Processen zijn cruciaal bij cybersecurity

Jarenlang zijn we al bezig met het automatiseren van processen door de inzet van IT. Om deze digitale processen te beschermen is er een noodzaak tot cybersecurity.

Maak een afspraak

Procesdenken gaat over ketens, niet over schakels

Bewaak het totaal

De keten bewaken heeft tot doel te zorgen dat een proces doorgang vindt. Als een medewerker uit dienst gaat levert deze zijn sleutels in, maar ook de digitale sleutels? En ook die digitale sleutels in cloud systemen?

Onze procesaanpak helpt u om uw risico’s te minimaliseren, te voldoen aan wet- en regelgeving en het behalen van certificeringen. Dit als onderdeel van uw informatiebeveiligingsbeleid.

Wees gewoontes en blinde vlekken de baas

proces icoon

Integraal risicomanagement

Er is altijd een kans dat u door een cyberincident wordt getroffen. Daar wilt u op voorbereid zijn. U wilt weten welke data, systemen en applicaties voor uw bedrijfsprocessen cruciaal zijn. Wat moet u beschermen? Hoe groot is de kans op een incident en wat is de impact daarvan? Wij helpen u deze risico’s inzichtelijk te krijgen.

Processen testen

Het in kaart brengen en beschrijven van de bedrijfsprocessen is belangrijk. Net als met een ontruimingsplan wilt u niet alleen een plan dat bestaat op papier. U wilt deze ook in de praktijk testen of getest hebben. Datzelfde geldt voor cybersecurity. Hoe gaat u om met kwetsbaarheden? Zijn de back-ups na terugzetten ook bruikbaar?

assessments icoon

Bouwen aan vertrouwen

Cybersecurity is een snel veranderende wereld. Voor veel organisaties is het ondoenlijk om op alle vlakken up-to-date te blijven, zeker als cybersecurity niet uw core business is. De experts van Tesorion werken als een verlengstuk van uw eigen organisatie, als volledige managed cybersecurity dienst, of juist als expert op een deelgebied, bijvoorbeeld AVG of ISO27001.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u mensen en technologie met elkaar
verbinden en processen optimaliseren?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Welke oplossingen zijn ideaal

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Toegang tot bedrijfsmiddelen

Wie heeft er toegang tot welke data? Hoe weet u dat het die persoon ook echt is? Wat deelt u met externe partijen? Met autorisatie- en authenticatiemiddelen houdt u controle op data en hebt u zicht op wijzigingen. Bovendien deelt u data veilig met externe partijen.

Meer informatie

Houd uw software up-to-date

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan u dit inzicht al hebben, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer in onze blogs over cybersecurity en processen

Blog
4 januari 2022

Wat u moet weten over stoppen met faxen

KPN stopt definitief met ISDN. Daarmee komt er een einde aan de traditionele fax uit de jaren 80. Wat betekent dit en wat is het alternatief?
Blog
15 december 2021

Phishing: alles wat u als IT-professional moet weten

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waar elke organisatie mee te maken krijgt. Lees wat u kunt doen om securityproblemen door phishing te voorkomen.
Blog
8 december 2021

Checklist: wat kunnen organisaties doen tegen phishing?

Phishing is een veelvoorkomende kwaal in het digitale tijdperk. We kennen ze allemaal wel, de mails, sms’jes of appberichten waarin cybercriminelen ons naar valse websites proberen te leiden zodat ze…