Informatiebeveiliging
in het onderwijs

Bring your own device in een veilige leeromgeving.

De afgelopen maanden heeft er een grote omslag plaatsgevonden binnen het onderwijs. In snel tempo werd online lesgeven en online college volgen steeds normaler. Digitale middelen dragen in grote mate bij aan het geven van kwalitatief goed onderwijs zodat leerlingen de opleiding met voldoende resultaat binnen de gestelde termijn afronden. Het gebruik van digitale middelen betekent echter ook dat de randvoorwaarden voor wat betreft cyber security goed moeten worden ingevuld. Immers er is slechts één geïnfecteerd apparaat nodig waardoor de continuïteit van het lesprogramma gevaar loopt.

Gedrag en bewustzijn geven de doorslag

Binnen het onderwijs zijn gedrag en bewustzijn belangrijke elementen die bijdragen aan een prettige leeromgeving. Daarnaast zijn deze elementen ook essentieel voor het inrichten van je  cybersecurity. Vond in de jaren 80 en 90 nog vooral digitalisering van de administratieve processen plaats, tegenwoordig zijn MOOC (Massive Open Online Course), analyses op basis van leerlingdata en adaptieve leeromgevingen niet meer weg te denken. Een goede cybersecurityoplossing sluit naadloos aan bij de processen binnen het onderwijs. De eerste stap is echter zorgen dat leerlingen en medewerkers zich bewust zijn van een veilige manier van werken en omgaan met persoonsgebonden gegevens. Tesorion heeft (online) trainingen beschikbaar om medewerkers een basisniveau bij te brengen als het gaat om bijvoorbeeld het gebruik van wachtwoorden, het delen van accountgegevens, het onbeheerd achterlaten van een werkplek of het delen van gegevens.

Binnen het onderwijs is het gebruikelijk dat leerlingen, docenten en onderwijs ondersteunend personeel gebruik maken van eigen apparaten, het zogenoemde Bring Your Own Device (BYOD). Het zicht hebben op deze apparaten die je netwerk betreden en verlaten, ervoor zorg dragen dat alle apparatuur is voorzien van de laatste software updates en patches en daarnaast voldoen aan wet- en regelgeving zoals de AVG, veroorzaken een grote druk op de IT-organisatie en zorgen voor een spagaat tussen korte termijn oplossingen en beleidsmatige aanpassingen op lange termijn.

Onderwijsinstellingen zijn de afgelopen jaren meer dan andere organisaties getroffen door een DDos-aanval

Cyberveilig onderwijs

Tesorion Immunity

Nachtrust voor iedereen, doordat Immunity geautomatiseerd detecteert en isoleert

Net zoals thuis wil je geen ongenodigde gasten binnen. Datzelfde geldt voor ongewenste toegang tot je computernetwerk. Zo heb je thuis een goed slot op de deur en wellicht een alarmsysteem, misschien zelfs aangevuld met camera’s. Tesorion Immunity zorgt ervoor dat als er ongenodigde gasten binnenkomen, deze geautomatiseerd worden gedetecteerd en geisoleerd.

Tesorion Immunity laat niemand toe die een bedreiging voor je data vormt. Zelfs bij al vertrouwde apparaten let Tesorion Immunity op afwijkend gedrag en reageert onmiddellijk op bedreigingen door een geïnfecteerde apparaten te isoleren. Zo hoort beveiliging van je belangrijkste assets geregeld te zijn.

Gaat het toch mis? Blijf kalm en bel 088 27 47 800

Wordt jouw organisatie of instelling toch doelwit van hackers of slachtoffer van malware? Dan is Tesorion er voor je om het risico op schade te minimaliseren of zelfs te voorkomen. We beschikken daarvoor over een eigen T-CERT team.

Voor een proactieve oplossing om je bedrijfsprocessen- en data te beschermen heeft Tesorion twee oplossingsrichtingen. Je hebt daarbij de keuze tussen een oplossing in eigen beheer, Tesorion Immunity, of het uitbesteden van je cybersecurity aan ons Security Operations Center (SOC).

CERT

Tesorion beschikt over een specialistisch Computer Emergency en Response Team (CERT). Dit team staat 24/7 voor je klaar om te assisteren in geval van digitale calamiteiten. Tesorion is bovendien onderdeel van Z-CERT, het Emergency en Response Team specifiek voor de zorgsector. Daarnaast was Tesorion als een van de eerste partijen aangesloten bij het initiatief Wij helpen Ziekenhuizen.

Meer informatie over CERT

Ons SOC neemt u het werk uit handen

Onze cybersecurityspecialisten van het SOC bewaken en monitoren continue je bedrijfsnetwerk, infrastructuur en applicaties. Aan de hand van verschillende gebeurtenissen kan Tesorion een cyberaanval tijdig detecteren en uitschakelen. Zo is de continuïteit van je bedrijfsvoering gewaarborgd.

Meer informatie over SOC

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper