Met een firewall vergeet je de voordeur niet op slot te doen

Dat vergeet jij niet. Toch?

Meer informatie

Firewall, the next generation

Naast anti-virus software is de firewall de meest gebruikelijke preventieve beveiligingsmaatregel die vrijwel elke organisatie in gebruik heeft. Een goede firewall, met de juiste inrichting, beschermt je netwerk tegen bedreigingen van buitenaf. Next generation firewalls gaan daarbij nog een stap verder dan de traditionele firewall. Ze bieden extra functionaliteiten, zoals het herkennen van gebruikers en applicaties, intrusion detection & prevention, sandboxing en meer.

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen verbeteren?
Tesorion geeft een advies afgestemd op de wensen, eisen en het budget van jouw organisatie. Wij hebben gekozen voor de strategische samenwerking met Fortinet op het gebied van firewall-technologie. De technologie spreekt ons aan en Gartner heeft Fortinet als leider in het Magic Quadrant voor netwerk firewalls opgenomen.

Met deze firewall leverancier helpt Tesorion je bij het vergroten van de beschikbaarheid van je netwerk, uiteraard met een pragmatische aanpak. Zo monitoren en onderhouden we je firewalls en optimaliseren we de configuratie.

Liever een Managed Firewall

Of wil je meer informatie over onze SOC-dienst?

Tesorion netwerkbeveiliging in de praktijk

Firewalls zijn van oudsher de bescherming tegen dreigingen vanaf het internet naar je interne netwerk. Tegenwoordig zien we firewalls ook steeds vaker binnen in het netwerk om te zorgen voor bescherming tussen segmenten, bijvoorbeeld tussen de werkplekken en de servers. Moderne firewalls bieden steeds meer functionaliteiten om je netwerk veilig te houden, het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken. Tesorion helpt je hierbij met kundig advies bij de selectie van de juiste firewall en functionaliteiten, maar ook bij het netwerkontwerp.

financial

Financieel

De aanvalspogingen nemen steeds verder toe terwijl budgetten niet automatisch meegroeien en zelfs onder druk staan. Automatiseren en meer flexibiliteit is noodzakelijker dan ooit om handwerk te voorkomen en bovendien in balans te blijven met compliance en governance.

Lees verder »

education

Onderwijs

Studenten proberen netwerken te ontregelen terwijl tegelijkertijd IT-activiteiten steeds meer worden gerationaliseerd. De combinatie met veranderende beheerprocessen en compliancy maakt de situatie niet eenvoudiger.

Lees verder »

logistics

Transport- en Logistiek

Documenten worden steeds meer gedigitaliseerd en processen geautomatiseerd. Daarbij groeit het aantal apparaten explosief. De continuïteit en kwaliteit van de toeleverende partijen in de keten hebben prioriteit. Onderbrekingen zijn kostbaar en kunnen schadelijk zijn voor het imago van een organisatie.

Lees verder »

health

Zorg

Integriteit van de gegevens is cruciaal. Onjuiste gegevens kunnen grote medische gevolgen hebben. Het naleven van wet- en regelgeving is daarbij uitdagend door de toenemende complexiteit. Eenvoud als het gaat om beheersbaarheid, lagere kosten en groter gebruikersgemak vormen de ideale wereld.

Lees verder »

Waarom kiezen voor Tesorion?

klok

24/7 Monitoren en leren

Voorkom digitale inbraken in je netwerk. Het 24/7 Network Operations Center (NOC) van Tesorion monitort je netwerk continu. Daarbij gaat het Tesorion SOC nog een stap verder. We zetten alles op alles om patiënt zero te identificeren en onschadelijk te maken.

experts

Naadloze implementatie

Onze experts zorgen voor een perfecte implementatie en een inrichting die past bij jouw organisatie. Hiermee is Tesorion een one-stop-shop voor jouw organisatie. Daarnaast blijven we optimaliseren zodat we constant de beste oplossing bieden voor jouw organisatie.

geld

Voorspelbaar abonnement

Voor een vast maandelijks bedrag zorgen wij voor voorspelbaarheid en een volledig benutte netwerkbeveiliging. Dit doen wij voor ruim 500+ klanten in de industrie, het onderwijs, zorg, transport en de financiële dienstverlening.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Meten is weten en met inzichten kan je sturen. Onze pragmatische aanpak en heldere rapportage bieden je inzicht in wat er is gebeurd, welke pogingen zijn geëlimineerd en waar we kunnen optimaliseren.

Kan je het allemaal zelf doen?

Is jouw core business niet perse het beheren van een firewall? Of kun je daarbij hulp gebruiken? Tesorion heeft altijd een oplossing.

Omdat een firewall dé beschermingslaag is tussen netwerksegmenten komen vrijwel alle bedreigingen vroeg of laat langs je firewalls. Dit maakt het een uitgelezen logbron om kwaadwillenden in jouw netwerk te detecteren. Ons Security Operations Center kan je daarbij van dienst zijn.

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
20 oktober 2021

WakeUp Wednesday

Welkom bij #WakeUpWednesday. We willen zoveel mogelijk mensen wakker schudden en bewust maken van eventuele risico's op het gebied van cybersecurity. Ons doel is om Nederland digitaal veilig en weerbaar maken.…
CERTSOCKwetsbaarheid
19 oktober 2021

Oracle kritische update

Apache HTTP server kwetsbaarheden
apache serverCERTSOCKwetsbaarheid
8 oktober 2021

Apache HTTP server kwetsbaarheden

Apache HTTP server kwetsbaarheden
Bekijk alle publicaties

Wij bieden bescherming aan