Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Maak uw mensen cyberweerbaar

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data is altijd beschikbaar. Dit gemak heeft ook een keerzijde. Hoe wapenen we uw mensen tegen deze risico’s? Maak uw mensen cyberweerbaar. Het lijkt makkelijk gezegd, maar hoe doet u dat?

Lees de whitepaper

Bescherm uw organisatie tegen kostbaar dataverlies

De mens blijft een belangrijke schakel

Samen werken we aan technologische oplossingen om de cyberweerbaarheid te vergroten. Daarbij spelen mensen verschillende rollen. Technologie kan niet alle fouten voorkomen, daarom hebben we middelen nodig die mensen helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Mensen kunnen de oorzaak van een cybersecurityprobleem zijn. In het denken over digitale veiligheid ontbreekt vaak het menselijke aspect. Toch is de mens een belangrijke schakel in uw informatiebeveiligingsbeleid. Hoe regelt u dat?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Adaptief trainen in een ritme

Wij bieden uw mensen een scala aan trainingen en toetsen. Wij houden rekening met de leerstijl en beschikbare tijd van een persoon. Door in een eigen ritme de trainingen te volgen vergroten we het bewustzijn bij mensen, zoals over wat de doelstelling van hackers kan zijn. Zo leert u hoe zij gebruik maken van onze gewoontes.

rapportage helder dashboard tbv vulnerability management

Vooruitgang zelf inzichtelijk

Nu uw mensen doorlopend en geïntegreerd werken aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, is inzicht in de ontwikkeling een prettig gegeven. Iedere persoon heeft zijn of haar eigen dashboard en heeft zo controle over de eigen baseline. Op centraal niveau heeft u inzicht in hoe de totale cyberweerbaarheid verloopt.

Blijven leren en bijsturen

Security Awareness gaat verder dan een abonnement afsluiten of een video bekijken. Tesorion helpt uw organisatie continu om het beste te halen uit de mogelijkheden die wij bieden. Zo kijken we naar wat past bij uw mensen en wat wij leren bij onze klanten, zodat we samen de cybercrimineel te slim af zijn.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Moderne fraudeurs doen hun werk online. Ze worden steeds slimmer en professioneler. Voor dit type cybercrimineel zijn jouw medewerkers de prooi. Daarbij speelt hij in op hun onbewuste drijfveren. Nieuwsgierigheid, hebzucht en medeleven kunnen je dingen laten doen zonder dat je er goed bij nadenkt. Ook van angst en respect voor autoriteit maakt de crimineel graag misbruik.

Vooral phishing groeit razendsnel. Daarbij probeert de crimineel je te verleiden om te klikken op een link in een mail of een chatbericht. Je komt op een website waar je bijvoorbeeld kunt inloggen. Als je dat doet, heeft hij je gegevens. En daar gaat hij dan mee aan de slag.

Lees de whitepaper

Continu geïntegreerd leren

Uw mensen zijn goed voorbereid. Toch?

‘Maak uw mensen cyberweerbaar’ betekent een goede voorbereiding. E-learning heeft waanzinnige voordelen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor online leren. E-learning maakt het leren namelijk makkelijker, leuker en efficiënter wanneer u op een geïntegreerde wijze e-learning inzet om de cyberweerbaarheid te vergroten. Wij zien dat personen in drie maanden doorlopend trainen, in staat zijn om sneller een phishingmail te herkennen. We zien dan een daling van 31,4% naar 16,4%. Na een periode van 12 maanden is dit verder gedaald naar 4,8% . Wanneer trainingsmateriaal relevant en actueel is én blijft, vergroot dit de adoptie bij uw mensen.

Het heeft nog een voordeel als u en uw mensen phishingberichten herkennen. Namelijk in 42% van de gevallen is dit de basis om ransomware te installeren. Die versleutelt de data, zodat uw mensen niet meer bij de bedrijfsgegevens kunnen. Dan valt uw bedrijf dus stil.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw mensen helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Waarom zou u investeren in
cyberweerbaarheid?

Daar heeft u toch technologie voor?

De cybercrimineel wil geld verdienen door waardevolle gegevens buit te maken of door binnen te dringen in het netwerk van een organisatie. Afhankelijk van de organisatie zijn er verschillende redenen waarom dat interessant is. Zo is een beheerderswachtwoord van Office 365 al $25 waard.

Uit een door Tesorion uitgevoerd onderzoek laat zien dat 20% van de mensen inloggegevens achterliet op een echt lijkende e-mail. Binnen een kwartier kon er zo worden ingelogd en hadden we controle over het netwerk. Maak uw mensen cyberweerbaar. Wij helpen u hier graag bij.

Alle Basis op Orde oplossingen

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Close Menu