Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Mensen zijn een belangrijke schakel in cybersecurity

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data moet altijd beschikbaar zijn. Dit gemak heeft een keerzijde. Hoe wapenen we uw gebruikers tegen deze risico’s?

Maak een afspraak

Technologie kan niet al onze fouten voorkomen

De mens is de sleutel tot de data

Terwijl we met technologie potentiële gevaren ‘dichttimmeren’ willen we het ook werkbaar houden voor onze mensen. Zodat zij overal en altijd kunnen werken, zowel vanuit uw datacenter als vanuit de cloud. U kunt niet alles met technologie oplossen en daar maakt de cybercrimineel gebruik van.

Soms zijn mensen de oorzaak van een cybersecurityprobleem, help hen daarom om zichzelf, en daarmee ook uw organisatie te beschermen. Geef ze de middelen en de kennis om veilig te werken. Heeft u dat al geregeld?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Menselijke gewoontes

Doet u een opdracht voor het eerst, dan bent u optimaal geconcentreerd. De volgende keer is dat al wat minder. Het nemen van beslissingen is afhankelijk van perceptie en emotie. Dagelijks maken we keuzes zonder alle nodige relevante informatie of zelfs zonder erbij na te denken. Dat zijn ideale ingrediënten voor de cybercrimineel.

Focus op de mens

De cybercrimineel maakt gebruik van onze menselijke eigenschappen. Denk daarbij aan hebzucht, angst en respect voor autoriteit. Ook nieuwsgierigheid en medeleven worden niet geschuwd om te misbruiken. Dit kan door berichten te sturen met: ‘je moet nu reageren’, zogenaamd gestuurd vanuit de overheid of ‘je kunt geld winnen’.

Controleer voor u klikt

De cybercrimineel vindt steeds nieuwe methodes. Zoals phishing via de telefoon, zowel zakelijk als privé. Veel voorkomende fraudepogingen zijn dat ‘uw bank’ u belt, of u wordt benaderd via SMS of WhatsApp. Altijd met het verzoek om direct actie te ondernemen. Overkomt u zoiets? Bel de persoon op het bij u bekende nummer voor controle.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw mensen helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Security Awareness

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie
Security Games

Security Games

In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?

Meer informatie
Phishing

Phishing

De cybercrimineel blijft continu proberen om bij uw medewerkers gegevens te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor het moment wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en mensen

Blog
5 juli 2024

Cybercriminelen pluizen je online gedrag uit

Ook op de werkvloer ben je kwetsbaar voor cybercriminaliteit “Hallo mama, ik heb een nieuwe telefoon. Sla je mijn nieuwe nummer op?” Het is het begin van een WhatsApp gesprek…
Hoe gevaarlijk zijn úw ketenpartners?
Een aanval op uw bedrijf via ketenpartners. Dat klinkt misschien vreemd, maar deze aanvalsstrategie wordt steeds vaker gebruikt. Wanneer een organisatie zelf niet direct kwetsbaar is, dan wordt er geprobeerd om binnen te komen via de zwakste schakel. In dit artikel kunt u lezen welke gevaren een bedrijf kan lopen wanneer een aanval als deze via ketenpartners plaatsvindt.

https://www.tesorion.nl/nl/posts/hoe-gevaarlijk-zijn-uw-ketenpartners/

What risks do your supply chain partners pose?
An attack on your business through supply chain partners. It may sound strange, but this attack strategy is becoming more common. When an organization itself is not directly vulnerable, an attempt is made to get in through the weakest link. In this article, you can read about the dangers that a company can face when an attack like this occurs through supply chain partners .

https://www.tesorion.nl/en/posts/what-risks-do-your-supply-chain-partners-pose/Blog
27 juni 2024

Hoe gevaarlijk zijn úw ketenpartners?

Aanvallen op organisaties worden door cybercriminelen steeds vaker ingezet via ketenpartners. Deze manier van aanvallen is geen nieuwe cyberdreiging, maar wel eentje die steeds vaker wordt gebruikt. Het is een…
Blog
29 april 2024

Zo (h)erken je cyberdreigingen van ai

Artificial intelligence (ai) is een geweldig hulpmiddel in tal van situaties. Het toegenomen vermogen om data te analyseren en toe te passen is ook voor duistere doeleinden aan te wenden.…
Close Menu