Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Neem kwetsbaarheden weg

Elk apparaat bevat software. Bovendien krijgen we met steeds meer apparaten te maken. Een geïntegreerde aanpak om uw software up-to-date te houden is dan essentieel.

Lees de whitepaper

Druk kwetsbaarheden de kop in voor het te laat is

Zorg voor beleid rondom het patchen

Er zijn legio voorbeelden van software die kwetsbaarheden bevatten. Hoe zorgt u dat u op een adequate wijze met kwetsbaarheden om gaat? Houdt u zelf een overzicht bij van welke versie alle apparaten in en om uw netwerk draaien en met welke updates de leveranciers komen?

Het up-to-date houden is makkelijk gezegd. Dit zelf bijhouden is niet te doen. Een oplossing die vaststelt welke versies de apparaten in uw netwerk hebben en welke versies dit zou moeten zijn, neemt u het werk uit handen.

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

rapportage helder dashboard tbv vulnerability management

Inzicht in update-status

Een totaalbeeld van kwetsbare systemen en een trendanalyse van kwetsbaarheden in uw infrastructuur. Dat leveren we u in één overzicht aan, zodat u passend kunt handelen. De kwetsbaarheden worden geprioriteerd weergegeven op basis van de ernst van de kwetsbaarheid en het belang van het desbetreffende apparaat voor uw bedrijfsvoering.

vulnerability management, kwetsbaarheden vinden

Kwetsbaarheden misbruiken

De kwetsbaarheden in software worden door leveranciers door middel van een update verholpen. Vergeet u zo’n update, dan zal de cybercrimineel die kwetsbaarheid kunnen gebruiken om digitaal in te breken. Uit eigen onderzoek blijkt dat oude malware varianten Mirai en WannaCry nog steeds terugkomen op apparaten, wat onnodig is.

Continu scannen

Net als de cybercrimineel scant Tesorion continu en geautomatiseerd. Het kan voorkomen dat niet alle apparaten op het moment van de eerste scan aan staan of beschikbaar zijn. Bovendien komen updates op software op verschillende momenten beschikbaar. Laat technologie voor u werken zodat u zich op andere zaken kunt focussen.

Vintage software. Niks hips aan!

Software zit in steeds meer apparaten en steeds meer van die apparaten zijn
verbonden met internet. Dat is riskant, want software heeft vaak zwakke plekken. Cybercriminelen maken daar graag misbruik van. Weet je waar die zwakke plekken zitten? En hoe ga je daarmee om?

Weet je sowieso wel van alle apparaten op je netwerk welke softwareversies ze draaien? En of dat ook de nieuwste versies zijn? Dat allemaal bijhouden is voor een gewoon bedrijf niet te doen. Daarom doen wij het voor je. Want wat gebeurt er als je je software niet update? Dan zet je een deur open voor cybercriminaliteit. Beveiliging is een race tussen de leverancier en de criminelen.

Lees de whitepaper

Eerste stap naar een volledige cybersecuritystrategie

Inzicht in systemen is ook een ISO en NEN eis

De geautomatiseerde scanners van Tesorion geven inzicht in de staat van uw IT-landschap. Dat zijn scans op webapplicaties, op uw lokale en cloudnetwerk, firewalls, endpoint beveiliging enzovoorts. Zo brengen we alle kwetsbaarheden in kaart, wat meteen bijdraagt aan de eisen binnen ISO- en NEN-normen.

U bent daarmee “in control”. Vervolgens onderneemt u bewust wel of geen actie. Een bepaald systeem kan mogelijk niet altijd van de laatste versie worden voorzien. Kortom: zo geeft u actief invulling aan risicomanagement.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u weten welke software in uw
netwerk een update nodig heeft?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Bescherm uw medewerkers tegen kwetsbaarheden

De mens blijft een belangrijke schakel

Als nieuwe kwetsbaarheden ontdekt worden zijn cybercriminelen er snel bij om deze te misbruiken voor bijvoorbeeld een ransomware-aanval. Meer dan eens wordt hierbij getracht uw medewerkers te misleiden om de eerste stap te zetten. Denk aan het klikken op een link of het onbewust afgeven van inloggegevens.

Met trainingen, games en simulaties helpen we u om uw medewerkers bewust te maken van signalen die wijzen op dergelijke risico’s. Mocht u dan bepaalde updates nog niet kunnen doen, dan zijn uw medewerkers tenminste voorbereid.

Alle Basis op Orde oplossingen

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Close Menu