Maak je medewerkers cyberweerbaar

We zijn altijd en overal verbonden. Onze data is altijd beschikbaar. Dit gemak heeft ook een keerzijde. Hoe wapenen we jouw gebruikers tegen deze risico’s?

Lees de whitepaper

Bescherm je organisatie tegen kostbaar dataverlies

De mens blijft een belangrijke schakel

Samen werken we aan technologische oplossingen om de cybersecurity te vergroten. Daarbij spelen mensen verschillende rollen. Technologie kan echter niet alle fouten voorkomen, zo hebben we middelen nodig die mensen helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Soms zijn mensen de oorzaak van een cybersecurityprobleem. Het menselijke aspect ontbreekt vaak in het denken over digitale veiligheid. Toch is de mens een belangrijke schakel in je informatiebeveiligingsbeleid. Hoe regel jij dat?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Adaptief trainen in een ritme

Voor een vast bedrag per medewerker bieden wij een scala aan trainingen en toetsen. Wij houden rekening met de leerstijl en beschikbare tijd van een medewerker. Door in een ritme de trainingen te volgen vergroten we het bewustzijn bij medewerkers, zoals over wat de doelstelling van hackers kan zijn. Zo leer je hoe onze gewoontes gebruikt worden.

rapportage helder dashboard tbv vulnerability management

Zicht op voortgang

De cybercrimineel maakt gebruik van onze menselijke eigenschappen. Denk aan hebzucht, angst en respect voor autoriteit. Berichten zijn zo gemaakt dat ons onderbewustzijn het van ons overneemt. Ook nieuwsgierigheid en medeleven worden door de cybercrimineel niet geschuwd om te misbruiken.

Blijven leren en bijsturen

Security Awareness gaat verder dan een abonnement afsluiten of een video bekijken. Tesorion helpt jouw organisatie continu om het beste te halen uit de mogelijkheden die wij bieden. Zo kijken we naar wat past bij jouw medewerkers en wat wij leren bij onze klanten, zodat we samen de cybercrimineel te slim af zijn.

Een gewaarschuwde medewerker telt voor twee.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Iedereen kan slachtoffer worden van datalekken

Maar dat overkomt jou niet. Toch?

Welke impact zou het hebben als jouw data openbaar gemaakt wordt door de cybercriminelen? Een doemscenario waar je liever niet aan wilt denken. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is het aantal gemelde datalekken als gevolg van cybercriminaliteit met 25% gegroeid in het afgelopen jaar.

In verreweg de meeste gevallen gaat het om phishing. Een cybercrimineel probeert jouw gegevens buit te maken. Dit doet hij door een bericht, meestal een e-mail, te sturen die een link bevat. De website toont dan bijvoorbeeld een inlogpagina. Wanneer jij je gegevens hier invult, worden deze naar de cybercrimineel verstuurd, die deze vervolgens kan misbruiken voor allerlei doeleinden.

Phishing is daardoor een van de meest voorkomende vormen van internetfraude. Voor je beeldvorming: phishing heeft in het afgelopen jaar twee keer zoveel financiële schade in het betaalverkeer aangericht als in het jaar daarvoor. De kosten voor internetfraude zijn gestegen naar 7,94 miljoen euro.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij jouw medewerkers helpen om hun
cyberweerbaarheid te vergroten?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Waarom zou je investeren in Security Awareness?

Daar heb je toch technologie voor

Als cybercrimineel wil je geld verdienen door waardevolle gegevens buit te maken of door binnen te dringen in het netwerk van een organisatie. Afhankelijk van de organisatie zijn er verschillende redenen waarom dat interessant is voor een cybercrimineel. Er gaat heel veel geld om in deze wereld. Zo is een beheerderswachtwoord van Office 365 al $25 waard. Je hier tegen wapenen is daarom ontzettend slim om te doen. In de meeste gevallen investeer je in technologie om je daarbij te helpen en gelukkig kan technologie ook goed helpen. In het E-mail Security en Endpoint Protection Security onderzoek is goed te zien dat deze oplossingen heel goed hun werk doen. Hoewel sommige heel dicht bij de 100% komen blijft er toch altijd een kans dat het mis gaat.

Juist die op het oog kleine kans is ideaal voor de cybercrimineel. Precies in deze hoek kan je, door je medewerkers te trainen en zich bewust te maken van hun gedrag, je wapenen tegen het deel dat technologie nog niet voor je kan doen.

Alle Tesorion 7 oplossingen

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan