ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800
cloud icoon

Is uw cloud opgewassen tegen de cybercrimineel?

De cloud betekent een andere plek voor data en apps. De techniek beheert u dan niet langer zelf, u blijft wel verantwoordelijk.

Maak een afspraak

Beveilig uw cloud zo vroeg mogelijk

Voorkom dat u beperkt bent tot wat uw cloud toestaat.

We omarmen de cloud steeds sneller. Immers de mogelijkheden zijn eindeloos. In 80% van de gevallen zien we een multi-cloud strategie. U blijft zelf verantwoordelijk voor de data en in de meeste clouds blijft u ook eigenaar. Kortom beveilig uw cloud daarom zo vroeg mogelijk.

Denk bij cloudbeveiliging aan gecentraliseerde informatiebeveiliging, zoals bescherming van data en applicaties. Bovendien wilt u het dataverkeer analyseren en beheren. Zodat u een veilige toegang vanaf elke plek realiseert.

Ontdek waar de basis op orde begint

365 graden beeld

Office 365 en Google Gsuite

Dat we meerdere clouds omarmen bewijzen Office 365 en Google Gsuite wel. Beide platformen hebben fantastisch geïntegreerde oplossingen en verhogen absoluut de productiviteit. Weet u of de inrichting en configuratie optimaal is afgestemd op uw beleid? Gebruik deze oplossingen absoluut, alleen doe dat wel veilig en zorg voor back-ups.

AAD icoon

Publieke cloud-leveranciers

Zo’n 80% van de organisaties maakt gebruik van meerdere cloud-leveranciers. De cloud biedt vele voordelen, de enorme hoeveelheid rekenkracht maakt het mogelijk om snel data te verwerken. De beveiliging van die cloud wordt nog wel eens vergeten. De publieke cloud-leveranciers leveren rekencapaciteit en opslag. Niet standaard security.

Groei SaaS applicaties

Naast de groei van IaaS of PaaS omarmen we SaaS-dienstverlening. Dan is de leverancier verantwoordelijk voor beheer, onderhoud en security. Weet u zeker dat uw leverancier dat heeft geregeld? U blijft wel verantwoordelijk voor de data. U kunt de verantwoordelijkheid van security niet zomaar afschuiven op de SaaS-leverancier.

De cloud verandert fundamenteel

Hoe regelt u de cloud governance in

De cloud zorgt dat we resources beschikbaar gesteld krijgen en gebruiken als dat nodig is. Hoewel de cloud een enorme flexibiliteit biedt in ontwerpkeuzes, heeft u een bewezen en consistente methodologie nodig voor het adopteren van cloud technologieën.

Governance kan een groot, iteratief onderwerp zijn. Het kan een uitdaging zijn om een balans te vinden tussen snelheid en controle. Tesorion gelooft in de pragmatische agile aanpak die voor evenwicht zorgt en de adoptie vergroot.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u ook een cloud-aanpak die werkt
en veilig is in de praktijk?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Voor welke organisaties is dit ideaal?

expert icoon

Communicatiespecialisten

Samenwerken met veel verschillende partijen, veel personen en op verschillende locaties. Data die u altijd tot uw beschikking wilt hebben. Hoe zorgt u ervoor dat deze data niet ongevraagd bij derden beland? Hoe zorgt u ervoor dat u veilig kan werken? Is iedereen binnen uw organisatie op de hoogte van mogelijke risico’s?

education

Onderwijs

Het onderwijs is de afgelopen anderhalf jaar drastisch veranderd. Van veelal klassikaal naar veel online of een hybride vorm. Leerlingen met eigen devices die inloggen op het schoolnetwerk en gebruik maken van legio apps. Hoe zorgt u ervoor dat dit geen gevaar oplevert voor de continuïteit van de lessen?

logistics

Transport- en logistieksector

De sector transport & logistiek is cruciaal voor Nederland. Digitalisering en automatisering vinden in snel tempo plaats terwijl wet- en regelgeving steeds strengere eisen stellen. Hoe minimaliseert u het risico op een datalek of een malware-infectie? Welke eisen mag u stellen aan uw cloud-leverancier als het gaat om cybersecurity?

Webshops

Al jaren kopen we steeds meer online, van boodschappen tot meubilair en van kabels tot het boeken van een hotelkamer of kaartjes voor een evenement. Hoe waarborgt u de veiligheid van uw klantdata? Welke maatregelen kunt u nemen om datalekken te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de shopervaring van uw klanten?

financial

Zakelijke dienstverleners

Audits, wet- en regelgeving en standaarden vragen een hoop van dienstverleners als het gaat om zaken als gegevensverwerking en dataopslag. Hoe zorgt u dat u compliant bent? Deelt u data op een veilige manier? Nieuwe identificatiemethodes voor klanten moeten enerzijds klantvriendelijk zijn, maar kunnen ook voor een risico zorgen. Bent u goed voorbereid?

health

Zorgverleners

Passende zorg bieden staat voorop. Beslissen wat passende zorg is doet u het liefst op basis van feiten. Een compleet en kloppend dossier, net als contact met de patiënt of cliënt zijn onmisbaar. Hoe deelt u informatie met ketenpartners? Hoe zorgt u dat data niet met onbevoegden wordt gedeeld? Hoe voldoet u aan NTA 7516?

Aan welke oplossingen moet u dan denken?

Houd de deuren dicht

Houd de deuren dicht

Zero trust is het concept waarbij u niets vertrouwt, of het zich nu binnen of buiten de grenzen van uw netwerk bevindt. Denk aan het opsplitsen van uw netwerk in segmenten, aan de naleving van dataclassificatie en voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort met een next generation firewall.

Meer informatie
Neem kwetsbaarheden weg

Neem kwetsbaarheden weg

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie
Maak back-ups die werken

Maak back-ups die werken

Maak regelmatig back-ups van uw data en configuraties. Test daarbij ook of u deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare, opgeslagen, en niet te wijzigen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of een faillissement.

Meer informatie

Meer informatie over de mogelijkheden
van cybersecurity en cloud?

Neem contact op

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer over Cloud Security in onze blogs

Blog
21 maart 2024

API beveiliging: maak van de lust van API’s geen last

Applicaties beheersen onze wereld. Wij als gebruikers wisselen vooral informatie uit met applicaties via ons toetsenbord, terwijl applicaties onderling vooral informatie onderling uitwisselen via API’s (Applicatie Programming Interface).  API’s verbinden…
Blog
29 februari 2024

Nieuwe technologie, een lust of een last?

De tijd vliegt en in cybersecurity lijkt dat zelfs nog een understatement. Welke technologische ontwikkelingen zag ik het afgelopen jaar en wat gaan die voor 2024 betekenen? Ik ben er…
Blog
29 februari 2024

Het net rond phishing sluit zich steeds verder

Phishing blijft steevast hoog in de ranglijsten staan als het gaat om aanvalsvectoren van cybercriminelen. Dit ondanks een tomeloze inzet van organisaties, securityleveranciers en overheden om het bewustzijn te vergroten.…
Close Menu