Mensen zijn een belangrijke schakel in cybersecurity

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data moet altijd beschikbaar zijn. Dit gemak heeft een keerzijde. Hoe wapenen we uw gebruikers tegen deze risico’s?

Maak een afspraak

Technologie kan niet al onze fouten voorkomen

De mens is de sleutel tot de data

Terwijl we met technologie potentiële gevaren ‘dichttimmeren’ willen we het ook werkbaar houden voor onze mensen. Zodat zij overal en altijd kunnen werken, zowel vanuit uw datacenter als vanuit de cloud. U kunt niet alles met technologie oplossen en daar maakt de cybercrimineel gebruik van.

Soms zijn mensen de oorzaak van een cybersecurityprobleem, help hen daarom om zichzelf, en daarmee ook uw organisatie te beschermen. Geef ze de middelen en de kennis om veilig te werken. Heeft u dat al geregeld?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Menselijke gewoontes

Doet u een opdracht voor het eerst, dan bent u optimaal geconcentreerd. De volgende keer is dat al wat minder. Het nemen van beslissingen is afhankelijk van perceptie en emotie. Dagelijks maken we keuzes zonder alle nodige relevante informatie of zelfs zonder erbij na te denken. Dat zijn ideale ingrediënten voor de cybercrimineel.

Focus op de mens

De cybercrimineel maakt gebruik van onze menselijke eigenschappen. Denk daarbij aan hebzucht, angst en respect voor autoriteit. Ook nieuwsgierigheid en medeleven worden niet geschuwd om te misbruiken. Dit kan door berichten te sturen met: ‘je moet nu reageren’, zogenaamd gestuurd vanuit de overheid of ‘je kunt geld winnen’.

Controleer voor u klikt

De cybercrimineel vindt steeds nieuwe methodes. Zoals phishing via de telefoon, zowel zakelijk als privé. Veel voorkomende fraudepogingen zijn dat ‘uw bank’ u belt, of u wordt benaderd via SMS of WhatsApp. Altijd met het verzoek om direct actie te ondernemen. Overkomt u zoiets? Bel de persoon op het bij u bekende nummer voor controle.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw mensen helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Security Awareness

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie
Security Games

Security Games

In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?

Meer informatie
Phishing

Phishing

De cybercrimineel blijft continu proberen om bij uw medewerkers gegevens te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor het moment wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en mensen

8 Tips om een veilig wachtwoord te makenBlog
24 november 2022

8 Tips om een veilig wachtwoord te maken

24 November is het ‘Nationale Check Je Wachtwoorden dag’. Jaren geleden is deze dag in het leven geroepen door Tweakers. Helaas is het vandaag de dag nog steeds nodig om…
Haal de zwakke plekken uit uw cybersecurityBlog
30 september 2022

Haal de zwakke plekken uit uw cybersecurity

Een sterk fort heeft geen zwakke plekken. Geldt dat ook voor uw verdediging tegen ransomware? In deze blog kijken we wat het OSI-model ons daarover vertelt. Als een juweel ligt…
Tesorion Vulnerability Explorer powered by EPSS – Blog2BlogCERT
22 september 2022

Tesorion Vulnerability Explorer powered by EPSS – Blog 2

In ons eerste blog over de Tesorion Vulnerability Explorer hebben we de applicatie geïntroduceerd en achtergrondinformatie gegeven over het Exploit Prediction Scoring System (EPSS). In deze blog duiken we verder…