ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800
health

Grip op patientdata en compliance

In de zorg is data, data-analyse en het snel kunnen delen van data essentieel. Alles is op data gebaseerd. Denk aan bijvoorbeeld de bezettingsgraad van een zieken- of verpleeghuis.

Lees de whitepapers

Focus op patiënt en schep orde in de chaos van regels

Hoe maakt u veilige innovatie mogelijk

In de zorg staat één aspect voorop: de beste zorg voor elke patiënt of cliënt, 365 dagen per jaar, 24/7. De werkdruk in de zorg is al tijden ongekend hoog. Om elke patiënt of cliënt de maximale zorg te bieden, innoveert en digitaliseert de sector in aanzienlijk tempo.

Weet welke apparaten uw netwerk betreden. Zorg dat alle software up-to-date is qua updates. Hoe voldoet u aan de NEN 7510 en NTA 7516? Daarmee komt een grote druk op de IT-organisatie te staan. Kortom, waar begint u?

Drie belangrijkste bevindingen in de zorg

wet- en regelgeving

Compliancedruk neemt toe

Binnen de zorg zijn er tijdens corona grote stappen gezet op het gebied van automatisering. Zoals oplossingen voor zorg op afstand. Tegelijkertijd zijn er tal van certificeringen en normeringen. Voor informatiebeveiliging richten we ons gemakshalve op AVG, NTA 7516, NEN 7510 en ISO 27001. Hoe gaat u op de juiste manier om met informatie?

gedrag en bewustzijn

Cyberbewustzijn blijft achter

De werkdruk in de zorg neemt al jaren toe. Tijdens corona nam de werkdruk zelfs een zorgwekkende omvang aan en werd er door vrijwilligers bijgesprongen. In deze hectiek is er beperkt ruimte om tijd en aandacht te besteden aan het cyberbewustzijn van vaste en tijdelijke medewerkers. Hoe deelt u veilig en efficiënt medische informatie?

Incidenten groeien harder

De zorg ligt onder een vergrootglas, ook bij cybercriminelen. Door de hoge werkdruk en groei van zorgorganisaties, denk aan prik- en vaccinatielocaties, is de kans op een cyberincident toegenomen. Regelmatig vinden er datalekken plaats. Verder spelen cybercriminelen via phishing handig in op menselijke eigenschappen.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u als zorgverlener de cybersecurity
binnen uw zorgorganisatie vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

t-core

De werkdruk in de zorg is al tijden ongekend hoog en dat is met het coronavirus alleen maar verder toegenomen. Om elke patiënt of cliënt de maximale zorg te bieden, innoveert en digitaliseert de sector in aanzienlijk tempo. Dat betekent onder andere digitale communicatie, digitale zorg en digitale gegevensuitwisseling/ dataverwerking tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

De druk op de organisatie om up-to-date te blijven met de geldende richtlijnen en policies is daardoor ongekend hoog. Dat leidt tot het aanscherpen van het beleid, zeker nu de overheid steeds meer gaat handhaven op het naleven van deze richtlijnen. Met een standaard aanpak via de dienst T-Core, helpt Tesorion de zorg door deze druk te verminderen.

RASCI-Methode©, Inbisco en Tesorion hebben hiervoor samen de dienst T-core ontwikkeld. Oftewel een projectmatige aanpak voor de implementatie van een Information Security Management Systeem (ISMS) dat zijn waarde meermaals heeft bewezen. Met dit managementsysteem kan aantoonbaar worden gemaakt dat de organisatie voldoet aan de NEN 7510-vereisten.

Onze experts hebben kennis van verschillende securitynormeringen en weten hoe die op een pragmatische wijze geïmplementeerd kunnen worden. Zij kunnen het gehele traject van begin tot en met certificering zowel inhoudelijk als projectmatig begeleiden. De vastlegging van het ISMS vindt plaats in Inbisco met behulp van de participatieve RASCI-methode. Inbisco is specifiek ontworpen voor de vastleggingen van managementsystemen. Processen worden vastgelegd en beheerd, risicoanalyses worden uitgevoerd, incidenten, maatregelen en verbeteringen worden vastgelegd, bewaakt en geëvalueerd. Ook uitgebreide rapportagemogelijkheden ontbreken niet. Op deze manier is het gehele ISMS vastgelegd in één tool en is de zorg voorbereid op weg naar compliancy.

Deze integrale aanpak kenmerkt zich doordat het overzichtelijk is, planbaar en beheersbaar. Daarnaast wordt deze aanpak ondersteund door Nederlandse technologie en is bewezen succesvol gebleken bij klanten uit de zorg.

Maak aantoonbaar dat uw organisatie voldoet aan de NEN 7510-vereisten.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Branchepaper

Borgen van goede zorg

We zien een toegenomen dreiging van gerichte aanvallen met ransomware op de zorgsector door georganiseerde groepen cybercriminelen. Lees erover in de whitepaper.

Download de branchepaper

Branchepaper

Cybersecuritytrends

Door corona leerde Nederland dat zorg op afstand heel goed mogelijk is. Dat het voor veel patiënten én zorgverleners zelfs een uitkomst is. Lees erover in de whitepaper.

Download de whitepaper

Themapaper

Datalekken

De afgelopen periode bleek regelmatig dat een datalek de beste kan overkomen. Toch wilt u dit liever voorkomen. Hoe?

Download de themapaper

Aan welke oplossingen moet u dan denken?

Houd de deuren dicht

Houd de deuren dicht

Zero trust is het concept waarbij u niets vertrouwt, of het zich nu binnen of buiten de grenzen van uw netwerk bevindt. Denk aan het opsplitsen van uw netwerk in segmenten, aan de naleving van dataclassificatie en voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort met een next generation firewall.

Meer informatie
Security Awareness

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie
Regel de toegangsrechten

Regel de toegangsrechten

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet u dat het die persoon ook echt is? Welke data deelt u met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houdt u controle op uw data en hebt u zicht op wijzigingen. Bovendien deelt u data veilig met externe partijen.

Meer informatie

Wilt u ook de cybersecurity basis op orde hebben? Bekijk onze zeven aanbevelingen.

Daarom Tesorion als cybersecuritypartner
voor de zorgverleners

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Beschikbaar

Om de zorg veilig te houden staat innovatie voorop. Zo houden we de cybercrimineel pragmatisch en slagvaardig buiten de deur.

Veilig

Tesorion is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Onze cybersecurity experts begrijpen de zorg en willen optimaal samenwerken.

Betrouwbaar

Speciaal voor onze zorg- en ziekenhuisklanten werken we intensief samen met het Z-CERT netwerk. Alles voor een betrouwbare omgeving.

Transparant

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Dankzij een helder dashboard krijgt u inzicht in wat er is gebeurd en hoe te verbeteren.

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Close Menu