Skip to main content
Nu hulp nodig bij een cyberincident?
Bel 24/7: 088-2747800
logistics

Cyberveiligheid binnen transport en logistiek

De logistieke sector is continu in beweging. Letterlijk en figuurlijk, want stilstaan is geen optie. Dat geldt helaas ook voor cybercriminelen. Wat zijn de grootste uitdagingen en hoe zien de belangrijkste cybersecuritytrends eruit?

Lees de whitepaper

Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat

Risicofactoren binnen uw sector

U wilt uw goederen van A naar B brengen, binnen het afgesproken tijdslot en tegen het juiste tarief, want de concurrentie is hoog. Grote kans dat u mede daarom al grote slagen heeft gemaakt op het gebied van digitalisering en automatisering. Deze nieuwe technieken brengen naast kansen echter ook risico’s met zich mee, temeer omdat er binnen transport en logistiek een grote ketenafhankelijkheid is. Een verstoring bij een schakel in de keten heeft vaak grote gevolgen voor de rest van de keten. Wat betekent het voor u als een plannings- of voorraadsysteem wordt platgelegd door malware? Wat als u een uur niet operationeel bent, of misschien een hele dag? Daarnaast wilt u voorkomen dat de veiligheid van uw chauffeurs en van de lading in het geding komt. De fysieke beveiliging van uw grootste bedrijfseigendommen heeft u daarom op orde. Maar hoe staat het met uw digitale veiligheid?

De impact van een cyberaanval

De grootste bedreiging voor uw bedrijfscontinuïteit

Uit onderzoek blijkt dat cybercriminaliteit de grootste bedreiging is voor de bedrijfscontinuïteit. Toch is de kans groot dat u zich niet genoeg bewust bent van het gevaar van een cyberaanval. De laatste twee jaar zijn cyberaanvallen zowel in aantal als in complexiteit enorm toegenomen. Het is vaak genoeg gebleken dat als een DC stil wordt gelegd, alle schakels in de verdere distributieketen daar pijn van hebben. Van supermarkten die niet bevoorraad worden tot vertraging bij bouw- en infraprojecten. Een groot deel van de geslaagde aanvallen draait om ransomware of gijzelsoftware. Hierbij gijzelen cybercriminelen data of de IT-systemen van uw organisatie. Eerst extraheren ze deze data, en daarna blokkeren ze de toegang met behulp van encryptie. Net zolang tot de gevraagde som losgeld is betaald. Door de ketenintegratie en hoge ketenafhankelijkheid staat u met iedereen in contact, via systemen die aan elkaar hangen. En alles wat aan internet hangt, is kwetsbaar.

Transport en logistiek: ook digitaal volop in beweging

Big data

De branche is aan het digitaliseren en automatiseren. Bovendien zorgen samenwerkingen tussen verlader en logistiek dienstverlener dat er meer data beschikbaar komt. Met koppelingen worden optimalisatieslagen gemaakt. Kortom big data is ook voor cybercriminelen big business. Zorg dat u de cybersecurity basis op orde hebt.

Toename cloud platformen

Het gebruik van cloudoplossingen neemt snel toe. Juist de wens om snel te kunnen inspelen op veranderingen, stimuleren het gebruik van deze oplossingen. U blijft als organisatie zelf verantwoordelijk voor de data in de cloud. Ook het uitwisselen van data via online platformen kan voor risico’s zorgen. Test de afspraken regelmatig.

database icoon

Veilig data delen

Beschikbaarheid van data is cruciaal. Zo zijn temperatuurgegevens in de laadruimte tijdens transport, data over rij- en rusttijden, aflever- of routeinformatie overal toegankelijk. E-mail en apps spelen daarbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld voor snelle datadeling tussen chauffeur, opslaglocatie, planner en eindklant. Zorg voor beleid en bewustzijn.

Vergroot uw cyberveiligheid

Gelukkig kunt u het heft in eigen hand nemen. Want er zijn genoeg mogelijkheden om het risico op een cyberaanval te minimaliseren. Cybersecurity vraagt om dezelfde aandacht als digitalisering binnen uw sector. Wij kunnen u daar stapsgewijs bij helpen.

Awareness

Voorkomen is beter dan genezen. Dat begint bij cyberbewustzijn. Het trainen van uw medewerkers en hen bewust maken van de risico’s is cruciaal voor een gedegen securitybeleid. Daarnaast krijgt u door middel van assessments inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat. Ook geven we adviezen hoe u een cyberincident voor kunt zijn.

Detect & response

Transport en logistiek staan nooit stil, net als de meeste cybercriminelen. Dat betekent dat goede cybersecurity 24/7 doorgaat, 365 dagen per jaar. Met onze oplossingen worden verdachte activiteiten en diverse dreigingen geautomatiseerd gedetecteerd. Zo laat u niemand toe die een mogelijke bedreiging voor uw data vormt.

database icoon

Govern

Het continu verbeteren en optimaliseren van uw digitale beveiliging gaat verder dan de dagelijkse operatie. Onze pragmatische experts adviseren u ook over wat er gebeurt in uw netwerk, wat de impact is die daarbij hoort en hoe u zich hier tegen wapent.

Waar kunnen wij
u bij helpen?

Wilt u de cybersecurity binnen uw transport
of logistieke organisatie vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Branchepaper

Digitale transformatie

Door corona leerde Nederland dat transport en logistiek essentieel zijn. IT is daarbij onmisbaar om de processen te stroomlijnen. Lees verder.

Download de branchepaper

Branchepaper

Cybersecuritytrends

Recent leerde Nederland dat als de logistieke sector getroffen wordt door een cyberincident schappen leeg blijven. Lees verder.

Download de branchepaper

Themapaper

Datalekken

De afgelopen periode bleek regelmatig dat een datalek de beste kan overkomen. Toch wilt u dit liever voorkomen. Hoe?

Download de themapaper

Aan welke oplossingen moet u dan denken?

Maak hybride werken veilig

Maak hybride werken veilig

We werken overal waar we willen. Daarom wilt u direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten zijn geïnfecteerd of vreemd gedrag vertonen. Maak het voor uw medewerkers zo makkelijk mogelijk en biedt eenvoudige tools om bestanden te delen en voorkom daarmee schaduw-IT.

Meer informatie
Neem kwetsbaarheden weg

Neem kwetsbaarheden weg

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie
Security Awareness

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Wilt u ook de cybersecurity basis op orde hebben? Bekijk onze zeven aanbevelingen.

Daarom Tesorion als cybersecuritypartner
voor de sector transport en logistiek

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Beschikbaar

Uw organisatie is altijd onderweg naar de klant. Wij zijn 24/7 onderweg om uw transport- en logistieke proces veilig te houden.

Veilig

Tesorion is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Onze cybersecurity experts begrijpen de sector en willen optimaal samenwerken.

Betrouwbaar

Betrouwbare logistieke gegevens zijn essentieel voor de dienstverlening. Net als dat wij intensief samenwerken voor het beste resultaat en relatie.

Transparant

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Dankzij een helder dashboard krijgt u inzicht in wat er is gebeurd en hoe te verbeteren.

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten inzicht, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan

Close Menu