Maak betrouwbare en veilige back-ups

Back-ups maken is belangrijk, toch is verder kunnen werken in geval van een calamiteit veel prettiger. Dit is een samenspel tussen technologie en processen.

Lees de whitepaper

Bescherm je organisatie tegen kostbaar dataverlies

Een recoverystrategie geeft nachtrust

Een incident met ransomware kost gemiddeld zo’n €827.000. Dit gemiddelde bedrag wordt omhooggehaald door organisaties die hun data kwijt zijn en de infrastructuur opnieuw moeten opbouwen. Het hebben van een goede strategie gaat over data-protectie is daarom van vitaal belang voor de continuïteit van je organisatie.

Hoe zeker ben je dat je jouw organisatie weer binnen afzienbare tijd veilig up-and-running hebt na een cyberincident? En wanneer heb je dat vermoeden voor het laatst bevestigd?

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

Onherroepelijke back-ups

Betrouwbare back-ups zijn vooral een IT-aangelegenheid. Een ransomware-aanval bij een overheidsinstantie heeft laten zien dat back-ups in een geïsoleerde omgeving moeten staan en dat deze niet gewijzigd moeten kunnen worden. Back-ups en de bedrijfscontinuïteit horen thuis op de directie-agenda en moeten regelmatig getest worden.

wet- en regelgeving

Implementeer beleid

Implementeer een bedrijfscontinuiteitsplan. Back-ups zijn daar een wezenlijk onderdeel van. Wat is je RTO, oftewel wat is de benodigde tijd om de back-up terug te zetten? Wat is de RPO, wat is de acceptabele hoeveelheid dataverlies? Wanneer je een back-up terugzet komt deze immers uit het verleden. Heb je dat geregeld en hoe vaak test je dat?

Test je continuïteitsplan

Je hebt je back-up zo opgeslagen dat deze niet meer veranderd kan worden. Er is een beleid geïmplementeerd en nagedacht over impact van dataverlies. Net als een brandoefening en security awareness moet je het continuïteitsplan regelmatig testen. Is het gevormde beleid in de praktijk uitvoerbaar? Is de back-up ook echt terug te zetten?

Back-uppen gaat over meer dan data

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Zekerheid op continuïteit

De bedrijfsvoering moet doorgaan

Als de bedrijfsvoering stil komt te staan vallen inkomsten weg, maar de kosten niet. Zonder de juiste voorbereiding en maatregelen resulteert een ernstige calamiteit, zoals een ransomware-aanval, bij veel organisaties in een faillissement. De continuïteit beschermen is daarom cruciaal.

Het business continuïteitsplan (BCP) biedt handvatten voor het besturen van je organisatie in geval van een calamiteit. In het plan bedenk je van tevoren wat je zou doen in welke situaties. En dit test je ook. Zo voorkom je desastreuse gevolgen voor je bedrijfsvoering.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij jouw continuïteitsplan onder de loep
nemen en naar een hoger niveau tillen?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Alles staat in de cloud, dus is het geregeld

Met een cloudje in het riet gestuurd worden

Zodra je jouw data in de cloud plaatst is het uit het zicht van je IT-beheerders en hun back-ups. Vergeet daarom niet om duidelijkheid te krijgen over wat je cloud provider wel maar ook juist niet voor je doet. Borg op die manier dat je continuïteit niet in het geding komt.

Vrijwel elke cloud provider kent een ‘Shared Responsibility Model’ waarin beschreven staat wie verantwoordelijk is voor welke taken. Zorg dat je de jouwe kent.

Alle Tesorion 7 oplossingen

Heb je het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan je dit inzicht al hebben, een incident kost je meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan