Zorg voor Zero Trust netwerktoegang

Traditioneel hebben we alles buiten ons netwerk als risico bestempeld. Echter, alles binnen het netwerk is veilig en dus betrouwbaar. Doorbreek deze traditie.

Lees de whitepaper

Bescherm je netwerk tegen dreigingen van alle apparaten

Never trust, always verify

De Zero Trust netwerktoegang is een aanpak die is gebaseerd op ‘never trust, always verify’. Dit klinkt als een gruwel in het dagelijks leven, met apparaten of gebruikersaccounts is dat echter verstandig. Kortom: doe geen aannames meer over de betrouwbaarheid.

Het gebruik van mobiele apparaten, webapplicaties en koppelingen met derden maken een ander IT-security concept noodzakelijk. Gecombineerd met dynamische segmentatie biedt de Zero Trust strategie de best mogelijke en meest efficiënte IT-security die je je kunt wensen.

Wees de gewoontes en blinde vlekken de baas

Risicobeperking inzicht in applicaties en apparaten

Bepaal je risicobereidheid

Breng in kaart waar je data staat, wie toegang heeft en hoe het is gesteld met de gevoeligheid van je data. Als je niet weet waar je data zich bevindt, kun je deze onmogelijk op de juiste wijze beschermen. Identificatie van de data vereenvoudigt ook de classificatie van de data. In het kort: wat zijn de kroonjuwelen en hoe gaan we daarmee om?

Segmenteer je netwerk

Vergelijk segmentatie van je netwerk met branddeuren die je kan afsluiten. Mocht er toch een incident ontstaan, dan is dat in een bepaald deel van je netwerk. Uiteindelijk is het de bedoeling om met segmentatie de impact te verkleinen wanneer er iets gebeurt en daarmee een positieve invloed te hebben op de risico’s die spelen.

firewall icoon

Bescherm je voordeur

Naast antivirussoftware is de firewall de meest gebruikelijke preventieve beveiligingsmaatregel. Een goede firewall, met de juiste inrichting, beschermt je netwerk tegen bedreigingen van buitenaf. Next generation firewalls gaan daarbij nog een stap verder dan de traditionele firewall. Ze herkennen gebruikers, applicaties, indringers en meer.

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Download de whitepaper
Whitepaper-EN

Krachtige combinatie aan de poort

Bedrijfscontext & betrouwbaarheidsscore

Alleen controle aan de poort is onvoldoende om je netwerk te beschermen. Printers en VoIP-toestellen kunnen gehackt worden, medewerkers kunnen op een phishinglink klikken en dat allemaal nadat je ze op je netwerk gelaten hebt. Of liever – juist nadat je ze voorzien hebt van netwerkconnectiviteit.

Dankzij de ingestelde regels is het duidelijk hoe er moet worden ingegrepen bij afwijkingen. Zo wil je een tablet op het gastennetwerk anders behandelen dan een laptop op de financiële administratie. Afhankelijk van de instelling grijpen wij bij een bedreiging direct in.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij jouw netwerk en data 24/7
veilig en beschikbaar houden?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt jouw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. Je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Hoe benut jij de netwerkbeveiliging volledig

Zodat jouw medewerkers veilig werken

Het begint bij de toegankelijkheid en het beschikbaar houden van je systemen en data. Je wilt echter ook veilig blijven werken en datalekken voorkomen. Tesorion focust zich volledig op cybersecurity, alleen beschikbaarheid is daarom niet genoeg.

Ontdek mogelijke risico’s in je cybersecurity met onze health check. Vergelijk het met de jaarlijkse APK voor de auto. Zo is het ook met firewalls. Op een aantal punten controleren wij of alles nog veilig is en adviseren wij je welke stappen je kan zetten.

Andere Tesorion 7 oplossingen

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot je het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leer je bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Beveilig e-mail en apparaten

We werken overal waar we willen. Daarom wil je direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten vreemd gedrag vertonen of en zeker wanneer deze zijn geïnfecteerd. Je wilt gebruikers eenvoudige tools bieden om bestanden te delen om schaduw-IT te voorkomen.

Meer informatie

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of je deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan