Kennissessie Threat Intelligence

By 14 mei 2019 september 21st, 2020 Nieuws
Sharing is caring

Op 23 mei organiseert Tesorion in samenwerking met ISSA een kennissessie over Threat Intelligence.

Threat Intelligence wordt vaak geassocieerd met lijsten IP’s en hostnamen die door malware worden gebruikt, of met blogberichten over geavanceerde cyberaanvallen vanuit nationale staten. Hoewel beide associaties absoluut correct zijn krijgt de koppeling met de bedrijfscontext vaak veel minder aandacht.

De eerste lezing bestaat uit twee delen. De eerste helft bevat een introductie over Threat Intelligence. In dit deel bespreken we het belang van het overwegen van de toepassing van Threat Intelligence binnen de specifieke bedrijfscontext. De tweede helft richt zich op telemetrie als middel om Threat Intelligence te verrijken en aan te passen aan specifieke netwerken, regio’s of sectoren. We laten zien hoe het verzamelen van waardevolle telemetrie over een groot gebruikersbestand mogelijk is zonder inbreuk te maken op de privacy van gebruikers.

In de tweede sessie bespreken we hoe u Threat Intelligence kunt gebruiken om moderne bedreigingen te bestrijden. Het Magecart campagneonderzoek zal tijdens de presentatie als een case study worden gebruikt. Aan de hand van Hive Framework laten we zien hoe u dit als TIP (Threat Intelligence Platform) kunt gebruiken.

Na het bijwonen van deze sessie weet u wat Threat Intelligence is en wat de mogelijkheden zijn om in uw eigen organisatie te implementeren.

  • Datum: 23 Mei 2019
  • Tijd: 17:00 tot 21:30
  • Locatie: Hoofdkantoor Tesorion Leusden
  • Inclusief klein diner, koffie, thee en frisdrank

Schrijf u hier in voor deze sessie.