Het Tesorion SOC waakt 24/7 over je digitale kostbaarheden

Je hebt verschillende systemen met elkaar verbonden om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Daarnaast werken gebruikers op verschillende locaties en hebben zo toegang tot onder andere het kantoornetwerk en natuurlijk de cloud. Dat biedt vele mogelijkheden en kansen, het maakt immers niet meer uit waar je klanten, leveranciers, partners en medewerkers zich bevinden. Je kan overal met elkaar samenwerken en data uitwisselen. Dit is een fantastische ontwikkeling die ten tijde van COVID-19 de productiviteit van veel organisaties overeind heeft gehouden. De andere kant van de medaille is dat dit tot ongemerkte kwetsbaarheden kan lijden. De data die wordt gebruikt is een belangrijk goed voor je bedrijfsvoering. Hoe bescherm jij je digitale bedrijfsvoering?

Begin bij de basis

Criminele activiteiten zijn natuurlijk niet nieuw. In de fysieke wereld heb je boeven die bij je thuis inbreken. Daar hebben we al allerlei maatregelen tegen genomen, zoals gecertificeerde sloten, alarmsystemen, camera’s, hekken en waakhonden. Die moeten ervoor zorgen dat onze eigendommen niet door onbekenden worden meegenomen. In de digitale wereld kunnen we ons net zo wapenen tegen deze risico’s.

De eerste beveiligingsmaatregelen heb je waarschijnlijk al genomen. Denk hierbij aan een antivirusprogramma’s, firewall, toegangscontrole en automatische detectie en response. Hierdoor zijn de eerste stappen gezet om risico’s en aanvallen op systemen te herkennen en te mitigeren. De grote vraag daarbij: zijn deze oplossingen optimaal geconfigureerd? Weet je zeker dat een cybercrimineel niet kan toeslaan, of niet al binnen is? Als je bedenkt dat het doorgaans 164 dagen duurt voor een cybercrimineel wordt ontdekt zou het zomaar kunnen dat de cybercrimineel al binnen is. Bovendien is iedere aanval anders, heb je daar altijd zelf de juiste bestrijdingsmiddelen tegen?

Het duurt gemiddeld 162 dagen voor je ontdekt dat je bedrijf gehackt is.

Vergroot je weerbaarheid 24 uur per dag en 7 dagen per week

Het Tesorion Security Operations Center (SOC) staat daarom 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar. Onze cybersecurityspecialisten bewaken en monitoren continue je bedrijfsnetwerk, infrastructuur en applicaties. Aan de hand van verschillende gebeurtenissen kan Tesorion een cyberaanval tijdig detecteren en elimineren. Zo is de continuïteit van je bedrijfsvoering gewaarborgd.

Netwerk Security Monitoring

Door het plaatsen van sensoren op strategische plaatsen in het netwerk krijgen we inzicht in wat er speelt op je netwerk. Door te leren wat legitiem verkeer is kunnen we afwijkend netwerkverkeer detecteren.

Application Security Monitoring

Door het ontsluiten van logbronnen (bijv.: Active Directory, Office365, Firewalls) kunnen we data correleren en afwijkende situaties detecteren.

Vulnerability Management

Krijg inzicht in de kwetsbaarheden in je infrastructuur en zorg dat je aantoonbaar in controle bent. Kortom dicht de beveiligingslekken voor een ander ze misbruikt. Wij zorgen voor inzicht en een doeltreffende opvolging.

Publicaties

BlogSOC
28 september 2020

Phishing

Hoe gaat het SOC te werk bij het detecteren en mitigeren van phishing-aanvallen? We geven je een korte blik achter de schermen.
Puzzelen SOC - optie 1 BlogSOC
25 juni 2020

Puzzelen voor gevorderden

“Hoe zou jij je werk omschrijven?” vraag ik Elise. Lang hoeft ze niet na te denken: “Puzzelen voor gevorderden!” komt er al snel uit. “Eigenlijk ben ik de hele dag…
windows BlogSOC
16 maart 2020

CVE-2020-0796 : Vulnerability in Windows 10 en Windows Server (patch beschikbaar!)

CVE-2020-0796: Vulnerability in Windows 10 en Windows Server met potentieel grote impact (patch beschikbaar!) Samenvatting Microsoft heeft op 12 maart 2020 patch KB4551762 uitgebracht voor het verhelpen van CVE-2020-0796. Deze…
Bekijk alle publicaties

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion cybersecurity whitepaper