Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

SonicWall SMA 100 serie kwetsbaarheden

Door 25 januari 2022 CERT, SOC, Kwetsbaarheid

Deze blog bevat informatie over kwetsbaarheden in de SonicWall SMA 100 serie. Zodra we een update hebben voegen we die aan deze blog toe. Meer informatie over mogelijke risico’s en details vind je onderaan deze blog.

Deze blog is 25 januari 2022 aangevuld. De risico classificatie, ook wel bekend als de CVSS-score, is ongewijzigd: 9,8. Een score van 9,8 of hoger is zeldzaam en kent doorgaans een grote kans op uitbuiting met grote impact.

Update 25 januari 2022

14:00 | Op het moment van schrijven van de eerste blog was er nog geen bewijs dat CVE-2021-20038 actief werd misbruikt. Echter, aanvallers beginnen nu actief deze kwetsbaarheid te misbruiken. Het is raadzaam om de software update zo snel mogelijk te installeren, aangezien er geen workaround beschikbaar is. Door misbruik te maken van de kwetsbaarheid CVE-2021-20038 kan een aanvaller de volledige controle krijgen over het apparaat of virtuele machine waarop de SMA 100 serie draait.

Update 9 december 2021

14:00 | Op 7 december, heeft SonicWall een Security Advisory gepubliceerd over acht kwetsbaarheden in hun SMA 100 series appliances. De twee meest kritieke kwetsbaarheden die door SonicWall worden verholpen zijn CVE-2021-20045 en CVE-2021-20038. Deze kwetsbaarheden geven de aanvaller de mogelijkheid om ongeautoriseerd code op afstand uit te voeren.

Wij adviseren om na te gaan of uw product kwetsbaar is en de beschikbare software updates zo snel mogelijk te installeren.

Aanleiding en achtergrond van deze blog

Deze blog bevat informatie over kwetsbaarheden, het mogelijke risico en advies om schade te voorkomen of beperken. Onderstaand staan de mogelijke risico’s, details en achtergrondinformatie.

Potentieel risico

Door de kwetsbaarheden kan een aanvaller op afstand code uitvoeren, een denial-of-service-aanval op het apparaat uitvoeren, willekeurige bestanden schrijven of firewallregels omzeilen. Momenteel worden de kwetsbaarheden nog niet in het wild uitgebuit. Het vrijgeven van de software updates stelt aanvallers in staat om exploits te ontwikkelen. Een openbare exploit voor een van deze kwetsbaarheden wordt op korte termijn verwacht.

SonicWall heeft software updates uitgebracht welke de kwetsbaarheden verhelpen. Het is raadzaam deze software updates zo snel mogelijk te installeren. Op het moment van schrijven is er geen workaround beschikbaar.

Detailinfo

In totaal heeft SonicWall acht kwetsbaarheden verholpen met de software update. De kwetsbaarheden hebben betrekking op de apparaten uit de SMA 100 serie, waaronder de SMA 200, 210, 400, 410 en 500v producten.

De kwetsbaarheden CVE-2021-20045 en CVE-2021-20038 hebben respectievelijk een CVSS-score van 9,8 en 9,4. De overige kwetsbaarheden hebben een CVSS-score variërend van 6,3 tot 8,8. De CVSS schaal loopt van 0 t/m 10. Een score van 9,8 of hoger is zeldzaam en kent doorgaans een grote kans op uitbuiting met grote impact.

De SonicWall Security Advisory geeft een overzicht van de betreffende producten en versies. Het advies is om na te gaan of u deze producten gebruikt en de beschikbare updates te installeren.

De Security Advisory kunt u hier vinden.

Aanmelden

Wilt u tijdig geïnformeerd worden? Schrijf u dan in voor onze technische updates

Wilt u de kritieke kwetsbaarheden voortaan ook per e-mail ontvangen? Abonneer u dan op de nieuwbrief.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Close Menu