Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Cyberveilig Nederland publiceert Whitepaper Data-exfiltratie met Politie, OM en NCSC

Door 23 januari 2023 Blog
Tesorion Vulnerability Explorer powered by EPSS – Blog2

Maandag 23 januari heeft Cyberveilig Nederland de whitepaper data-exfiltratie gepubliceerd. Doel van deze paper is het krijgen van inzicht in data-exfiltratie in relatie tot ransomware. Daarnaast geeft de whitepaper handvatten voor het het creëren van bewustwording en het bieden van een handelingsperpectief.

Vanuit het Tesorion CERT (T-CERT) is een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze paper. Het T-CERT ziet dagelijks wat de impact is wanneer bij een ransomware-aanval data wordt gestolen, naast de schade die de aanval zelf aanricht.

Lodi Hensen, manager Incident Response & Threat Intelligence bij Tesorion: “Het delen van informatie tussen private organisaties en overheidsinstanties zorgt ervoor dat organisaties zich beter kunnen beschermen tegen dit soort aanvallen. Door in deze whitepaper informatie over gebruikte tactieken, technieken en procedures (TTPs) te delen, aangevuld met informatie over de impact op getroffen organisaties wordt het bewustzijn verhoogd. Daarnaast worden handvatten geboden om de kans op data-exfiltratie te verkleinen.”

Lees hier het persbericht
Download hier de paper

Bent u zelf slachtoffer van een cyberaanval? Neem direct (24/7) contact op met het T-CERT door te bellen naar met ons hotlinenummer: 088-2747800.

U kunt ook proactief contact opnemen, als u bijvoorbeeld interesse heeft in het laten uitvoeren van een Compromise Assessment. Hier wordt door de T-CERT experts een proactief onderzoek uitgevoerd naar sporen van actieve of historische hacking activiteiten in uw IT-infrastructuur.

Close Menu