cloud icoon

Is jouw cloud opgewassen tegen de cybercrimineel?

De cloud betekent een andere plek voor data en apps. De techniek beheer je dan niet langer zelf, je blijft wel verantwoordelijk.

Maak een afspraak

Beveilig je cloud zo vroeg mogelijk

Voorkom dat je beperkt bent tot wat jouw cloud toestaat.

We omarmen de cloud steeds sneller. Immers de mogelijkheden zijn eindeloos. In 80% van de gevallen zien we een multi-cloud strategie. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de data en in de meeste clouds blijf je ook eigenaar. Kortom beveilig je cloud daarom zo vroeg mogelijk.

Denk bij cloudbeveiliging aan gecentraliseerde informatiebeveiliging, zoals bescherming van data en applicaties. Bovendien wil je het dataverkeer analyseren en beheren. Zodat je een veilige toegang vanaf elke plek realiseert.

Ontdek waar de basis op orde begint

365 graden beeld

Office 365 en Google Gsuite

Dat we meerdere clouds omarmen bewijzen Office 365 en Google Gsuite wel. Beide platformen hebben fantastisch geïntegreerde oplossingen en verhogen absoluut de productiviteit. Weet jij of de inrichting en configuratie optimaal is afgestemd op jouw beleid? Gebruik deze oplossingen absoluut, alleen doe dat wel veilig en zorg voor back-ups.

AAD icoon

Publieke cloud-leveranciers

Zo’n 80% van de organisaties maakt gebruik van meerdere cloud leveranciers. De cloud biedt vele voordelen, de enorme hoeveelheid rekenkracht maakt het mogelijk om snel data te verwerken. De beveiliging van die cloud wordt nog wel eens vergeten. De publieke cloud-leveranciers leveren rekencapaciteit en opslag. Niet standaard security.

Groei SaaS applicaties

Naast de groei van IaaS of PaaS omarmen we SaaS-dienstverlening. Dan is de leverancier verantwoordelijk voor beheer, onderhoud en security. Weet je zeker dat jouw leverancier dat heeft geregeld? Je blijft wel verantwoordelijk voor de data. Je kan de verantwoordelijkheid van security niet zomaar afschuiven op de SaaS-leverancier.

De cloud verandert fundamenteel

Hoe regel je de cloud governance in

De cloud zorgt dat we resources beschikbaar gesteld krijgen en gebruiken als dat nodig is. Hoewel de cloud een enorme flexibiliteit biedt in ontwerpkeuzes, heb je een bewezen en consistente methodologie nodig voor het adopteren van cloud technologieën.

Governance kan een groot, iteratief onderwerp zijn. Het kan een uitdaging zijn om een balans te vinden tussen snelheid en controle. Tesorion gelooft in de pragmatische agile aanpak die voor evenwicht zorgt en de adoptie vergroot.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wil jij ook een cloud-aanpak die werkt
en veilig is in de praktijk?
Weet je alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Voor welke organisaties is dit ideaal?

expert icoon

Communicatiespecialisten

Samenwerken met veel verschillende partijen, veel personen en op verschillende locaties. Data die je altijd tot je beschikking wilt hebben. Hoe zorg je ervoor dat deze data niet ongevraagd bij derden beland? Hoe zorg je ervoor dat jij veilig kan werken? Is iedereen binnen jouw organisatie op de hoogte van mogelijke risico’s?

education

Onderwijs

Het onderwijs is de afgelopen anderhalf jaar drastisch veranderd. Van veelal klassikaal naar veel online of een hybride vorm. Leerlingen met eigen devices die inloggen op het schoolnetwerk en gebruik maken van legio apps. Hoe zorg jij ervoor dat dit geen gevaar oplevert voor de continuïteit van de lessen?

logistics

Transport- en logistieksector

De sector transport & logistiek is cruciaal voor Nederland. Digitalisering en automatisering vinden in snel tempo plaats terwijl wet- en regelgeving steeds strengere eisen stellen. Hoe minimaliseer je het risico op een datalek of een malware-infectie? Welke eisen mag je stellen aan je cloud-leverancier als het gaat om cybersecurity?

Webshops

Al jaren kopen we steeds meer online, van boodschappen tot meubilair en van kabels tot het boeken van een hotelkamer of kaartjes voor een evenement. Hoe waarborg je de veiligheid van je klantdata? Welke maatregelen kan je nemen om datalekken te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de shopervaring van je klanten?

financial

Zakelijke dienstverleners

Audits, wet- en regelgeving en standaarden vragen een hoop van dienstverleners als het gaat om zaken als gegevensverwerking en dataopslag. Hoe zorg je dat je compliant bent? Deel je data op een veilige manier? Nieuwe identificatiemethodes voor klanten moeten enerzijds klantvriendelijk zijn, maar kunnen ook voor een risico zorgen. Ben je goed voorbereid?

health

Zorgverleners

Passende zorg bieden staat voorop. Beslissen wat passende zorg is doe je het liefst op basis van feiten. Een compleet en kloppend dossier, net als contact met de patiënt of cliënt zijn onmisbaar. Hoe deel je informatie met ketenpartners? Hoe zorg je dat data niet met onbevoegden wordt gedeeld? Hoe voldoe je aan NTA 7516?

Aan welke oplossingen moet je dan denken?

Zero Trust netwerk toegang

Zero trust is het concept waarbij je niets vertrouwt, of het nu binnen of buiten de grenzen van je netwerk gebeurt. Kortom Splits je netwerk op in compartimenten, vergelijkbaar als het ware met brandwerende muren. Zorg voor beveiliging en controle aan de netwerkpoort.

Meer informatie

Houd je software up-to-date

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot jouw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wil je deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Maak betrouwbare back-ups

Maak regelmatig back-ups van data en configuraties. Test daarbij ook of je deze kan terugzetten. Bij ransomware-aanvallen kan juist een betrouwbare opgeslagen back-up het verschil maken tussen het weer operationeel zijn als organisatie of faillissement.

Meer informatie

Meer informatie over de mogelijkheden
van cybersecurity en cloud?

Neem contact op

Wij bieden bescherming aan

Of lees meer over Cloud Security in onze blogs

Blog
5 augustus 2021

Analyse van de BlackMatter ransomware

Eind juli beweerde BleepingComputer dat de beruchte ransomwarebende DarkSide zijn naam had gewijzigd in BlackMatter. Na de geruchtmakende aanval op Colonial Pipeline verdween DarkSide eerder dit jaar van de radar,…
BlogNetwerk beveiliging
21 juli 2021

Het maken van back-ups is niet belangrijk

Je wordt geraakt door een ransomware-aanval. Een groot gedeelte van je bestanden is versleuteld en je bedrijf ligt stil. Medewerkers kunnen niet meer inloggen, de afhandeling van bestellingen uit de…
Terug naar kantoorBlog
12 juli 2021

Bereid je voor op terug naar kantoor

Na anderhalf jaar gedwongen thuiswerken, maken veel organisaties zich op om medewerkers weer op kantoor te laten werken. Nu de laptops, tablets en smartphones vrij massaal weer aangesloten gaan worden…