Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Security als basis voor succesvol ondernemen

Door 28 oktober 2020 mei 6th, 2022 Blog, Netwerk beveiliging

Cybercriminaliteit groeit sterk: ransomware, hacks en spyware zijn aan de orde van de dag. De relevantie is niet verminderd, het belang van security neemt toe en het goed beveiligen van bedrijfsinformatie is cruciaal. Dit toonden we onlangs aan in de Tesorion Retrospect #1. Tegelijkertijd wil je een moderne en toekomstbestendige werkomgeving, waarin medewerkers snel, efficiënt en veilig (samen)werken en je je klanten optimaal kunt bedienen.

Security

Bovenstaande illustratie is een historische weergave van de Norse Map, deze kaart liet op dat moment realtime de digitale aanvallen zien. 

Goed moment om je eigen security processen eens te bekijken

In iedere organisatie wordt software voor specifieke processen gebruikt, zoals voor de boekhouding, voor de personeelsadministratie of voor het stroomlijnen van de logistieke processen. Helaas zijn er ook nog de nodige processen die nog niet zijn geautomatiseerd. Simpele maar tijdrovende processen, denk aan het aanmelden van een bezoeker, het inwerken van een nieuwe medewerker of het uitleveren van een nieuwe werkplek. Veel van dit soort processen kunnen, door ze te automatiseren, minder tijdrovend worden gemaakt. Hoe? Denk aan het uitgeven van een WiFi -wachtwoord voor bezoekers of het toepassen van dynamische segmentatie binnen je netwerk.

Je bent er als ondernemer zelf verantwoordelijk voor welke eisen en randvoorwaarden je precies stelt aan de cybersecurity van jouw organisatie. Bepaal daarom je eigen datasecurity-strategie!
Een goed begin is om eerst eens te inventariseren welke data je hebt en welke security-eisen je hieraan stelt. Maak verder ook inzichtelijk welke derde partijen van invloed zijn op deze eisen. Denk hierbij aan regelgeving, brancheorganisaties, klanten en toeleveranciers. Pas als je weet wat je security-eisen zijn, kun je kijken naar passende oplossingen om de nog niet geautomatiseerde processen binnen je onderneming aan te pakken. De blog van collega Martin biedt ook inspiratie om inzichtelijk te krijgen wat nou eigenlijk de minimale eisen zouden moeten zijn.

Krachtige beveiliging aan de poort én daarna

Netwerkbeveiliging kent vele vormen. De controle op welke apparaten er toegang hebben tot je netwerk is een eerste stap. Door deze controle te combineren met geautomatiseerde detectie van infecties en isolatie van het desbetreffende apparaat, ontstaat er een krachtige combinatie. Leer hoe Tesorion Immunity dit voor kan doen.

Meer tijd voor succes

Stel je eens voor hoeveel tijd jij kunt besparen door tijdrovende processen in je organisatie te automatiseren?! En dat allemaal met een gerust hart, omdat je zeker weet dat de door jou bepaalde eisen worden nageleefd. Allemaal tijd die je kunt steken in het beter laten aansluiten van je producten en diensten op de wensen van je klant. Kortom: het nog succesvoller maken van je bedrijf door automatisering, maar wel op een veilige manier.

Close Menu