Cloud

CloudAlles is tegenwoordig cloud. Cloud is een containerbegrip. Wij splitsen het begrip cloud voor de duidelijkheid in drie onderdelen op: infrastructuurdiensten (IaaS), platformdiensten (PaaS) en softwarediensten (SaaS). Deze verdeling is belangrijk, omdat deze van invloed is op de verantwoordelijkheden voor het beheer en daarmee ook voor de cybersecurity.

Als organisatie heb je je handen vol aan het inrichten van je IT-omgeving. Daarbij wordt er gevraagd om onder andere keuzes te maken op het gebied van servers, desktops, applicaties en randapparatuur. Je kan er daarbij voor kiezen om alles in eigen beheer te houden of om een deel uit te besteden of om zelfs alles uit te besteden en alleen diensten af te nemen.
Elk van deze scenario’s betekent ook een overweging op het gebied van cybersecurity. Wie is er verantwoordelijk en voor welk onderdeel?

Door het verplaatsen van infrastructuur naar een cloud-provider of een managed services provider hou je de verantwoordelijkheid om de beveiliging goed te (laten) regelen. Indien je IaaS afneemt, geef je daarmee de verantwoordelijkheid voor de fysieke infrastructuur uit handen, maar moet je nog steeds maatregelen treffen tegen hackers en malware. Maak je gebruik van SaaS, dan wil je nog steeds weten wanneer er onnodig veel data wordt onttrokken of ingelogd wordt door een prins uit Nigeria.

Zicht op data

Door de komst van regelgeving als de AVG/GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is het nog belangrijker geworden dat je altijd zicht houdt op jouw data en deze goed weet te beheren en beveiligen. Het is belangrijk dat je de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van jouw data goed regelt en controleert. Je blijft tenslotte altijd verantwoordelijk als er een datalek optreedt, niet de cloud-provider.

Waar je data ook staat, Tesorion kan je helpen met het bewaken en het beschermen ervan. Afhankelijk van het gekozen cloud-model halen we beveiligingsinformatie op van je servers of applicaties en combineren we deze met de beveiligingsinformatie die de cloud-provider zelf beschikbaar stelt. Zo bewaken we al je assets, ongeacht de locatie.

Je blijft tenslotte altijd verantwoordelijk als er een datalek optreedt, niet de cloud-provider.

Onze dienstverlening

Dankzij het Tesorion SOC worden kennis over kwetsbaarheden en dreiging in cybersecurity gebruikt om de juiste beslissingen te nemen voor jouw organisatie. Wil je weten waar de risico’s zich op dit moment bevinden? Overweeg dan Vulnerability Scanning & Management.

Belangrijkste thema's

In de huidige digitale wereld worden steeds meer apparaten, machines én gebruikers met elkaar verbonden. Hierdoor neemt de hoeveelheid en uitwisseling van data iedere dag toe. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden maar vraagt ook om een integrale aanpak van cybersecurity.

Tesorion biedt voor al deze omstandigheden een oplossing.

Cloud

Cloud

Industrie

Industrie

IoT

IoT

Mobiel

Mobiel

Kantoor

Kantoor