Tesorion Immunity
voor de zorg

Iedereen krijgt met de zorg te maken,
dat is ideaal voor de cybercrimineel

Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met de zorg. Een bezoek aan de huisarts of de fysiotherapeut, het bezoeken van een familielid of een bekende in een bejaarden- of verzorgingstehuis. Dat betekent ook dat verschillende bezoekers het WiFi-gastennetwerk gebruiken, naast de apparaten van medewerkers en organisatie.

Lees in de branchepaper hoe je cybercriminaliteit binnen de zorg kan terugdringen.

Continue focus op uitstekende zorg

Cybersecurity is ook in de zorg een actueel thema. Zo lezen we regelmatig dat zorginstellingen te maken hadden met een datalek, informatiediefstal en malware, zoals gijzelsoftware. Daar komt bij dat we enerzijds met snel veranderende technologie, wet- en regelgeving te maken hebben. En aan de andere kant nieuwe dreigingsvormen zien die elkaar snel opvolgen. Ook cybercriminelen zijn constant in beweging en ontwikkelen nieuwe methoden. Vervolgens worden de informatiebeveiligingseisen steeds zwaarder.

Is NEN 7510 een hoofdpijn-dossier?

Het implementeren van de wet- en regelgeving kan een hoofdpijn-dossier worden. Zeker wanneer dit gepaard gaat met een verhoogde werkdruk – bijvoorbeeld tijdens COVID-19. Het is belangrijk om de beveiliging van data goed te waarborgen. Binnen de zorg geldt daarvoor de informatiebeveiligingsnorm NEN 7510:2017.

De ideale paracetamol is Tesorion T-CORE. Dit is een in de praktijk bewezen aanpak om aan deze certificering te voldoen.
Lees meer over T-CORE op onze zorgpagina »

Interpol ziet een toename van gijzelsoftware-aanvallen op ziekenhuizen.

Lees het volledige artikel op de website van Interpol.

Haal een krachtige combinatie in huis

Met Tesorion Immunity combineren wij toegangscontrole en netwerkbeveiliging. Onze filosofie is dat wij de bestaande netwerkapparatuur betrekken bij de beveiliging. Oftewel: wie mag er wel naar binnen en wat is dan acceptabel gedrag? Om dit in de gaten te kunnen houden en eventueel zelfs geautomatiseerd in te kunnen grijpen communiceert Tesorion Immunity met jouw netwerkapparatuur en hebben we een policy ingesteld die exact aansluit bij jullie behoeftes en situatie.

Daarmee past Tesorion Immunity zich aan op jouw netwerk, en niet andersom.

Dynamische IT-omgevingen

Zeker in de zorg zijn IT-omgevingen dynamisch. Tegelijkertijd zien een toegenomen dreiging van gerichte aanvallen met ransomware – ook wel gijzelsoftware genoemd. De continuïteit van de zorg is daarmee van wezenlijk belang. Je kan het niet veroorloven dat vitale systemen uitvallen. Of dat cliëntgegevens niet beschikbaar zijn of op straat komen te liggen. Als dat zou gebeuren, is dat een nachtmerrie.

Kunnen wij jou helpen?

Naast Tesorion Immunity bieden wij een breed palet aan oplossingen voor de zorg aan. Denk daarbij aan kennis, software en beproefde methodes.

Beveiligde SSL-verbindingen en firewalls zijn niet voldoende

Veel beveiligingsoplossingen vereisen speciale software op de werkstations. Dat is onwenselijk omdat dat een grote beheerlast oplevert. Bovendien mag je op veel medische apparaten helemaal geen software van derden installeren. Daarom kozen wij onder andere voor Tesorion Immunity omdat je dan je handen vrij hebt. Lees verder »

Gerrit ten Harmsen, ICT Adviseur Gelre Ziekenhuizen

Gerrit ten Harmsen

Meer regie en controle voor netwerkbeheerder

We vinden het vanzelfsprekend en van groot belang dat de medische data goed beveiligd is. Daarom hechten we veel waarde aan een oplossing waarbij verschillende groepen gebruikers verschillende rechten krijgen. Wij kozen voor Tesorion Immunity omdat het de gebruiker automatisch en ongemerkt naar het juiste dynamische netwerksegment stuurt. Precies wat we nodig hadden. Lees verder »

Charles Eringfeld, ICT-manager Maasziekenhuis Pantein

Charles Eringfeld Pantein

Krachtige beveiliging aan de poort én daarna

Tesorion Immunity

Netwerkbeveiliging kent vele vormen. De controle op welke apparaten er toegang hebben tot je netwerk is een eerste stap. Door deze controle te combineren met geautomatiseerde detectie van infecties en isolatie van het desbetreffende apparaat, ontstaat er een krachtige combinatie. Leer hoe Tesorion Immunity dit voor jouw zorg organisatie kan doen.