ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Werkt u in de financiële, retail of diensten sector? Wilt u meer weten over het cyber dreigingslandschap en ontwikkelingen, specifiek over ransomware?

Schrijf u dan in voor de Virtuele Expert Lunch op 25 januari. Het thema van deze lunchsessie is ‘Ransom; to pay or not to pay shouldn’t be the question’. Het doel is het uitwisselen van kennis en ervaringen op basis van de ontwikkelingen in het dreigingslandschap en de gevolgen daarvan voor de cyberweerbaarheid van bedrijven. We richten ons in deze sessie daarbij specifiek op ransomware. Samen denken we na over het betalen van ransom, een actueel onderwerp nu de overheid meer actie onderneemt tegen het betalen en verzekeraars bedrijven meer en meer onderzoeken alvorens een verzekering af te sluiten.

Lodi Hensen van het Tesorion CERT vertelt over het dreigingslandschap. Liesbeth Holterman van Cyberveilig Nederland, de organisatie die zich inzet voor kwaliteit en transparantie in de cybersecuritysector, zal vanuit een maatschappelijk oogpunt naar dit thema kijken. Daarnaast zal Jaco Menne van Schouten Zekerheid meer vertellen over de mogelijkheid om te verzekeren tegen de gevolgen van een ransomware aanval en óf dit zo verstandig is. Als afsluiting zullen we samen doorpraten over dit thema.

Agenda

  • 11:00 – 11:10 – Introductie van het programma en de sprekers
  • 11:10 – 11:30 – Setting the scene – inzichten in het dreigingslandschap (Lodi Hensen)
  • 11:30 – 11:55 – Ransomware: een individueel of maatschappelijk probleem? (Liesbeth Holterman)
  • 11:55 – 12:20 – Verzekeren tegen de schade van ransomware, verstandig? (Jaco Menne)
  • 12:20 – 12:45 – Round table discussie
  • 12:45 – 13:00 – Afsluiting

Na inschrijving vragen we om uw adres zodat we de lunchbox tijdig bij u kunnen bezorgen, als u dat niet wilt hoeft u geen adres in te vullen.

Sprekersinformatie

Liesbeth Holterman

Liesbeth Holterman is strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland, de belangenorganisatie van cybersecurity bedrijven die zich inzet voor een digitaal veilig Nederland. Liesbeth heeft een achtergrond in nationale veiligheid, maar is inmiddels al vele jaren werkzaam binnen het vakgebied van cybersecurity.

Jaco Menne

Jaco Menne

Jaco Menne is adviseur en specialist op het gebied van beroepsaansprakelijkheid en cyberrisico’s bij Schouten Zekerheid. Na zijn studie Finance & Investments heeft hij 10 jaar gewerkt als risicoanalist bij binnen- en buitenlandse verzekeraars op het gebied van aansprakelijkheid en cyber. De afgelopen jaren bij Schouten Zekerheid richt hij zich op risicomanagement voor de denkindustie.

Lodi Hensen

Lodi Hensen is ‘Head of Incident Response & Threat Intelligence’ bij Tesorion.
In deze rol geeft Lodi leiding aan een multidisciplinair team gespecialiseerd in digitaal forensisch onderzoek, gefocust op het vinden van sporen die cybercriminelen hebben achtergelaten. Lodi is een ervaren professional op het gebied van digitale opsporing.

Patrick van Velthoven

Patrick van Velthoven

Patrick van Velthoven is werkzaam bij Tesorion en heeft 20 jaar nationale en internationale ervaring in de cybersecurity en fraude sector. Zo is Patrick betrokken geweest bij het opzetten van het eerste Nederlandse Cyber Threat Intelligence platform (CMIS) voor het delen van deze data tussen de Nederlandse banken. Daarnaast adviseerde hij diverse instellingen op het gebied van Open Banking en PSD2 waarbij compliancy en technische vraagstukken rondom Fraude en Identity controls beantwoord moesten worden.

Close Menu