ClickySkip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800

Voorkom dat cybercriminelen de logistieke processen verstoren

Vergroot uw cyberveiligheid

De logistieke sector is volop aan het automatiseren en digitaliseren. Cybercriminelen proberen daar handig gebruik van te maken. Dat is duidelijk te zien aan het aantal logistieke dienstverleners, distributiecentra, rederijen en havens dat slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Ruim 40% van de bedrijven in de transport en logistiek heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking. Hoe groot is de cyberweerbaarheid van uw organisatie?

De cyberrisico’s van digitalisering en automatisering

Dankzij data-uitwisseling tussen boordcomputers, fleetmanagementsoftware, ERP-systemen en logistieke software creëren logistieke bedrijven steeds meer inzicht en overzicht. Zo kunnen bijvoorbeeld de gereden routes en de beladingsgraad worden geoptimaliseerd. Daarnaast maken rapportages en dashboards uw bedrijfsprocessen en financiële stromen inzichtelijk, met een efficiëntere bedrijfsvoering tot gevolg. Koppelingen met systemen van derden, zoals douanesystemen, zorgen er ook voor dat er veel data worden uitgewisseld, vaak op basis van geautomatiseerde processen. Het staat vast dat u niet zonder informatietechnologie kan. Van de connectiviteit tussen de diverse systemen binnen uw bedrijf tot de connectie met de systemen van derden. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijfsgevoelige informatie niet bij derden terecht komt? En wat zou er gebeuren als deze data wél in handen van cybercriminelen vallen?

Ruim 40% van de bedrijven in de logistieke sector heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Tesorion cybersecurity whitepaper

De aantrekkingskracht van uw systemen en data

Het is belangrijk dat u zich realiseert hoe interessant uw bedrijfsdata voor cybercriminelen zijn. Het beveiligen van deze data is daarom van groot belang. Immers, het wijzigen van het afleveradres van uw transport maakt diefstal relatief eenvoudig. Ook toegang tot bijvoorbeeld laad- en losdata, geplande douane-inspecties en inklaringsgegevens kan voor criminelen zeer aantrekkelijk zijn.

Vraag ook uw toeleveranciers en afnemers naar hun cybersecuritymaatregelen

Word veilig en weerbaar op het gebied van cybersecurity

De kans is groot dat u vroeg of laat te maken krijgt met een cyberincident. Dat betekent dat u, zodra u gaat digitaliseren en uw informatie digitaal beschikbaar wordt, verder moet kijken dan de technische implementatie. Waar staan uw data? Wie heeft er toegang tot uw data? En wat is de impact als derden bij die data kunnen? Door een steeds verdere ketenintegratie is het bovendien belangrijk om te weten hoe uw ketenpartners de beveiliging van informatie waarborgen. Een verstoring bij een schakel in de keten kan immers ook grote gevolgen voor uw operatie hebben. Daarnaast neemt het aantal wetten, regels en procedures binnen de sector toe. Regels betreffende rij- en rusttijden, maar ook de Brexit en corona zorgen voor een complex operationeel speelveld. Van de ISO 27001 certificering tot de aangescherpte AVG, waardoor u zorgvuldig moet omgaan met privacygevoelige informatie. Het vraagt nogal wat van uw organisatie. Maar u hoeft het niet alleen te doen. 

Waar kunnen wij u bij helpen?

Awareness

Een cyberweerbare organisatie begint bij het trainen van uw medewerkers. Hen bewust maken van de risico’s is cruciaal voor een goed securitybeleid. Daarnaast kunt u door middel van assessments en pentesten inzicht krijgen in hoe u er als organisatie voor staat. Ook geven we adviezen hoe u een cyberincident voor kunt zijn.

Detect & response

Transport en logistiek staan nooit stil. Helaas geldt dat ook voor de meeste cybercriminelen. Goede cybersecurity gaat 24/7 door, 365 dagen per jaar. Met onze geautomatiseerde detect & response oplossingen wordt er direct ingegrepen als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd. Zo sluit u iedereen buiten die een mogelijke bedreiging voor uw data vormt.

Govern

Het verbeteren en optimaliseren van uw digitale beveiliging is een proces dat nooit stopt. Onze pragmatische experts adviseren u wat er gebeurt in uw netwerk, wat de impact is die daarbij hoort en hoe u zich tegen cyberrisico’s en aanvallen kunt wapenen.

Close Menu