ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Tesorion kiest Qualys als partner voor optimale klantbeleving omtrent vulnerability management

Door 13 maart 2023 Nieuws
Samenwerking-Qualys-Tesorion

Leusden – Tesorion, de grootste 100 procent Nederlandse zelfstandige cybersecuritydienstverlener, kiest voor de cloudgebaseerde IT-, security- en compliance-oplossingen van Qualys. Het doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van Vulnerability Management, een belangrijk onderdeel in het cybersecuritybeleid van veel organisaties. Het platform van Qualys vorm daarbij de technologische basis voor de dienstverlening van Tesorion.

Vulnerability management

Een belangrijke aanvalsvector voor cybercriminelen is het misbruiken van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur. Dagelijks worden honderden nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en brengen leveranciers regelmatig patches uit om belangrijke kwetsbaarheden te verhelpen. Niet elke kwetsbaarheid vormt echter hetzelfde risico voor een organisatie.

Het cloudplatform van Qualys geeft organisaties inzicht in de vraag welke apparaten op het netwerk zitten en welke softwareversie dit apparaat aanstuurt. Het platform is zo ingericht dat snel en eenvoudig grote hoeveelheden apparaten kunnen worden geïnventariseerd en verrijkt met business context. Wanneer een belangrijke kwetsbaarheid wordt gepubliceerd, biedt deze informatie aanknopingspunten om vanuit het Security Operations Center (SOC) extra waakzaam te zijn op pogingen tot uitbuiting van deze kwetsbaarheid. Tegelijkertijd brengen de securityspecialisten het risico in kaart en helpen met de aanpak om het risico te mitigeren.

Robbin Begeer, portfoliomanager bij Tesorion: “Infrastructuren worden steeds groter en complexer. Daarom helpt Tesorion haar klanten niet alleen met het inzichtelijk maken van alle apparaten en kwetsbaarheden. Wij helpen ook met het bepalen van de juiste prioriteiten, door kwetsbaarheden vanuit een risico gedreven aanpak te benaderen. Qualys heeft krachtige innovatieve oplossingen ontwikkeld waarmee dit proces naadloos wordt ondersteund.”

Close Menu