Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Exponentiële stijging malware sinds aanvang Coronacrisis

Door 26 maart 2020 oktober 23rd, 2020 Nieuws, Tesorion Immunity
corona malware

Ondernemingen voeren investeringen in cyberveiligheid op

LEUSDEN – Een crisis betekent voor cybercriminelen vrijwel altijd een intensivering van hun activiteiten. Ook bij het huidige Coronavirus is dat beeld duidelijk zichtbaar, constateert cybersecurityspecialist Tesorion. Medio maart meldde Tesorion al dat Corona gerelateerde cybercrime met een factor 5 is gestegen ten opzichte van begin dit jaar. Op dit moment zijn er geen betrouwbare indices te geven, vanwege de explosieve toename van het aantal thuiswerkers.

Dr. ir. Rick Hofstede, Director of Technology bij Tesorion, verwacht dat de uiteindelijke schade ongekend hoog zal zijn. “De hoeveelheid malware wordt pas goed zichtbaar als iedereen weer terugkomt op de werkplek en de laptop weer aan het bedrijfsnetwerk koppelt.”

Ondertussen merkt Hofstede wel een toenemende focus van bedrijven op hun digitale weerbaarheid. “Bedrijven zijn zich juist in deze tijden heel erg bewust van hun kwetsbaarheid. Wat zij hebben geleerd van crises uit het verleden is dat ze niet moeten afwachten tot ze speelbal worden van de omstandigheden, maar juist moeten investeren om hier sterker uit te komen.”

Uit eerder onderzoek (2019) door het Amerikaanse accountants- en bedrijfsadvieskantoor Grant Thornton bleek al dat 55% van de ondernemingen focust op innovatie en investeringen in technologie ten tijde van een economische neergang. De toename van cybercriminaliteit gericht op het bedrijfsleven is te verklaren doordat criminelen juist uitgaan van bezuinigingen op cyberbeveiliging.

De krachtige combinatie van Tesorion Immunity

Hoe werkt het?

Meer informatie
Tesorion Immunity context

Om die verhoogde kwetsbaarheid te voorkomen heeft Tesorion Immunity ontwikkeld, een oplossing waarmee organisaties zich verzekerd weten van een schaalbare detectie en isolatie van cyberdreigingen op het netwerk. Hierdoor is Immunity behalve een veilige, ook een kosteneffectieve oplossing, juist in deze periode van verhevigde cybercriminaliteit. De flexibiliteit in het aantal toe te voegen apparaten en de configuratiemogelijkheden maakt Immunity bovendien geschikt voor zowel het mkb als grote organisaties.

Close Menu