Weet jij wat er buiten je zicht gebeurt?

Met Tesorion Digital Risk Protection word je automatisch gewaarschuwd als er zich activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Kortom: zou je het willen weten?

Tesorion Digital Risk Protection in de praktijk

Aanvalsindicaties

Staat jouw organisatie plots in de “digitale spotlight”? Wordt er op hackerfora gepraat over “digitale open-deuren” die ook bij jouw organisatie van toepassing zijn? Mogelijk dat zich hier activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor jouw bedrijf. Daarom zoeken wij naar aanwijzingen om dergelijke indicaties in een vroegtijdig stadium te kunnen melden.

Datalekken

Zijn er onbedoeld gevoelige (inlog)gegevens van jouw organisatie openbaar geworden? Zou het fijn zijn als dergelijke lekkage vroegtijdig geïdentificeerd kan worden? Op die manier kan je bijvoorbeeld proactief wachtwoorden opnieuw instellen of je klanten en ketenpartners informeren.

Phishing

Proberen cybercriminelen gegevens bij je werknemers of klanten te ontfutselen? De registratie van domeinnamen met gelijkenissen aan jouw bedrijfsnaam kan een signaal zijn van een aanstaande phishing-aanval. Door dit continue te monitoren wapen je jezelf proactief tegen deze aanvalsvormen.

Merkbeveiliging

Proberen anderen jouw merknaam online na te bootsen of te misbruiken? Door bijvoorbeeld sociale media te monitoren, kun je bij misbruik snel schakelen en fraude wellicht voor zijn.

Blootgestelde systemen

Weet jij welke (kwetsbare) systemen je (wellicht onbewust) hebt blootgesteld aan het internet? Cybercriminelen zijn continu op zoek naar dergelijke blootstellingen, om zo een gemakkelijke manier te vinden om binnen te dringen. Tesorion monitort continu de blootgestelde systemen op “open deuren”, zodat we voorkomen dat je hiervan slachtoffer wordt.

Digitale VIP-beveiliging

Doen cybercriminelen zich regelmatig voor als directieleden en andere bestuurders van jouw organisatie? Detectie van bijvoorbeeld imitatieprofielen op sociale media kunnen ondersteunen bij het tijdig detecteren van aankomend misbruik.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Beveiliging is een continu proces

Het is van belang om continu te focussen op preventie, detectie en response. DRP voegt hier “voorspellen” aan toe waardoor je nog eerder kunt ingrijpen of zelfs een incident kan voorkomen.

Risicobeoordeling

De consultants van Tesorion helpen je om DRP in te richten voor jouw organisatie. Samen wordt bepaald welke zorgen je hebt en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen jij je wilt beschermen.

Beperken van risico’s

De informatie die DRP levert kan ingezet worden om beveiligingsmaatregelen veel nauwkeuriger te bepalen en in te zetten. Hiermee kan ook getoetst worden of het beveiligingsbeleid wel focus heeft op de meest belangrijke zaken. Zo worden risico’s beperkt.

Heldere rapportage

Onze experts brengen continu advies uit over gevonden dreigingen en bepalen wat de juiste aanpak is om de dreiging (voor zover mogelijk) weg te nemen. Zo kan bijvoorbeeld via partners getracht worden om informatie te laten verwijderen, denk hierbij aan een imitatie domeinnaam.

Hoe zetten wij DRP effectief in?

Het Tesorion DRP platform monitort continu duizenden bronnen op het clear, deep en darkweb op verwijzingen naar jouw unieke digitale voetafdruk. Hierdoor detecteert Tesorion bedreigingen die zich buiten het zicht van jouw organisatie manifesteren. Voorbeelden van deze bedreigingen zijn; pogingen tot nabootsing van je identiteit, het lekken van bedrijfs- en/of inloggegevens of vermeldingen over jouw bedrijf op hackerfora.

Samen met jou wordt bepaald welke zorgen je hebt en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen jij je organisatie wilt beschermen.

Onze klanten

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

BlogCERTSOCTesorion Immunity
28 januari 2021

Keuzehulp voor cybersecuritymaatregelen – deel 1

Het maken van keuzes is voor veel mensen een moment van stress. Variërend van wat ga ik eten, wat trek ik vandaag aan en hoe houd ik grip op mijn…
BlogCERT
23 januari 2021

Analyse van de ransomware Judge

Ransomware blijft voor zowel bedrijven als consumenten nog altijd een van de grootste cyberdreigingen. Ook al zijn er in ransomware-land al vele grote namen bekend, er duiken nog altijd regelmatig…
BlogCERTDigital Risk Protection
17 december 2020

Wie heeft mijn inloggegevens?

Weet jij wie in het bezit is van JOUW inloggegevens? Diefstal van vertrouwelijke gegevens door hackers is aan de orde van de dag. Maar wat kunnen zij hiermee en wat…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion cybersecurity whitepaper