health

Grip op patientdata en compliance

In de zorg is data, data-analyse en het snel kunnen delen van data essentieel. Alles is op data gebaseerd. Denk aan bijvoorbeeld de bezettingsgraad van een zieken- of verpleeghuis.

Lees de whitepapers

Focus op patiënt en schep orde in de chaos van regels

Hoe maak je veilige innovatie mogelijk

In de zorg staat één aspect voorop: de beste zorg voor elke patiënt of cliënt, 365 dagen per jaar, 24/7. De werkdruk in de zorg is al tijden ongekend hoog. Om elke patiënt of cliënt de maximale zorg te bieden, innoveert en digitaliseert de sector in aanzienlijk tempo.

Weet welke apparaten je netwerk betreden. Zorg dat alle software up-to-date is qua updates. Hoe voldoe je aan de NEN 7510 en NTA 7516? Daarmee komt een grote druk op de IT-organisatie te staan. Kortom, waar begin je?

Drie belangrijkste bevindingen in de zorg

wet- en regelgeving

Compliancedruk neemt toe

Binnen de zorg zijn er tijdens corona grote stappen gezet op het gebied van automatisering. Zoals oplossingen voor zorg op afstand. Tegelijkertijd zijn er tal van certificeringen en normeringen. Voor informatiebeveiliging richten we ons gemakshalve op AVG, NTA 7516, NEN 7510 en ISO 27001. Hoe ga je op de juiste manier om met informatie?

gedrag en bewustzijn

Cyberbewustzijn blijft achter

De werkdruk in de zorg neemt al jaren toe. Tijdens corona nam de werkdruk zelfs een zorgwekkende omvang aan en werd er door vrijwilligers bijgesprongen. In deze hectiek is er beperkt ruimte om tijd en aandacht te besteden aan het cyberbewustzijn van vaste en tijdelijke medewerkers. Hoe deel je veilig en efficiënt medische informatie?

Incidenten groeien harder

De zorg ligt onder een vergrootglas, ook bij cybercriminelen. Door de hoge werkdruk en groei van zorgorganisaties, denk aan prik- en vaccinatielocaties, is de kans op een cyberincident toegenomen. Regelmatig vinden er datalekken plaats. Verder spelen cybercriminelen middels phishing handig in op menselijke eigenschappen.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij als zorgverlener de cybersecurity
binnen jouw zorgorganisatie vergroten?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Branchepaper

Borgen van goede zorg

We zien een toegenomen dreiging van gerichte aanvallen met ransomware op de zorgsector door georganiseerde groepen cybercriminelen. Lees erover in de whitepaper.

Download de branchepaper

Branchepaper

Cybersecuritytrends

Door corona leerde Nederland dat zorg op afstand heel goed mogelijk is. Dat het voor veel patiënten én zorgverleners zelfs een uitkomst is. Lees erover in de whitepaper.

Download de whitepaper

Themapaper

Datalekken

De afgelopen periode bleek regelmatig dat een datalek de beste kan overkomen. Toch wil je dit liever voorkomen. Hoe? Lees erover in de whitepaper.

Download de themapaper

Aan welke oplossingen moet je dan denken?

Zero Trust netwerk toegang

Zero trust is het concept waarbij je niets vertrouwt, of het nu binnen of buiten de grenzen van je netwerk gebeurt. Kortom Splits je netwerk op in compartimenten, vergelijkbaar als het ware met brandwerende muren. Zorg voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort.

Meer informatie

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot je het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leer je bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Toegang tot bedrijfsmiddelen

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet je dat het die persoon ook echt is? Wat deel je met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houd je controle op je data en heb je zicht op wijzigingen. Bovendien zorg je ervoor dat je data veilig met externe partijen deelt.

Meer informatie

Wil jij ook de cybersecurity basis op orde hebben? Bekijk onze zeven aanbevelingen.

Daarom Tesorion als cybersecuritypartner
voor de zorgverleners

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Beschikbaar

Om de zorg veilig te houden staat innovatie voorop. Zo houden we de cyebercrimineel pragmatisch en slagvaardig buiten de deur.

Veilig

Tesorion is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Onze cybersecurity experts begrijpen de zorg en willen optimaal samenwerken.

Betrouwbaar

Speciaal voor onze zorg- en ziekenhuisklanten werken we intensief samen met het Z-CERT netwerk. Alles voor een betrouwbare omgeving.

Transparant

Meten is weten en met inzichten kan je sturen. Dankzij een helder dashboard krijg je inzicht in wat er is gebeurd en hoe te verbeteren.

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan