logistics

Waar begint de cybersecurity reis

Cyberaanvallen worden steeds complexer. Bovendien hebben ze grote impact op het bedrijfsleven en de maatschappij. Dit vraagt om een pragmatische aanpak waarmee de cyberweerbaarheid wordt vergroot.

Lees de whitepaper

Houd cybercriminelen buiten de deur

Cyberincidenten beïnvloeden de hele keten

Binnen deze branche is er een grote ketenafhankelijkheid. Een verstoring bij een schakel in die keten heeft vaak grote gevolgen voor de rest van de keten. Wordt bijvoorbeeld een productielijn of een voorraadsysteem getroffen door malware, dan zorgt dat voor problemen in de distributie.

U wilt ook voorkomen dat door een datalek vertrouwelijke informatie op straat ligt. Veiligheid staat voorop als het gaat om de veiligheid van de chauffeur en van de lading. Hoe staat het echter met de digitale veiligheid?

Transport en logistiek: ook digitaal volop in beweging

Big data

De branche is aan het digitaliseren en automatiseren. Bovendien zorgen samenwerkingen tussen verlader en logistiek dienstverlener dat er meer data beschikbaar komt. Met koppelingen worden optimalisatieslagen gemaakt. Kortom big data is ook voor cybercriminelen big business. Zorg dat u de cybersecurity basis op orde hebt.

Toename cloud platformen

Het gebruik van cloudoplossingen neemt snel toe. Juist de wens om snel te kunnen inspelen op veranderingen, stimuleren het gebruik van deze oplossingen. U blijft als organisatie zelf verantwoordelijk voor de data die u in de cloud zet. Ook het uitwisselen van data via online platformen kan voor risico’s zorgen. Test de gemaakte afspraken regelmatig.

database icoon

Veilig data delen

Beschikbaarheid van data is cruciaal. Zo zijn temperatuurgegevens in de laadruimte tijdens transport, data over rij- en rusttijden, aflever- of routeinformatie overal toegankelijk. E-mail en apps spelen daarbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld voor snelle datadeling tussen chauffeur, opslaglocatie, planner en eindklant. Zorg voor beleid en bewustzijn.

Hulp nodig bij
het uitzoeken?

Wilt u de cybersecurity binnen uw transport
of logistieke organisatie vergroten?
Weet u alleen niet waar dan
nu te beginnen?

Tesorion gebruikt uw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie en mogelijk telefonisch contact. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Branchepaper

Digitale transformatie

Door corona leerde Nederland dat transport en logistiek essentieel zijn. IT is daarbij onmisbaar om de processen te stroomlijnen. Lees erover in de whitepaper.

Download de branchepaper

Branchepaper

Cybersecuritytrends

Recent leerde Nederland dat als de logistieke sector getroffen wordt door een cyberincident schappen leeg blijven. Lees erover in de whitepaper.

Download de branchepaper

Themapaper

Datalekken

De afgelopen periode bleek regelmatig dat een datalek de beste kan overkomen. Toch wilt u dit liever voorkomen. Hoe? Lees erover in de themapaper.

Download de themapaper

Aan welke oplossingen moet u dan denken?

Beveilig e-mail en apparaten

We werken overal waar we willen. Daarom wilt u direct kunnen ingrijpen wanneer apparaten vreemd gedrag vertonen of en zeker wanneer deze zijn geïnfecteerd. U wilt gebruikers eenvoudige tools bieden om bestanden te delen om schaduw-IT te voorkomen.

Meer informatie

Houd uw software up-to-date

In veel software blijken kwetsbaarheden te zitten die vroeg of laat door cybercriminelen gebruikt worden om toegang te krijgen tot uw systemen en/of data. Zodra er een update of patch beschikbaar komt wilt u deze zo snel mogelijk installeren om mogelijk misbruik voor te zijn.

Meer informatie

Security Awareness

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die adaptief zijn en die aansluiten bij de doelgroep vergroot u het cyberbewustzijn, denk aan ‘Netflix-achtige’ films of juist korte en bondige video’s. Zo leert u bijvoorbeeld wat de cybercrimineel drijft.

Meer informatie

Wilt u ook de cybersecurity basis op orde hebben? Bekijk onze zeven aanbevelingen.

Daarom Tesorion als cybersecuritypartner
voor de transport- en logistieksector

beschikbaarheid en doorlopend scannen

Beschikbaar

Uw organisatie is altijd onderweg naar de klant. Wij zijn 24/7 onderweg om uw transport- en logistieke proces veilig te houden.

Veilig

Tesorion is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Onze cybersecurity experts begrijpen de sector en willen optimaal samenwerken.

Betrouwbaar

Betrouwbare logistieke gegevens zijn essentieel voor de dienstverlening. Net als dat wij intensief samenwerken voor het beste resultaat en relatie.

Transparant

Meten is weten en met inzichten kunt u sturen. Dankzij een helder dashboard krijgt u inzicht in wat er is gebeurd en hoe te verbeteren.

Heeft u het allemaal al goed geregeld?

Binnen 5 minuten kan u dit inzicht al hebben, een incident kost meer tijd.

Doe ons gratis assessment

Wij bieden bescherming aan