Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincindent?
Bel 24/7: 088-2747800

Drie aanvalsscenario’s na misbruik van ZeroLogon

Door 23 februari 2021 maart 18th, 2021 Blog, CERT
aanvalsscenario's na misbruik ZeroLogon

In de afgelopen maanden heeft het Tesorion CERT (T-CERT) een aanvaller geïdentificeerd die in staat was om commando’s uit te voeren, met behulp van een account met domeinbeheerdersrechten, slechts drie minuten na de eerste toegang. Verdere analyse identificeerde het misbruik van de ZeroLogon-kwetsbaarheid (CVE-2020-1472).

T-CERT heeft onderzoek gedaan naar drie mogelijke aanvalsscenario’s die een aanvaller zou kunnen gebruiken na het uitbuiten van de ZeroLogon-kwetsbaarheid. Elk scenario is gesimuleerd door het T-CERT om Indicators of Compromise te identificeren die gerelateerd zijn aan deze aanvalsscenario’s wanneer deze worden uitgevoerd met de tool Mimikatz.

Authenticatie Brute-force ZeroLogon kwetsbaarheid

Bovenstaande afbeelding is een weergave van het netwerkverkeer dat wordt gebruikt om de kwetsbaarheid uit te buiten. Je ziet hier een brute-force van de authenticatie die we gedetailleerd beschrijven in de whitepaper ZeroLogon: Exploit, Detect & Mitigate.

[spotler_form_div mpformid=”2002″ feid=”5dxbcrrg8wcBBr2cMZCr” collapsable=”no” id_privacydisplay_part1=”CNT2869″ id_privacydisplay_part2=”CNT2870″]

Close Menu