CERT

Getroffen door een cyberincident? CERT staat 24/7 ter beschikking

Toegang tot je bedrijfssystemen en -data is essentieel voor de bedrijfsvoering. Wat als deze systemen getroffen worden door een cyberincident? Wat als jouw bedrijfsdata ineens niet meer toegankelijk is? Hoe zorg je ervoor dat je snel weer operationeel bent; en nog belangrijker, hoe voorkom je herhaling?

Het Tesorion Computer Emergency Response Team (T-CERT) helpt jouw bedrijf weer veilig door te gaan na een security-incident. Zo kan je weer met vertrouwen ondernemen.

Beveiliging is nooit perfect, er blijft altijd een kans dat er iets misgaat. In die gevallen wil je terecht kunnen bij specialisten die niet alleen de oorzaak van het incident vaststellen, maar deze ook verhelpen en zorgen dat je veilig verder kan. Uiteraard worden er concrete aanbevelingen gedaan om herhaling te voorkomen en wordt er advies gegeven indien er andere sporen of dreigingen worden gevonden.

Risico’s in kaart brengen

Ook als er sprake is van het samenvoegen van twee bedrijven, bijvoorbeeld bij een overname, kan het zinvol zijn om voor de daadwerkelijke samenvoeging forensisch onderzoek te laten doen door T-CERT. Door vooraf een scan te doen van het netwerk krijg je inzage in de stand van zaken. Zo voorkom je dat je onbewust infecties meeneemt van het oude, naar het nieuwe netwerk.

Bij een incident is het belangrijk om zo snel mogelijk te acteren en de juiste acties te ondernemen. Daarmee voorkom je (ergere) schade en is de originele situatie weer vlug hersteld.

Cyberdreigingen zijn helaas niets nieuws meer. Maar een echt sluitende cyberaanpak is dat wel.

Tesorion cybersecurity whitepaper