Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Ethical hacking op het Lentiz college.

Door 14 mei 2019 oktober 21st, 2020 Nieuws
ethical hacking

Afgelopen week was Tesorion te gast op het Lentiz college in Maassluis. Het Lentiz organiseert regelmatige internationale uitwisselingsprogramma’s waarbij de school leerlingen ontvangt uit verschillende Europese landen. Tijdens het huidige project wordt samengewerkt met de Finse school Muuramenlukio. De Finse leerlingen hebben tijdens de uitwisseling kennis kunnen maken met een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven en organisaties. Lely Industries uit Maassluis en de TU Delft zijn hier mooie voorbeelden van.

Tesorion heeft tijdens een workshop de Finse en Nederlandse leerlingen kennis laten maken met “ethical” hacking. Na een inleidende presentatie heeft onze collega Dennis van Halteren de leerlingen een “Capture the Flag” competitie laten spelen. Mooi was om te zien dat de gemengde teams, twee Finse en twee Nederlandse leerlingen, zonder enige vooropleiding uiteindelijk in staat waren om verschillende “Vlaggen” te veroveren. De vlaggen zaten bijvoorbeeld verstopt in een webapplicatie. De workshop geeft de leerlingen op een interactieve wijze inzicht hoe eenvoudig het is om ergens binnen te komen en het daarom goed is na te denken over sterke wachtwoorden en het inschakelen van tweestapsverificatie.

De leerlingen van het project hebben het erg naar hun zin gehad en de schoolleiding informeerde al heel enthousiast of we volgend jaar weer beschikbaar zijn.

 

Close Menu