Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Tijdens de expert meetup op 17 mei 2022 willen we u meenemen in de wereld van Quantum Computing in relatie tot cybersecurity. Wij delen, samen met Quantum.Amsterdam en Compumatica, onze visie op dit onderwerp, maar zijn ook benieuwd naar uw visie, zorgen en wensen en gaan daarom graag samen in gesprek.

Nadat Peter Centi, Manager Digital Risk Protection bij Tesorion, u meegenomen heeft in het dreigingslandschap zal Dimitri van Esch, business consultant van Quantum.Amsterdam, de toekomst van Quantum Computing beschrijven. Vervolgens zal Petra van Schayik, CEO van Compumatica, toelichten hoe Compumatica zich inzet om te beschermen tegen de dreigingen van Quantum Computing.

De Expert Meetup zal plaatsvinden in het museum voor Nostalgie en Techniek in Langeboom waar een uitgebreide verzameling van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen u mee terug nemen in de tijd en u laten zien hoe techniek veranderd is. Na afloop van de inhoudelijke sessie kunt u deelnemen aan een rondleiding door dit museum vol verhalen.

Agenda

  • 10:15 – 10:30 – Inloop
  • 10:30 – 11:00 – Setting the scene – inzichten in het dreigingslandschap (Peter Centi)
  • 11:00 – 11:30 – Een blik in de toekomst: Quantum! (Dimitri van Esch)
  • 11:30 – 12:00 – Bescherming tegen de dreiging van Quantum Computing (Petra van Schayik)
  • 12:00 – 12:30 – Discussie
  • 12:30 – 13:15 – Lunch
  • 13:15 – 14:15 – Rondleiding door het museum voor Nostalgie en Techniek

Sprekersinformatie

Dimitri van Esch

Dimitri is Quantum Lead & Solution Architect voor ABN AMRO’s Group Innovation en Quantum Business Consultant voor Quantum.Amsterdam. Sinds 2018 is Dimitri actief in het Quantum ecosysteem, waaronder een klankbord functie tijdens NAQT in 2019 wat nu QuantumDeltaNL is. Met een full-stack IT achtergrond en ervaring in project management en business development zorgt Dimitri tegenwoordig voor een brug functie tussen wetenschap en bedrijven, en business en IT.

Petra van Schayik

Petra is oprichter en CEO van Compumatica. Onder Petra’s leiding is Compumatica sinds eind jaren negentig uitgegroeid tot een toonaangevende Nederlandse cybersecurity fabrikant. Compumatica is uniek in haar symmetrische encryptie oplossingen die als kwantum proof worden aangemerkt en heeft een groeiend portfolio op het gebied van OT security. Naast haar activiteiten bij Compumatica, is Petra actief als bestuurslid van VNO-NCW en onderdeel van TheNextWomen100.

Peter Centi

Peter heeft een brede achtergrond bij verschillende specialistische diensten van zowel de overheid (waaronder Defensie, Politie en de AIVD) als binnen het bedrijfsleven. De laatste jaren is hij (inter-) nationaal aan de slag gegaan met het ontwikkelen van (digitale) diensten op het gebied van Inlichtingen in relatie tot de fysieke wereld en (persoonlijke) veiligheid. Door de toenemende digitale dreiging heeft Peter een intelligence-afdeling opgericht die de corporate, media en financiële sector ondersteunt op het gebied van (digitale) veiligheid.

Patrick van Velthoven

Patrick van Velthoven

Patrick is werkzaam bij Tesorion en heeft 20 jaar nationale en internationale ervaring in de cybersecurity en fraude sector. Zo is Patrick betrokken geweest bij het opzetten van het eerste Nederlandse Cyber Threat Intelligence platform (CMIS) voor het delen van deze data tussen de Nederlandse banken. Daarnaast adviseerde hij diverse instellingen op het gebied van Open Banking en PSD2 waarbij compliancy en technische vraagstukken rondom Fraude en Identity controls beantwoord moesten worden.

Close Menu