Weet jij wat er buiten je zicht gebeurt?

Met Tesorion Digital Risk Protection word je automatisch gewaarschuwd als er zich activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Kortom: zou je het willen weten?

Download de whitepaper

Bescherm  jouw organisatie en zet de cybercrimineel schaakmat.

Ken je aanvaller en weet welke methoden er worden gebruikt.

Met Tesorion Digital Risk Protection (DRP) zien wij potentiële bedreigingen. We krijgen de cybercriminelen in het vizier die het specifiek op jouw organisatie hebben voorzien. Met onze oplossing krijg je inzicht in zichtbare en niet zichtbare gemeenschappen die zich online manifesteren. Bovendien detecteren wij activiteiten die duiden op aanstaande aanvalscampagnes.

Tesorion Digital Risk Protection in de praktijk

Aanvalsindicaties

Staat jouw organisatie plots in de “digitale spotlight”? Wordt er op hackerfora gepraat over “digitale open-deuren” die ook bij jouw organisatie van toepassing zijn? Mogelijk dat zich hier activiteiten ontplooien die een bedreiging zijn of kunnen zijn voor jouw bedrijf. Daarom zoeken wij naar aanwijzingen om dergelijke indicaties in een vroegtijdig stadium te kunnen melden.

Datalekken

Zijn er onbedoeld gevoelige (inlog)gegevens van jouw organisatie openbaar geworden? Zou het fijn zijn als dergelijke lekkage vroegtijdig geïdentificeerd kan worden? Op die manier kan je bijvoorbeeld proactief wachtwoorden opnieuw instellen of je klanten en ketenpartners informeren.

Phishing

Proberen cybercriminelen gegevens bij je werknemers of klanten te ontfutselen? De registratie van domeinnamen met gelijkenissen aan jouw bedrijfsnaam kan een signaal zijn van een aanstaande phishing-aanval. Door dit continue te monitoren wapen je jezelf proactief tegen deze aanvalsvormen.

Merkbeveiliging

Proberen anderen jouw merknaam online na te bootsen of te misbruiken? Door bijvoorbeeld sociale media te monitoren, kun je bij misbruik snel schakelen en fraude wellicht voor zijn.

Blootgestelde systemen

Weet jij welke (kwetsbare) systemen je (wellicht onbewust) hebt blootgesteld aan het internet? Cybercriminelen zijn continu op zoek naar dergelijke blootstellingen, om zo een gemakkelijke manier te vinden om binnen te dringen. Tesorion monitort continu de blootgestelde systemen op “open deuren”. Zo voorkomen we dat je hiervan slachtoffer wordt.

VIP-beveiliging

Digitale VIP-beveiliging

Doen cybercriminelen zich regelmatig voor als directieleden en andere bestuurders van jouw organisatie? Detectie van bijvoorbeeld imitatieprofielen op sociale media kunnen ondersteunen bij het tijdig detecteren van aankomend misbruik.

Waarom kiezen voor Tesorion?

Beveiliging is een continu proces

Het is van belang om continu te focussen op preventie, detectie en response. DRP voegt hier “voorspellen” aan toe. Daardoor kan je nog eerder ingrijpen of zelfs een incident voorkomen.

risicobeoordeling

Risicobeoordeling

De consultants van Tesorion helpen je om DRP in te richten voor jouw organisatie. Samen wordt bepaald welke zorgen je hebt en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen jij je wilt beschermen.

risicobeperking

Beperken van risico’s

De informatie die DRP levert kan ingezet worden om beveiligingsmaatregelen veel nauwkeuriger te bepalen en in te zetten. Hiermee kan ook getoetst worden of het beveiligingsbeleid wel focus heeft op de meest belangrijke zaken. Zo worden risico’s beperkt.

heldere rapportage

Heldere rapportage

Onze experts brengen continu advies uit over gevonden dreigingen en bepalen wat de juiste aanpak is om de dreiging (voor zover mogelijk) weg te nemen. Zo kan bijvoorbeeld via partners getracht worden om informatie te laten verwijderen, denk hierbij aan een imitatie domeinnaam.

Hoe zetten wij DRP effectief in?

Het Tesorion DRP platform monitort continu duizenden bronnen op het clear, deep en darkweb op verwijzingen naar jouw unieke digitale voetafdruk. Hierdoor detecteert Tesorion bedreigingen die zich buiten het zicht van jouw organisatie manifesteren. Voorbeelden van deze bedreigingen zijn; pogingen tot nabootsing van je identiteit, het lekken van bedrijfs- en/of inloggegevens of vermeldingen over jouw bedrijf op hackerfora.

Samen met jou wordt bepaald welke zorgen je hebt en wat het meest realistische, maar onwenselijke risico is waar tegen jij je organisatie wilt beschermen.

Wij bieden bescherming aan

Publicaties

Bekijk hier het laatste relevante nieuws, podcasts en blogs van onze experts over dit onderwerp.

Kwetsbaarheid
24 november 2021

WakeUp Wednesday

Welkom bij #WakeUpWednesday. We willen zoveel mogelijk mensen wakker schudden en bewust maken van eventuele risico's op het gebied van cybersecurity. Ons doel is om Nederland digitaal veilig en weerbaar maken.…
Echange november vulnerabilitiesCERTSOCKwetsbaarheid
23 november 2021

Proof of Concept beschikbaar voor nieuwe Exchange Kwetsbaarheden

Proof of Concept Code Beschikbaar voor nieuwe Microsoft Exchange Kwetsbaarheden
CERTSOCKwetsbaarheid
11 november 2021

Palo Alto Networks GlobalProtect kwetsbaarheid

Apache HTTP server kwetsbaarheden
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper