Het is tijd voor een cybersecurity plan dat werkt

Hoeveel plannen zijn er in de loop der tijd geschreven en direct in een la verdwenen? Hoeveel plannen bestaan alleen op papier en zijn nooit in de praktijk getest? Onze cybersecurity plannen worden gekenmerkt door een pragmatische insteek, zijn in de praktijk getoetst en direct toepasbaar.

Een duidelijk en transparant risicomanagementproces draagt er aan bij dat jouw organisatie de risico’s en dreigingen begrijpt.

Tesorion helpt je in een duidelijke taal. Op die manier kan jij op alle lagen in je organisatie duidelijk en transparant zijn.

Daarnaast heb je te maken met steeds meer regels. Denk daarbij aan wet- en regelgeving, richtlijnen uit de branches. Bovendien vragen ook klanten en strategische partners steeds meer naar hoe jouw organisatie de informatiebeveiliging heeft geregeld. Naast de processen en technologie staat ook de mens centraal. Tesorion is thuis in de vele normen en standaarden, denk bijvoorbeeld aan de AVG, NIST, ISF, CIS, BIO, NEN 7510 en ISO 27001.

Tesorion consultants zijn er voor je

Implementaties begeleiden

Het uitrollen van een proces voor informatiebeveiliging, NEN- of ISO-certificering zorgt bij veel organisaties voor problemen. Onze consultants helpen je met de uitwerking en/ of implementatie van het totale proces of van deelprocessen.

Crisismanagement

Als er een cyberincident plaatsvindt is het belangrijk om zo snel mogelijk een totaalbeeld te krijgen van de actuele situatie. Zijn er gevoelige gegevens openbaar gemaakt? Moeten er maatregelen getroffen worden? Hoe herstel je zo snel mogelijk weer de operatie? Tesorion helpt je om deze en andere vragen te beantwoorden.

Adviseren

Iedereen loopt risico’s maar welke risico’s zijn voor jouw organisatie aanvaardbaar? Welke maatregelen kun je treffen en doe je dat nu of later? Onze experts denken mee en adviseren vanuit jouw behoefte. Daarna kan je zelf keuzes maken.

Risico assessment

Elke keuze die je maakt brengt automatisch risico’s met zich mee. Zoals de keuze voor een nieuw platform, voor een strategische leverancier of misschien wel de overname van een organisatie. Welke risico’s je daarbij loopt en hoe je daar mee om gaat wil je vooraf duidelijk hebben. Onze experts voeren risico assessments uit en hebben een helder dashboard ontwikkeld waarin ze de resultaten duidelijk weergeven.

Ketenafhankelijkheid

Je maakt gebruik van applicaties en diensten van derden voor jouw dienstverlening. Dat kan een potentieel risico zijn. Heb jij die risico’s en afhankelijkheden van alle ketenpartners in kaart gebracht? Of zijn er geen risico’s?

Wet- en regelgeving

Voldoen aan wet- en regelgeving zoals NEN 7510, AVG, NTA 7516 kan een hoofdpijndossier zijn. Tesorion begrijpt dat en heeft hiervoor een standaard aanpak ontwikkeld: T-Core. Samen met onze branchekennis bieden we je een passende oplossing.

Waarom kiezen voor Tesorion?

experts

Pragmatische experts

Wij helpen je in heldere en begrijpelijke taal om inzicht te krijgen. Uiteraard helpen we je op weg, zodat je er niet alleen voor staat.

Risicobeoordeling

Dat het fout kan gaan is bijna zeker, echter is het ook een risico? Dat maken onze experts op een pragmatische wijze inzichtelijk.

Transparant

Elkaar kunnen vertrouwen is een groot goed. Daarom zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. Voor een veilige omgeving.

Heldere rapportage

Onze rapporten verdwijnen niet in de kast maar leveren meteen waarde en zijn zo gemaakt dat je weet waar te beginnen.

Hoe leveren onze consultants optimale waarde voor jouw organisatie?

Onze consultants zijn elk expert op hun eigen vakgebied. Wij staan daarom klaar om met onze kennis jouw organisatie vooruit te helpen. Denk daarbij aan het opstellen van een risicoanalyse, de inrichting van processen of het definiëren van beleid. Of wat als er zich een cyberincident heeft voorgedaan, wat moet je dan allemaal doen en wie moet je op de hoogte stellen? Onze consultants hebben hier ervaring mee en hebben dit vaker gedaan.

Onze pragmatische aanpak zorgt ervoor dat onze consultants nauw met elkaar samenwerken, zodat elk vraagstuk snel en doeltreffend wordt opgepakt en afgehandeld.

Assessments

Of je nu een Data Protection Impact Assessment, een risicoanalyse, een technisch assessment of een nulmeting op je ISMS wil uitvoeren, onze experts hebben de oplossing voor je. In een hands-on workshop bepalen we de stand van zaken en in een helder no-nonsens rapport presenteren we de resultaten en wijzen we je de weg om je doelstellingen te behalen.

Implementatie van normen en standaarden

AVG, NIST, ISF, CIS, BIO, NEN 7510 en ISO 27001 hebben geen geheimen voor ons. Samen met jouw organisatie richten wij het managementsysteem in. Onze ervaren consultants kunnen bovendien putten uit een bibliotheek met templates en best-practices. Als je kiest voor onze T-Core oplossing, dan breiden we onze klantgerichte aanpak uit met ISMS tooling.

CISO as a Service

Soms heb je expertise nodig maar is het niet lonend om iemand fulltime in dienst te nemen. Onze CISO as a Service biedt dan uitkomst. Elke CISO kan terugvallen op haar collega’s zodat we altijd de juiste expertise voor jou beschikbaar hebben.

Strategisch advies

Zonder strategie is informatiebeveiliging doelloos. Samen met onze security architecten bepaal je de koers en zorg je ervoor dat alle inspanningen maximaal bijdragen aan een veilige bedrijfsvoering. Geen rompslomp of dikke dossiers. Gewoon doen wat het beste bij je past.

Onze klanten

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

BlogCERTSOCTesorion Immunity
28 januari 2021

Keuzehulp voor cybersecuritymaatregelen – deel 1

Het maken van keuzes is voor veel mensen een moment van stress. Variërend van wat ga ik eten, wat trek ik vandaag aan en hoe houd ik grip op mijn…
BlogCERT
23 januari 2021

Analyse van de ransomware Judge

Ransomware blijft voor zowel bedrijven als consumenten nog altijd een van de grootste cyberdreigingen. Ook al zijn er in ransomware-land al vele grote namen bekend, er duiken nog altijd regelmatig…
BlogCERTDigital Risk Protection
17 december 2020

Wie heeft mijn inloggegevens?

Weet jij wie in het bezit is van JOUW inloggegevens? Diefstal van vertrouwelijke gegevens door hackers is aan de orde van de dag. Maar wat kunnen zij hiermee en wat…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion cybersecurity whitepaper