Mensen zijn een belangrijke schakel in cybersecurity

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data moet altijd beschikbaar zijn. Dit gemak heeft een keerzijde. Hoe wapenen we uw gebruikers tegen deze risico’s?

Maak een afspraak

Technologie kan niet al onze fouten voorkomen

De mens is de sleutel tot de data

Waar we met technologie dingen ‘dichttimmeren’ moeten we het ook werkbaar houden voor onze medewerkers. Die moeten namelijk overal en altijd kunnen werken. De applicaties die ze gebruiken staan zowel in uw datacenter als in de cloud. U kunt daarom geen 100% beveiliging afdwingen met technologie en daar maken hackers gebruik van.

Soms zijn medewerkers de oorzaak van een cybersecurityprobleem, help hen daarom zichzelf en de organisatie te helpen. Geef ze de middelen en de kennis om veilig te werken. Heeft u dat al geregeld?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Menselijke gewoontes

Doet u een opdracht voor het eerst dan bent u optimaal geconcentreerd. De volgende keer is dat al wat minder. Het nemen van beslissingen is afhankelijk van perceptie en emotie. Dagelijks maken we keuzes zonder alle nodige relevante informatie of zelfs zonder erbij na te denken. Dat zijn ideale ingrediënten voor de cybercrimineel.

Focus op de mens

De cybercrimineel maakt gebruik van onze menselijke eigenschappen. Denk daarbij aan hebzucht, angst en respect voor autoriteit. Ook nieuwsgierigheid en medeleven worden niet geschuwd om te misbruiken. Door berichten te sturen met: ‘je moet nu reageren’, zogenaamd gestuurd vanuit de overheid of ‘je kunt geld winnen’.

Klik maar op een link

De cybercrimineel vindt nieuwe methodes, zoals phishing via de telefoon zowel zakelijk als privé. Veel voorkomende fraudepogingen zijn dat ‘uw bank’ u belt, of u wordt benaderd via SMS of WhatsApp. Altijd met het verzoek om direct actie te ondernemen. Overkomt u zoiets? Bel de persoon op het bij u bekende nummer voor controle.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw medewerkers helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Security Games

In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?

Meer informatie

Phishing

De cybercrimineel blijft continu proberen gegevens bij uw medewerkers te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor de situatie wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan u dit inzicht al hebben, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en mensen

Blog
4 januari 2022

Wat u moet weten over stoppen met faxen

KPN stopt definitief met ISDN. Daarmee komt er een einde aan de traditionele fax uit de jaren 80. Wat betekent dit en wat is het alternatief?
Blog
15 december 2021

Phishing: alles wat u als IT-professional moet weten

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waar elke organisatie mee te maken krijgt. Lees wat u kunt doen om securityproblemen door phishing te voorkomen.
Blog
8 december 2021

Checklist: wat kunnen organisaties doen tegen phishing?

Phishing is een veelvoorkomende kwaal in het digitale tijdperk. We kennen ze allemaal wel, de mails, sms’jes of appberichten waarin cybercriminelen ons naar valse websites proberen te leiden zodat ze…