ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Maak back-ups die werken

Back-ups maken is belangrijk, toch is verder kunnen werken in geval van een calamiteit veel prettiger. Dit is een samenspel tussen technologie en processen.

Lees de whitepaper

Bescherm uw organisatie tegen kostbaar dataverlies

Een recoverystrategie geeft nachtrust

Een incident met ransomware kost gemiddeld zo’n €827.000. Dit gemiddelde bedrag wordt alleen maar meer als u uw data kwijt bent en de infrastructuur opnieuw moet opbouwen. Het maken van een back-up is één, echter deze werkend terugzetten is cruciaal.

Hoe zeker bent u dat u uw organisatie weer binnen afzienbare tijd veilig up-and-running hebt na een cyberincident? En wanneer hebt u dat vermoeden voor het laatst bevestigd?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Onherroepelijke back-ups

Betrouwbare back-ups zijn vooral een IT-aangelegenheid. Hoewel een ransomware-aanval bij een overheidsinstantie heeft laten zien dat back-ups in een geïsoleerde omgeving beter tot hun recht komen en dat het ideaal is als deze niet zijn te wijzigen. Test back-ups en de bedrijfscontinuïteit regelmatig, deze horen thuis op de directie-agenda.

wet- en regelgeving

Implementeer beleid

Implementeer ook een bedrijfscontinuiteitsplan (BCP). Wat moet u doen bij een calamiteit, hoe moet er worden gehandeld en is er dataverlies? Een back-up is een wezenlijk onderdeel van uw BCP. Stel daarbij niet alleen de vraag wat de acceptabele hoeveelheid dataverlies is, maar ook hoeveel tijd kost het om weer helemaal up-and-running te zijn.

Test uw continuïteitsplan

Nu hebt u de back-up zo opgeslagen dat deze niet meer veranderd kan worden. Er is een beleid geïmplementeerd en nagedacht over impact van dataverlies. Net als een brandoefening en security awareness test u uw continuïteitsplan regelmatig. Is het gevormde beleid in de praktijk uitvoerbaar? En de back-up ook echt werkend terug te zetten?

Back-uppen gaat over meer dan data

Een ransomware-aanval doorsta je alleen met een goede recoverystrategie. Die begint met een veilige back-up. Maar om de schade te beperken heb je een compleet bedrijfscontinuïteitsplan nodig.

Een ransomware-aanval kost gemiddeld zo’n 827 duizend euro. Veel bedrijven gaan er failliet door. En ze komen steeds vaker voor. Ransomware versleutelt je bestanden waardoor je er niet meer bij kunt. Vaak gaat het om een groot deel van je data. Ook back-ups worden tegenwoordig aangevallen door deze vorm van malware. Verwijderen van ransomware is werk voor experts. En zelfs als er losgeld wordt betaald, krijgen organisaties zelden meer dan een deel van hun data terug. De meeste zijn alles kwijt.

Lees de whitepaper
Rubrik back-up

De bedrijfsvoering moet gewoon door blijven gaan

Zekerheid van continuïteit

Als de bedrijfsvoering stil komt te staan vallen inkomsten weg, maar de kosten niet. Zonder de juiste voorbereiding en maatregelen resulteert een ernstige calamiteit, zoals een ransomware-aanval, bij veel organisaties in een faillissement. De continuïteit beschermen is daarom cruciaal.

Het business continuïteitsplan (BCP) biedt handvatten in geval van een calamiteit. In het plan bedenkt u van tevoren wat u zou doen in welke situaties. Dit test u uiteraard ook. Zo voorkomt u desastreuse gevolgen voor uw bedrijfsvoering.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u uw continuïteitsplan onder de loep
nemen en naar een hoger niveau tillen?
Weett je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Alles staat in de cloud, dus is het geregeld

Met een cloudje in het riet gestuurd worden

Zodra u uw data in de cloud plaatst is het uit het zicht van uw IT-beheerders en hun back-ups. Vergeet daarom niet om duidelijkheid te krijgen over wat uw cloud provider wel maar ook juist niet voor u doet. Borg op die manier dat uw continuïteit niet in het geding komt.

Vrijwel elke cloud provider kent een ‘Shared Responsibility Model’ waarin beschreven staat wie verantwoordelijk is voor welke taken. Zorg dat u die van u kent.

Alle Basis op Orde oplossingen

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Close Menu