Neem kwetsbaarheden weg
Elk apparaat bevat software. Bovendien krijgen we met steeds meer apparaten te maken. Een geïntegreerde aanpak om uw software up-to-date te houden is dan essentieel.
Elk apparaat bevat software. Bovendien krijgen we met steeds meer apparaten te maken. Een geïntegreerde aanpak om uw software up-to-date te houden is dan essentieel.
Er zijn legio voorbeelden van software die kwetsbaarheden bevatten. Hoe zorgt u dat u op een adequate wijze met kwetsbaarheden om gaat? Houdt u zelf een overzicht bij van welke versie alle apparaten in en om uw netwerk draaien en met welke updates de leveranciers komen?
Het up-to-date houden is makkelijk gezegd. Dit zelf bijhouden is niet te doen. Een oplossing die vaststelt welke versies de apparaten in uw netwerk hebben en welke versies dit zou moeten zijn, neemt u het werk uit handen.
Een totaalbeeld van kwetsbare systemen en een trendanalyse van kwetsbaarheden in uw infrastructuur. Dat leveren we u in één overzicht aan, zodat u passend kunt handelen. De kwetsbaarheden worden geprioriteerd weergegeven op basis van de ernst van de kwetsbaarheid en het belang van het desbetreffende apparaat voor uw bedrijfsvoering.
De kwetsbaarheden in software worden door leveranciers door middel van een update verholpen. Vergeet u zo’n update, dan zal de cybercrimineel die kwetsbaarheid kunnen gebruiken om digitaal in te breken. Uit eigen onderzoek blijkt dat oude malware varianten Mirai en WannaCry nog steeds terugkomen op apparaten, wat onnodig is.
Net als de cybercrimineel scant Tesorion continu en geautomatiseerd. Het kan voorkomen dat niet alle apparaten op het moment van de eerste scan aan staan of beschikbaar zijn. Bovendien komen updates op software op verschillende momenten beschikbaar. Laat technologie voor u werken zodat u zich op andere zaken kunt focussen.
De geautomatiseerde scanners van Tesorion geven inzicht in de staat van uw IT-landschap. Dat zijn scans op webapplicaties, op uw lokale en cloudnetwerk, firewalls, endpoint beveiliging enzovoorts. Zo brengen we alle kwetsbaarheden in kaart, wat meteen bijdraagt aan de eisen binnen ISO- en NEN-normen.
U bent daarmee “in control”. Vervolgens onderneemt u bewust wel of geen actie. Een bepaald systeem kan mogelijk niet altijd van de laatste versie worden voorzien. Kortom: zo geeft u actief invulling aan risicomanagement.
Als nieuwe kwetsbaarheden ontdekt worden zijn cybercriminelen er snel bij om deze te misbruiken voor bijvoorbeeld een ransomware-aanval. Meer dan eens wordt hierbij getracht uw medewerkers te misleiden om de eerste stap te zetten. Denk aan het klikken op een link of het onbewust afgeven van inloggegevens.
Met trainingen, games en simulaties helpen we u om uw medewerkers bewust te maken van signalen die wijzen op dergelijke risico’s. Mocht u dan bepaalde updates nog niet kunnen doen, dan zijn uw medewerkers tenminste voorbereid.
Zero trust is het concept waarbij u niets vertrouwt, of het zich nu binnen of buiten de grenzen van uw netwerk bevindt. Denk aan het opsplitsen van uw netwerk in segmenten, aan de naleving van dataclassificatie en voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort met een next generation firewall.
We werken overal waar we willen. Daarom wilt u direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten zijn geïnfecteerd of vreemd gedrag vertonen. Maak het voor uw medewerkers zo makkelijk mogelijk en biedt eenvoudige tools om bestanden te delen en voorkom daarmee schaduw-IT.
Maak regelmatig back-ups van uw data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare, opgeslagen, en niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of een faillissement.
Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.
In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?
In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.
De cybercrimineel blijft continu proberen om bij uw medewerkers gegevens te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor het moment wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.
Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.
Vintage software. Niks hips aan!
Software zit in steeds meer apparaten en steeds meer van die apparaten zijn
verbonden met internet. Dat is riskant, want software heeft vaak zwakke plekken. Cybercriminelen maken daar graag misbruik van. Weet je waar die zwakke plekken zitten? En hoe ga je daarmee om?
Weet je sowieso wel van alle apparaten op je netwerk welke softwareversies ze draaien? En of dat ook de nieuwste versies zijn? Dat allemaal bijhouden is voor een gewoon bedrijf niet te doen. Daarom doen wij het voor je. Want wat gebeurt er als je je software niet update? Dan zet je een deur open voor cybercriminaliteit. Beveiliging is een race tussen de leverancier en de criminelen.