financial

Waar begint de cybersecurity reis

De groeiende complexiteit van cyberaanvallen en grote impact op het bedrijfsleven en de maatschappij vragen om een pragmatische aanpak om de cyberweerbaarheid te vergroten.

Lees de whitepapers

Bescherm uw data en transacties tegen cyberincidenten

Financiële transacties zijn ook voor cybercriminelen interessante data

De financiële wereld is sterk aan verandering onderhevig. Fintech, cryptocurrency en de verschuiving van fysiek naar online vragen het uiterste van financiële dienstverleners. U wilt snelle en efficiënte dienstverlening bieden, maar wel veilig. Een datalek kan grote gevolgen hebben en wilt u het liefst voorkomen.

Daarnaast krijgt u te maken met cybercriminelen die steeds inventiever worden. Denk aan het omzeilen van multifactor authenticatie om toegang te krijgen tot een rekening van een ander persoon, of aan vishing, waarbij cybercriminelen zich aan de telefoon juist voordoen als medewerker van uw organisatie.

Financiële dienstverlening: investeer in de juiste middelen

Koppelingen groeien

Steeds meer softwareleveranciers omarmen PSD2. Zij mogen hun software van de DNB laten praten tegen online bankieren van de banken en de transacties direct verwerken. Dit is ideaal voor de klant en biedt de nodige efficiëntie. Echter zorgen al die koppelingen voor mogelijke datalekken. Bijvoorbeeld als er een fout in de code zit.

Fintech en bedrijfsmodellen

We willen zelf controle over onze financiële middelen en minder afhankelijk zijn van traditionele dienstverleners. Betalen met uw telefoon, smartwatch of contactloos met uw bankpas, de gebruiker kiest. Dit vraagt om slimme en evenwichtige oplossingen tussen veiligheid van deze transacties en gebruiksgemak en klantvriendelijkheid.

Big data

Data is het nieuwe goud voor de financiële dienstverleners. Het gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning zorgt dat grote hoeveelheden data kan worden geanalyseerd. Deze data draagt bij aan de beveiliging van applicaties en aan het faciliteren van de dienstverlening. Denk aan het opsporen van fraude.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u als financiële dienstverlener de cybersecurity
binnen uw organisatie vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Branchepaper

Aantrekkingskracht

branchepaper-financieel

De financiële sector in Nederland wordt regelmatig getroffen door cybercriminelen. Hoe kunt u hierop anticiperen? Lees erover in de whitepaper.

Download de branchepaper

Themapaper

Malware

Wat is malware eigenlijk? En waarom is het zo schadelijk? En belangrijker; hoe voorkomt u besmetting met malware? Lees erover in de whitepaper.

Download de themapaper

Themapaper

Datalekken

De afgelopen periode bleek regelmatig dat een datalek de beste kan overkomen. Toch wilt u dit liever voorkomen. Hoe? Lees erover in de themapaper.

Download de themapaper

Aan welke oplossingen moet u dan denken?

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Beveilig e-mail en apparaten

We werken overal waar we willen. Daarom wilt u direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten vreemd gedrag vertonen of en zeker wanneer deze zijn geïnfecteerd. U wilt gebruikers eenvoudige tools bieden om bestanden te delen om schaduw-IT te voorkomen.

Meer informatie

Wilt u ook de cybersecurity basis op orde hebben? Bekijk onze zeven aanbevelingen.

Daarom Tesorion als cybersecuritypartner
voor de financiële dienstverleners

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Beschikbaar

Om de financiële wereld veilig te houden en de cybercrimineel pragmatisch en slagvaardig buiten de deur te houden zijn wij er 24/7.

Veilig

Tesorion is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Onze cybersecurity experts begrijpen de financiële wereld en willen optimaal samenwerken.

Betrouwbaar

Betrouwbare data zijn essentieel voor de dienstverlening. Net als dat wij intensief samenwerken voor het beste resultaat en relatie.

Transparant

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Dankzij een helder dashboard krijgt u inzicht in wat er is gebeurd en hoe te verbeteren.

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan u dit inzicht al hebben, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan