Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Processen zijn cruciaal bij cybersecurity

Jarenlang zijn we al bezig met het automatiseren van processen door de inzet van IT. Om deze digitale processen te beschermen is er een noodzaak tot cybersecurity.

Maak een afspraak

Procesdenken gaat over ketens, niet over schakels

Bewaak het totaal

Heeft u uw informatiebeveiligingsbeleid op orde? Komen alle genomen maatregelen samen in geborgde processen? En worden de processen ook getoetst en geaudit? Als een medewerker uit dienst gaat levert deze zijn sleutels in, maar ook de digitale sleutels? En ook die digitale sleutels in cloud systemen?

Onze procesaanpak helpt u om uw risico’s te minimaliseren, te voldoen aan wet- en regelgeving en het behalen van certificeringen. Dit als onderdeel van uw informatiebeveiligingsbeleid.

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

proces icoon

Integraal risicomanagement

Er is altijd een kans dat u door een cyberincident wordt getroffen. Daar wilt u op voorbereid zijn. U wilt weten welke data, systemen en applicaties voor uw bedrijfsprocessen cruciaal zijn. Wat moet u beschermen? Hoe groot is de kans op een incident en wat is de impact daarvan? Wij helpen u deze risico’s inzichtelijk te krijgen.

Processen testen

Het in kaart brengen en beschrijven van de bedrijfsprocessen is belangrijk. Net als met een ontruimingsplan wilt u niet alleen een plan dat bestaat op papier. U wilt deze ook in de praktijk testen of getest hebben. Datzelfde geldt voor cybersecurity. Hoe gaat u om met kwetsbaarheden? Zijn de back-ups na terugzetten ook bruikbaar?

assessments icoon

Bouwen op vertrouwen

De core business van uw bedrijf is het belangrijkste. Voor veel organisaties is het niet te doen om op alle vlakken up-to-date te blijven, zeker als cybersecurity niet uw core business is. De experts van Tesorion werken als een verlengstuk van uw organisatie, als volledige managed cybersecuritydienst, of juist als expert op een deelgebied, bijvoorbeeld AVG of ISO.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u mensen en technologie met elkaar
verbinden en processen optimaliseren?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Maak back-ups die werken

Maak back-ups die werken

Maak regelmatig back-ups van uw data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare, opgeslagen, en niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of een faillissement.

Meer informatie
Regel de toegangsrechten

Regel de toegangsrechten

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet u dat het die persoon ook echt is? Welke data deelt u met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houdt u controle op uw data en hebt u zicht op wijzigingen. Bovendien deelt u data veilig met externe partijen.

Meer informatie
Neem kwetsbaarheden weg

Neem kwetsbaarheden weg

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en processen

IEC 62443Blog
8 juni 2023

IEC 62443: wat betekent dit voor u?

Inleiding Vandaag de dag zien we dat cyberaanvallen steeds vaker gericht zijn op industriële omgevingen en kritische infrastructuren. De impact van deze aanvallen raakt primaire productieprocessen van organisaties en kunnen…
RansomwaregroeperingenBlogCERT
8 juni 2023

Ransomwaregroeperingen en hun werkwijzes

Bedrijven en organisaties zijn zich steeds beter bewust van het gevaar dat uitgaat van ransomwaregroeperingen en hun werkwijzes. De gevolgen van een cyberincident kunnen enorm zijn voor uw bedrijfsvoering en…
innovatie en securityBlog
28 april 2023

Innovatie en security moeten hand in hand gaan

Door processen verder te digitaliseren en te automatiseren, kan er efficiënter gewerkt worden in de zorg. Dit betekent wel dat de digitale weerbaarheid op de proef wordt gesteld. Cyberaanvallers liggen…
Close Menu