Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Mensen zijn een belangrijke schakel in cybersecurity

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data moet altijd beschikbaar zijn. Dit gemak heeft een keerzijde. Hoe wapenen we uw gebruikers tegen deze risico’s?

Maak een afspraak

Technologie kan niet al onze fouten voorkomen

De mens is de sleutel tot de data

Terwijl we met technologie potentiële gevaren ‘dichttimmeren’ willen we het ook werkbaar houden voor onze mensen. Zodat zij overal en altijd kunnen werken, zowel vanuit uw datacenter als vanuit de cloud. U kunt niet alles met technologie oplossen en daar maakt de cybercrimineel gebruik van.

Soms zijn mensen de oorzaak van een cybersecurityprobleem, help hen daarom om zichzelf, en daarmee ook uw organisatie te beschermen. Geef ze de middelen en de kennis om veilig te werken. Heeft u dat al geregeld?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Menselijke gewoontes

Doet u een opdracht voor het eerst, dan bent u optimaal geconcentreerd. De volgende keer is dat al wat minder. Het nemen van beslissingen is afhankelijk van perceptie en emotie. Dagelijks maken we keuzes zonder alle nodige relevante informatie of zelfs zonder erbij na te denken. Dat zijn ideale ingrediënten voor de cybercrimineel.

Focus op de mens

De cybercrimineel maakt gebruik van onze menselijke eigenschappen. Denk daarbij aan hebzucht, angst en respect voor autoriteit. Ook nieuwsgierigheid en medeleven worden niet geschuwd om te misbruiken. Dit kan door berichten te sturen met: ‘je moet nu reageren’, zogenaamd gestuurd vanuit de overheid of ‘je kunt geld winnen’.

Controleer voor u klikt

De cybercrimineel vindt steeds nieuwe methodes. Zoals phishing via de telefoon, zowel zakelijk als privé. Veel voorkomende fraudepogingen zijn dat ‘uw bank’ u belt, of u wordt benaderd via SMS of WhatsApp. Altijd met het verzoek om direct actie te ondernemen. Overkomt u zoiets? Bel de persoon op het bij u bekende nummer voor controle.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw mensen helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Security Awareness

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie
Security Games

Security Games

In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?

Meer informatie
Phishing

Phishing

De cybercrimineel blijft continu proberen om bij uw medewerkers gegevens te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor het moment wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en mensen

Blog
27 september 2023

E-mail: wie is er niet groot mee geworden

Het maken van een afspraak, het verzenden of ontvangen van facturen of het aanvragen van informatie. Daarvoor gebruiken we nog steeds e-mail. In de afgelopen vijftig jaar heeft e-mail een…
dreiging van de quantumcomputerBlog
24 augustus 2023

De dreiging van de quantumcomputer

Het is als een wedloop tegen een onzichtbare tegenstander. Je weet dat hij je in kan halen. Maar je weet niet wannéér. Hoe kun je dan toch winnen? Host Lex…
Cybersecurity beslaat de hele ketenBlog
21 augustus 2023

Cybersecurity beslaat de hele keten

Het is bekend dat de digitale weerbaarheid van je organisatie zo sterk is als de zwakste schakel. In een tijd waarin nog steeds een digitale transformatie plaatsvindt en digitale ketenprocessen…
Close Menu