Versleutel uw
data
Data is uw nieuwe goud, dat wilt u goed én versleuteld bewaren. Ook de toegang en het bewaren van de sleutel wilt u goed regelen.
Data is uw nieuwe goud, dat wilt u goed én versleuteld bewaren. Ook de toegang en het bewaren van de sleutel wilt u goed regelen.
Data is overal. We werken met Office 365 of Google G-suite waardoor een belangrijk deel van uw data in de cloud staat en lokaal op uw laptop. Sommige data is cruciaal en daarvan wilt u niet dat het rondzwerft. Het versleutelen is dan de oplossing net als toegang afhankelijk van apparaat, plaats en tijd.
En bent u nog zelf in staat om de data juist te classificeren? Deelt u confidentiële data, zoals de laatste technologische innovaties, open en bloot met iedereen of versleutelt u de data en de verbinding eerst?
Als data inderdaad het nieuwe goud is, waarom beschermen we het dan niet net zo? Weet u waar alle data binnen uw organisatie staat? Bij een datalek, ransomware-aanval of andere vorm van cybercriminaliteit bent u zelf eindverantwoordelijk. Laten we daarom beginnen met het in kaart brengen waar de data staat en het meteen te classificeren.
Als er een cyberincident plaatsvindt is het belangrijk om zo snel mogelijk een totaalbeeld te krijgen van de actuele situatie. Zijn er gevoelige gegevens openbaar gemaakt? Moeten er maatregelen getroffen worden? Hoe herstelt u zo snel mogelijk weer de operatie? Tesorion helpt u om deze en andere vragen te beantwoorden.
De diverse media besteden ruimschoots aandacht aan datalekken bij overheden, brancheverengingen, verzekeraars en bij bedrijven. U leest er bijna dagelijks over. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft al voor meer dan 5 miljoen euro’s aan boetes opgelegd. Voorkom dus datalekken en bescherm uw data.
Cybersecurity is voor Tesorion niet iets wat we er even bij doen. Cybersecurity is het enige wat we doen. Kortom: wij focussen ons volledig op uw digitale veiligheid. Op digitale veiligheid dingen we niet af. Daarom bewaakt u uw data samen met de pragmatische experts van Tesorion.
Ons IT-landschap wordt complexer. We worden afhankelijker van systemen. Bovendien nemen onze verwachtingen toe. We moeten altijd en overal toegang hebben tot informatie.
Samen werken we aan technologische oplossingen om de cyberweerbaarheid te vergroten. Soms kunnen we door de bomen het bos niet meer zien, zoveel data hebben we tegenwoordig. Het juist classificeren is al een goed begin om data te beschermen en mensen bewust te maken van het type bestand.
Mensen kunnen de oorzaak zijn van een cybersecurityprobleem. Juist omdat we abusievelijk dat verkeerd geclassificeerde bestand onversleuteld delen. Ideaal als technologie ons helpen kan.
Zero trust is het concept waarbij u niets vertrouwt, of het zich nu binnen of buiten de grenzen van uw netwerk bevindt. Denk aan het opsplitsen van uw netwerk in segmenten, aan de naleving van dataclassificatie en voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort met een next generation firewall.
We werken overal waar we willen. Daarom wilt u direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten zijn geïnfecteerd of vreemd gedrag vertonen. Maak het voor uw medewerkers zo makkelijk mogelijk en biedt eenvoudige tools om bestanden te delen en voorkom daarmee schaduw-IT.
Maak regelmatig back-ups van uw data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare, opgeslagen, en niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of een faillissement.
Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.
In spelsituaties adopteren we kennis sneller, makkelijker en is het leuker leren. Daarom leert Tesorion uw medewerkers spelenderwijs cyberdreigingen herkennen. Krijg antwoord op de vraag: Hoe gaat u op de juiste manier met een cyberdreiging om?
In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.
De cybercrimineel blijft continu proberen om bij uw medewerkers gegevens te ontfutselen. Door periodiek dit soort aanvallen te simuleren kan u uw medewerkers trainen voor het moment wanneer het echt fout gaat. Vergelijk het met de periodieke brand- en ontruimingsoefening.
Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.
Maak uw data onbruikbaar voor de cybercrimineel.
Versleutelen: wat en hoe? Waar staat je data? In de cloud bij Microsoft of Google, maar ook op de laptops van je medewerkers. Dat laatste leidt vaak tot een datalek.
Hoe groot is die kans? Dat hangt af van het apparaat, de plaats en de tijd. Met risicoprofielen van je medewerkers bepaal je hoe zwaar de beveiliging moet zijn. Dan kun je ook kijken of, en hoe zwaar de gegevens versleuteld moeten worden. Gebruik goede encryptiesoftware. Zelfs met de laptop in handen kan de crimineel er dan niet bij.