Cybersecurity Beeld Nederland 2019

By 13 juni 2019 september 18th, 2020 Nieuws
cybersecurity beeld 2019
Sharing is caring

11 juni, is het Cyber Security Beeld Nederland (CSBN) gepubliceerd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

 

In het CSBN wordt onder meer gewaarschuwd voor ontwrichting van de Nederlandse maatschappij door cyberaanvallen uit het buitenland. Doordat de vergaande digitalisering zijn vele processen en systemen volledig afhankelijk van ICT. Dit maakt Nederland kwetsbaar voor spionage, verstoring en sabotage. Eén incident kan leiden tot een keten van incidenten en uiteindelijk uitval van bijvoorbeeld gas, water of elektra.

 

Ook ziet het CSBN dat cybercriminaliteit een steeds groter probleem is. Met name het gemak waarmee criminelen cyberaanvallen kunnen uitvoeren baart de NCTV zorgen.

 

Het vergroten van de weerbaarheid is dan ook belangrijk om de risico’s te verminderen. De toenemende dreiging maakt het noodzakelijk om de weerbaarheid permanent te verbeteren. Tesorion snapt dat business continuïteit een grote uitdaging is voor organisaties die steeds meer afhankelijk zijn van ICT. Onze visie op cybersecurity gaat uit van beheersing, continuïteit en adequate bescherming van uw digitale kernonderdelen. Wilt u meer weten wat Tesorion voor u kan betekenen? Stuur dan een mail naar [email protected].

 

Bekijk hier het volledige rapport van NCTV.