het clear, deep en darkweb op verwijzingen naar uw unieke digitale voetafdruk. Hierdoor detecteert Tesorion bedreigingen die zich buiten het zicht van uw organisatie manifesteren. Voorbeelden van deze bedreigingen zijn; pogingen tot nabootsing van uw identiteit, het lekken van bedrijfs- en/of inloggegevens of vermeldingen over uw bedrijf op hackerfora.

Samen met u wordt bepaald welke zorgen u heeft en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen u uw organisatie wilt beschermen.

Wij bieden bescherming aan

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
22 mei 2024

WakeUp Wednesday

Tesorion geeft u elke woensdag in een post een kort overzicht over kwetsbaarheden of hacks die nationale of internationale aandacht hebben gekregen. Natuurlijk berichten we direct over belangrijke kwetsbaarheden en mogelijkheden om deze te mitigeren. Onze #WakeUpWednesday is een soort terugblik.
CERTSOCKwetsbaarheid
12 april 2024

PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de PAN-OS GlobalProtect Gateway kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden…
CERTSOCKwetsbaarheid
2 april 2024

XZ Utils kwetsbaarheid

Deze liveblog bevat informatie over de XZ Utils kwetsbaarheid. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico's en details worden onderaan…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper
Close Menu