Regel toegang tot bedrijfsmiddelen

Gemiddeld moeten we 22 wachtwoorden onthouden. Daarbij kiezen we al snel voor de weg van de minste weerstand. Maak dit makkelijker en veiliger.

Lees de whitepaper

De niet te onderschatten basis van cybersecurity

Het belang van veilig omgaan met identiteiten

In de praktijk gaan medewerkers te makkelijk om met hun online identiteiten en de daarbij behorende toegangsrechten. Toegangsrechten op basis van rollen (Role-Based Access Control) in plaats van functies of personen wordt beperkt geïmplementeerd terwijl hier de basis van de databescherming ligt.

De bescherming van de digitale identiteit begint bij medewerkers. De manier van inloggen moet daarbij makkelijker worden. Tenslotte: voorkom wijziging van persoonlijke toegangsrechten, koppel rechten niet langer aan functies.

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Ontwikkel een roadmap

Ontwikkel een roadmap voor identiteits- en toegangsmanagement. Kortom: maak inzichtelijk welke rollen er binnen je organisatie zijn. Onze experts hebben ruime ervaring om jouw organisatie te helpen bij het leggen van de fundering voor veilige toegang tot je data. Vanuit de roadmap bepaal je vervolgens welke stappen je daarna gaat zetten.

eenvoudig icoon

Vereenvoudig toegang

Toegang tot data wil en moet je veilig hebben ingericht. Al snel wordt het inloggen complex. Medewerkers gaan wachtwoorden hergebruiken of onveilig noteren. Als toegang krijgen tot systemen eenvoudig wordt, voorkom je automatisch dat digitale identiteiten worden gedeeld met anderen of dat er slordig mee omgegaan wordt.

inzicht icoon

Zorg voor controle

Onderdeel van efficiënte processen rondom identiteits- en toegangsmanagement is dat je “in-control” bent. Traditioneel handmatige processen zijn geautomatiseerd, de medewerkers kunnen eenvoudig toegang krijgen. Jij hebt daarbij de volledige controle en kan geautomatiseerd ingrijpen. Het belangrijkste is dat er beleid ingeregeld is.

Je laat je voordeur toch ook niet open staan?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Krijg de controle terug over toegangsbeheer

Gebruiksvriendelijk kunnen inloggen

Snel en efficiënt toegang tot je data is van groot belang. Toegang tot jouw data moet goed zijn geregeld. Daarom is het belangrijk de interne processen zo in te richten dat je medewerkers en derden makkelijk toegang krijgen tot alleen die informatie waartoe zij bevoegd zijn.

Voor je medewerkers is eenvoud het belangrijkste. Meestal zijn ingewikkelde of handmatig ingerichte autorisatie- en authenticatieprocessen risicoverhogend, met als kans dat medewerkers onvoldoende of juist te veel rechten hebben.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij de toegang tot je applicaties en data
slimmer, veiliger en makkelijk maken?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Inzicht en controle over de digitale identiteiten

Robuust en duurzaam toegang tot data

Onze experts maken samen met jouw organisatie een identiteits- en toegangsmanagement (IAM) roadmap, een autorisatiematrix en helpen je bij de inrichting van toegangsbeleid op basis van rollen. Zo krijg je inzicht en controle over de digitale identiteiten die bij jouw data kunnen.

Hierdoor helpt Tesorion niet alleen in het beheersen van kosten, maar ook bij het voldoen aan wet- en regelgeving. Op die manier kan jouw organisatie zich snel aanpassen aan veranderingen in de organisatie, processen of in de IT.

Alle Tesorion 7 oplossingen

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan