Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Tesorion kiest voor strategische samenwerking met Cybereason

Door 8 september 2022 Nieuws

Snel inzicht en adequaat handelen essentieel in strijd tegen cybercrime

Met het strategisch partnerschap tussen Cybereason en Tesorion zet Tesorion een volgende stap in de realisatie van haar groeistrategie. Tesorion, de grootste, 100% Nederlandse, zelfstandige cybersecuritydienstverlener, heeft als missie ‘Nederland cyberveilig maken en houden’. Tesorion werkt daarvoor samen met een aantal partners, waaronder Cybereason. Het platform van Cybereason biedt Tesorion inzicht in wat er op de endpoints gebeurt bij klanten, wanneer er zich een mogelijk cyberincident voordoet en wat eraan gedaan kan worden. Hierdoor kunnen specialisten nog sneller en doeltreffender ingrijpen.

Het aantal cybersecurity-incidenten neemt toe en de tijd waarin een aanval wordt uitgevoerd, wordt korter. Daardoor wordt de tijd waarin een aanval wordt opgemerkt en de tijd die nodig is om op een aanval te reageren steeds belangrijker. Het platform van Cybereason onderscheidt zich door het gebruik van Artificial Intelligence (AI). Hierdoor kunnen er beduidend meer waarschuwingen geduid, gefilterd en met elkaar gecorreleerd worden in een veel kortere tijd. Zo zijn SOC-specialisten in staat om snel en doelgericht in te grijpen en cybercriminelen in een vroeg stadium buitenspel te zetten.

Stein Tiebosch, Channel Sales Director North EMEA bij Cybereason: “Tesorion en Cybereason delen de filosofie dat de vraag niet meer is ‘of’, maar ‘wanneer’ een organisatie geraakt wordt door een cyberaanval. Ons platform kan daar in de detectie en opvolging dankzij AI een grote bijdrage aan leveren. Voor de duiding en verdere opvolging is er echter specialistische kennis en een pro-actieve houding nodig. Deze kennis en mentaliteit vinden we bij Tesorion.”

Remco Geerts, Manager Portfolio Strategie bij Tesorion: “We hebben een heel bewuste keuze gemaakt met de toevoeging van Cybereason aan ons portfolio. Cyberaanvallen wil je zo vroeg mogelijk in de aanvalsketen detecteren. Dat is in veel gevallen een endpoint.  Het doel van Tesorion is te zorgen dat de business van onze klanten niet verstoord wordt door cybercriminaliteit. Managed Detection & Response is hierin cruciaal, en het platform van Cybereason helpt ons verder invulling te geven aan die doelstelling.”

Close Menu