Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Tesorion kondigt samenwerking met KLDiscovery Ontrack voor data recovery en eDiscovery aan

Door 29 juni 2022 Nieuws

Data recovery essentieel om na een cyberincident zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn

Tesorion, de grootste, 100% Nederlandse, zelfstandige cybersecuritydienstverlener, kondigt haar samenwerking met KLDiscovery Ontrack aan. De samenwerking vindt met name plaats op het gebied van data recovery en eDiscovery. Tesorion biedt onder andere 24/7 ondersteuning bij een cyberincident. Specialisten op het gebied van digitaal forensisch onderzoek helpen op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau om de oorzaak van een cyberincident zo snel mogelijk te verhelpen en de organisatie weer in staat te stellen de dienstverlening te hervatten. Binnen dit proces zijn data herstel en eDiscovery zeer belangrijk, want met de duur van  het herstelproces nemen de directe en indirecte kosten voor een organisatie significant toe.

Supersnel dataherstel, recovery, en eDiscovery spelen een essentiële rol in het herstelproces na bijvoorbeeld een ransomware-aanval. Zeker als naast de versleutelde serverdata ook niet meer kan worden teruggevallen op de back-up, omdat deze ook versleuteld, verwijderd of overschreven is. Daarnaast moeten organisaties bij een cyberincident onderzoek doen of er sprake is van een datalek en als daar sprake van is dit binnen de verplichte termijnen aan de toezichthoudende autoriteiten en de betrokkenen melden. Snel lokaliseren van persoonsgegevens na een cyberincident is vaak complex omdat het om grote hoeveelheden ongestructureerde data gaat. Hier speelt eDiscovery een belangrijke rol om het proces te vereenvoudigen en te versnellen.

Jaap-Jan Visser, country manager bij KLDiscovery Ontrack: “Wij zijn specialisten op het gebied van gegevensherstel en eDiscovery. Onze zelfontwikkelde technologie herstelt data van allerhande systemen, van enterprise storage en NAS tot SSD harde schijven en smartphone. Dat maakt onze oplossing zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld ransomware-situaties, waarbij we zo veel mogelijk data proberen te redden. Daarnaast helpen we in het analyseproces met betrekking tot mogelijk gestolen data. We zijn daarom erg blij met deze samenwerking. Door de samenwerking met Tesorion kunnen we organisaties nog sneller en beter helpen.”

Lodi Hensen, manager CERT en Threat Intel bij Tesorion vult aan: “Het mooie aan deze samenwerking is dat KLDiscovery Ontrack niet alleen oplossingen biedt voor data recovery, maar ook voor situaties waarbij data gestolen is. Het stelen van data voor het versleutelen ervan, zien we binnen ransomware-aanvallen steeds vaker gebeuren. In het proces om te achterhalen welke data precies gestolen is helpen de oplossingen en de kennis van KLDiscovery Ontrack ons om slachtoffers van een cyberincident nog daadkrachtiger te helpen.”

Close Menu